Son Dakika Haberler

Vedat Işıkhan Kimdir?

Vedat Işıkhan Kimdir?

​Vedat Işıkhan Kimdir?

Vedat Işıkhan kimdir, nerelidir soruları Erdoğan tarafından açıklanan Bakanlar Kurulu listesi ile ön plana çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Vedat Işıkhan kimdir, kariyeri hakkında tüm bilgileri açıklıyoruz.

Vedat Işıkhan Çalışma Bakanı olduktan sonra siyaset takipçileri tarafından merak edilmeye başlandı. Daha önce adını Hacettepe Üniversitesi ile yakından ilişkili duyduğumuz Vedat Işıkhan artık tüm Türkiye tarafından tanınmaktadır.
Vedat Işıkhan nereli aslen merak konusu haline gelmiştir. Yeni bakanın nereli olduğunu, eğitim hayatını, kariyerini ve siyasi perdedeki yansımasını sizler için araştırdık. Bakanlar Kurulu listesinde bakanlar arasına profesör olarak adını yazdıran Vedat Işıkhan’ın yeni yapacağı projeler beklenmektedir. Yeni bakan Vedat Işıkhan sizin de dikkatinizi çekiyorsa hayatını hep birlikte inceleyelim.

Vedat Işıkhan Aslen Nerelidir?

Vedat Işıkhan kimdir nerelidir hemen açıklayalım. Kendisi aslen Mardinlidir. Mardin’in Artuklu ilçesinde dünyaya gelen Vedat Işıkhan ömrünün çok kısa bir dönemini burada geçirmiştir. 1966 yılında Mardin’de hayatına başlayan Işıkhan, burada sadece 5 sene yaşamıştır. 1971 yılı ile birlikte İzmir’e taşınmıştır. İzmir’e taşındıktan sonra eğitim hayatına burada başlangıç vermiştir. 57 yaşındaki Işıkhan aslında bir akademisyendir. Çünkü siyasi kişiliğinden daha çok akademisyen kişiliği ile ön plana çıkmıştır. Yeni dönemde bakan olarak atanmasıyla beraber siyasetçi kimliği daha bariz şekilde belirmektedir.

Vedat Işıkhan Kimdir

Vedat Işıkhan Eşi Kim?

Vedat Işıkhan milletvekili geçmişi bulunmayan nadir bakanlardan birisidir. Genellikle bilimsel çalışmaları ve okuduğu alandaki kurullarda yaptığı görevleriyle bilinmektedir. Vedat Işıkhan’ın eşi en fazla merak edilen konular arasında yer aldı. Ancak Işıkhan’ın aile hayatına ilişkin net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle eşi ve çocukları bilinmemektedir.

Vedat Işıkhan Eğitim Hayatı

Vedat Işıkhan ne mezunu merak edilmektedir. Ancak öncelikle Işıkhan’ın ilköğretim, ortaöğretim ve lise mezuniyetlerine değinmek istiyoruz. Işıkhan Mardin’de doğmasına rağmen burada okumamıştır. Ailesiyle birlikte İzmir’e taşınmıştır. İzmir’de 1971 yılında başladığı ilkokulu 1976 yılında bitirmiştir. Daha sonra yine İzmir’de 1976 ile 1979 yılları arasında ortaöğretimini tamamlamıştır. İzmir’de kalarak Ticaret Meslek Lisesi kazanan Işıkhan 1979 ile 1982 yılları arasında lisede eğitim görmüş ve üniversite sınavına girmiştir.
Vedat Işıkhan hangi üniversite mezunu diyorsanız Hacettepe Üniversitesi olduğunu söyleyebiliriz. Işıkhan 1986 yılında üniversite sınavını kazanarak Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümüne yerleşmiştir. Lisans mezuniyeti ise 1990 yılına tekabül etmektedir.
Lisans eğitimini tamamladıktan sonra eğitim için devam kararı alan Vedat Işıkhan; Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmetler Anabilim Dalı’ndan yüksek lisans derecesini almıştır. Doktora, Doçentlik ve Profesörlük unvanlarını alan Vedat Işıkhan tüm eğitim hayatı boyunca Sosyal Hizmetler mesleğiyle iç içe olmuştur.

Vedat Işıkhan Kariyeri

Vedat Işıkhan hangi dilleri biliyor diye merak edenlere belirtelim. Türkçe’nin haricinde İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerini bilen yeni bakan kariyeri süresince birçok kez yöneticilik yapmıştır. İşte Vedat Işıkhan’ın yöneticilik yaptığı yerler:
  • 2007 yılı ile birlikte yöneticilik yapmaya başlayan Işıkhan; Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi’nde Müdür Yardımcısı olmuştur. Bu görevini 2011 yılına kadar devam ettirmiştir.
  • 2009 yılı ile birlikte mezunu olduğu Hacettepe Üniversitesi’ne bölüm başkan yardımcısı olarak geri dönmüştür. Sosyal Hizmet Bölüm Başkan yardımcılığı görevini 2011 yılına kadar devam ettirmiştir.
  • 2011 yılına geldiğimizde Vedat Işıkhan bu kez Sosyal Hizmetler bölüm başkan yardımcılığından başkanlığa terfi etmiştir.
  • 2011 ile 2014 yılları arasında Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Vedat Işıkhan aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi İİBF Dekan Yardımcısı olmuştur.
  • 2011 yılından beri üniversitenin Atama Kriter Belirleme Komisyon Üyesi olarak görevine devam etmektedir.
  • 2012 Nisan ile 2012 Aralık dönemi süresince ASDEP Genel Koordinatörü olarak görev yapmıştır.
  • 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyesi olan Vedat Işıkhan’ın siyasete girişi bu şekilde başlamıştır.
  • 2021 yılından beri Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevine devam etmektedir.

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 4 Haziran 2023 tarihi ile birlikte görevine başlamıştır. Görevi adaşı Vedat Bilgin’den alan Işıkhan, siyasi koridorlarda kendisini daha fazla göstermektedir. Böylece Vedat Işıkhan kimdir merak edenler için soruları yanıtlamaya çalıştık. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yerine gelen Işıkhan’ın siyasi camiada neler yapacağı hızla beklenmektedir.
 
Türkçe العربية English