Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

14 yıl sonra gelen 'umut'

Konya'da diyaliz tedavisine devam ederken dünyaya getirdiği oğlunu "umut", yanından ayrılmayan eşini "hayat" olarak nitelendiren Rukiye Aksöz, 14 yıl sonra böbrek nakliyle sağlığına kavuştu. Aksöz, 'Hayatını bana adayan eşim moral kaynağım, oğlum da umudum oldu. Eşim ve evladım yanımda olduktan sonra bana her gün Sevgililer Günü' dedi.

14 yıl sonra gelen ’umut’
Rukiye Aksöz (37), hamallık yaparak evinin geçimini sağlayan eşi Kemal (42) ile evlendikten 1,5 yıl sonra böbrek hastası olduğunu öğrendi.

Diyaliz tedavisinin sekizinci yılında bazı sağlık problemleri nedeniyle gittiği hastanede Aksöz'e 5 aylık hamile olduğu söylendi.

Anne ve bebeğin sağlık durumu için diyaliz tedavisi 3 günden 6 güne çıkartılan Aksöz'de, şimdi 6 yaşında olan oğlu Halim Beren'i sağlıklı şekilde dünyaya getirdikten sonra da kalp yetmezliği ortaya çıktı.

Bunun üzerine her gün diyalize girmeye başlayan Aksöz'e, kardiyoloji doktorları "Çocuğu niye düşündünüz. Kalp yetmezliği oluşmuş. Bu şekilde giderse, sana kalp nakli gerekebilir" dedi.

Uygulanan tedavilere olumlu yanıt vererek kalp rahatsızlığı sona eren Aksöz'ün zor günlerinde gece gündüz demeden fedakarca kendisiyle ilgilenen eşi ve zor günlerinde dünyaya gelen oğlu Halim Beren hep yaşam umudu oldu.

Antalya'dan gelen böbrek, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde başarılı şekilde nakledilen Aksöz, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

- "Benim için her gün Sevgililer Günü"

Rukiye Aksöz, yaptığı açıklamada, böbrek rahatsızlığının ardından hayatta kalabilmesi için şart olan diyaliz tedavisine alışmakta çok zorlandığını ifade etti.

Hayata hep olumlu bakan eşinin evlendiği günden bu yana yanından hiç ayrılmadığını, yorgun eve gelmesine rağmen kendisiyle ilgilenirken bir kez bile "of" demediğini anlatan Aksöz, "Gerçek anlamda hayat arkadaşım oldu. Benden çok eşim sıkıntı çekti. Oğlum en zor anımızda bizim umudumuz oldu. Evladımın doğumundan sonra ortaya çıkan kalp yetmezliğini hiç sorun bile etmedim. Çünkü yanımda eşim ve oğlum vardı. 14 yıllık tedavinin ardından böbrek nakli ise mutluluğumuzu taçlandırdı" diye konuştu.

Artık ailesinin yanında, Allah'ın mükafatı olarak gördüğü oğlu ve eşiyle sağlıklı bir yaşam sürmeyi dileyen Aksöz, şöyle devam etti:

"Oğlum; 'Bugün diyalize gitme, beni okula sen götür herkesin annesi babası çocuğunu okula götürüyor' dediğinde çok üzülüyordum. Bundan sonra daha güzel günler bizi bekliyor. Hayatını bana adayan eşim moral kaynağım, oğlum da umudum oldu. Eşim ve evladım yanımda olduktan sonra bana her gün Sevgililer Günü. Eşim uygun organ bulunduğunu öğrendiğimizde benden çok sevindi."

- "Eşim iyileşsin yeter"

Her gün sırtında onlarca yük taşımasına rağmen hastalığı nedeniyle üzülen eşinin durumu kendisine daha ağır gelen fedakar eş Kemal Aksöz ise maddi ve manevi yönden çektiği sıkıntıları eşine hiç yansıtmadığını bildirdi. Eşini iyileşeceğine inandırmak için çok sayıda hastaneye gittiklerini ve birçok doktorla görüştüklerini aktaran Aksöz, şunları kaydetti:

"Hep bir ayağımız hastanedeydi. Rukiye'nin hastanede yatışı yapıldığında, ona birşey olacak korkusuyla günlerce dışarıda aracın içinde bekledim. Tek amacım vardı o da eşimin sağlığına kavuşmasıydı. Eşim diyalize girerken sanki ben diyalize giriyormuşum gibiydi. Çalışırken, 'Acaba birşey oldu mu?, Rahatsızlandı mı?, "Durumu iyi mi?' diye düşünürdüm. Geceleri uyumaz, başında beklerdim. Çektiğim sıkıntılar önemli değil, eşim 'kurtulsun' diye uğraştım. Sanki ben nakil olmuşum gibi sevindim. Nakil olduktan sonra dünyalar bizim oldu. Allah herkesi kurtarsın."

- Kısa sürede kendisini toparladı

Böbrek nakliyle ilgili bilgi veren NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan böbreğini hastalarına başarılı şekilde naklettiklerini söyledi.

Nakil sonrası Rukiye Aksöz'ün hemen kendisini toparladığını aktaran Erikoğlu, hastalarının hızla sağlığına kavuştuğunu bildirdi. Kadavradan nakillerin önemine işaret eden Erikoğlu, "Bu tür nakillerde çok fazla kişinin hayatı kurtuluyor. Bazen 8 kişi hayata bağlanabiliyor" dedi.

Hastanenin Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kültigin Türkmen de diyaliz tedavisi uygulanırken gebe kalan kadınlarda düşük riskinin yüksek olduğunu ifade etti. Eşi ve oğlunun desteğini hep yanında hisseden Rukiye Aksöz'ün pozitif bir insan olduğuna vurgu yapan Kültigin, ailenin bundan sonra daha sağlıklı bir yaşam süreceğini belirtti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English