Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"20. Uluslararası Ankara Caz Festivali"

"Cazın Renkleri" temasıyla yapılacak festival 3 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - "20. Uluslararası Ankara Caz Festivali", 3 Mayıs'ta Türkiye'nin yetiştirdiği dünya çapında müzisyenleri bir araya getiren Aşkın Arsunan Jazzino Band konseriyle başlayacak.

Caz Derneği'nin 20. yaşını da kutlayacağı etkinlik "Cazın Renkleri" temasıyla sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra büyükelçilikler, kültür ofisleri ve sanatsever kurumların destek verdiği festival, birçok usta müzisyeni ağırlayacak.

Alman trompet ve kornet sanatçısı Markus Stockhausen, piyanist Florian Weber eşliğinde, "Inside Out" projesiyle 6 Mayıs'ta sahne alacak. Goethe Enstitüsü katkılarıyla gerçekleştirilecek konser, Erimtan Müzesi'nde izlenebilecek.

Kürşat Başar ve Orkestrası 7 Mayıs'ta, Türkiye'nin ilk soul albümü "Moments"in sahibi Dilek Sert Erdoğan ile vokal caza gönül vermiş bir müzisyen ve akademisyen Aydın Kahya 13 Mayıs'ta, Kerem Görsev Vocal Jazz Project feat. Elif Çağlar 14 Mayıs'ta, perküsyon sanatçısı Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars grubu 18 Mayıs'ta ücretsiz açık hava konserlerine ev sahipliği yapan Next Level AVM'de sanatseverlerle buluşacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı bünyesinde kurulan TÜRKAY da 27 Mayıs'ta festival kapsamında sahne alacak.

Beste ve yorumlarıyla birçok projeye öncülük eden Kamil Erdem, yeni grubu ve projesi Longa Nova ile 11 Mayıs'ta, Amerikalı caz vokal sanatçısı Karrin Allyson 12 Mayıs'ta Türk Japon Vakfı'nda izleyiciyle buluşacak.

New York cazının ileri gelen Türkiye temsilcileri olan müzisyenlerden oluşan Ali Perret Quintet 9 Mayıs'ta, Türkiye'nin ilk caz piyanist ve vokallerinden, caz müziğinin yaygınlaşmasına önemli katkılarda bulunan İlham Gencer ve İpek Dinç Yüce 25 Mayıs'ta, cazın duayenlerinden Önder Focan, caz ve popüler müzik sahnelerinin genç nefesleri Şallıel Brothers ile 26 Mayıs'ta konser verecek.

Bosnalı besteci, gitarist ve şarkıcı Goran Bregoviç, festivalin 28 Mayıs'ta gerçekleşecek kapanış konserinde sahne alacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English