Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Doğru:

"Tekstil sanayisinin gelişmesine, pamuk ihtiyacının her geçen gün artmasına rağmen Türk çiftçisinin pamuğu terk etmesini ekonomik olarak açıklamak mümkün değil" "Türkiye’nin lif pamuk ihtiyacı 1,8 milyon tona çıkmasına rağmen üretim 550-600 bin ton civarında. Maalesef çiftçimiz pamuk ekimini terk ettiği için ihtiyacımız olan 1,2 milyon ton pamuğu ithal eder hale geldik"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADANA (AA) - Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, tekstil sanayisinin gelişmesine, pamuk ihtiyacının her geçen gün artmasına rağmen Türk çiftçisinin pamuğu terk etmesini ekonomik olarak açıklamanın mümkün olmadığını belirtti.

Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, tekstil sanayisinin günden güne geliştiğini, buna paralel olarak da pamuk ihtiyacının arttığını belirtti.

Pamuğa ihtiyacın artmasına rağmen ülke içindeki üretimin aynı oranda ilerlemediğini dile getiren Doğru,"Tekstil sanayisinin gelişmesine, pamuk ihtiyacının her geçen gün artmasına rağmen Türk çiftçisinin pamuğu terk etmesini ekonomik olarak açıklamak mümkün değil. 1990'lı yılların başına kadar Türkiye'nin 1,2 milyon ton pamuk ihtiyacının 900 bin tonu Tük çiftçisi tarafından üretiliyordu. Ancak bugüne gelindiğinde Türkiye'nin lif pamuk ihtiyacı 1,8 milyon tona çıkmasına rağmen üretim 550-600 bin ton civarında. Maalesef çiftçimiz pamuk ekimini terk ettiği için ihtiyacımız olan 1,2 milyon ton pamuğu ithal eder hale geldik." ifadelerini kullandı.

Doğru, çiftçinin, küstürüldüğü için pamuğu terk ettiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Çiftçimiz Çukurova'da mısır ve narenciyeye yöneldi. Yağlı tohum ve ham yağ ithalatı, Türkiye'nin petrolden sonra en fazla döviz harcadığı ürünler arasında yer alıyor. Halbuki ham yağ açığımızı pamuğu, soyayı, ayçiçeğini daha fazla ekerek kapatabiliriz. Mısırda yüzde 130'a varan vergi olduğu için yurt içindeki üreticimizi koruyabiliyoruz ve mısır ekim alanlarımız buna bağlı olarak gelişiyor ancak pamuk tam tersi olarak geriye gitti. Adana'da şu an pamuk tarlası bulmak çok zor. Biz bu durumdan büyük üzüntü duyuyoruz. Pamuk zenginliktir, katma değeri yüksek olan bir bitkidir."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English