Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) "Sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' demesini bekliyorum" "Şu noktayı özellikle belirtmek istiyorum. Muhalefet, sandığın rengini gördüğü için tezlerini anlatmak yerine, yalan yanlış bilgilerle insanımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine niçin karşı çıktıklarını izah edemedikleri için milletimizi kutuplaştırmaya, süreci ısrarla rej

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADIYAMAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' demesini bekliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da valilik önünde düzenlenen Toplu Açılış Töreninde vatandaşlara hitap etti.

Adıyamanlıların hiç bir zaman kendilerini yarı yolda bırakmadığını belirten Erdoğan, Adıyaman'da Mayıs 2015'te Nissibi Köprüsü ile beraber 710 milyon liralık kamu ve özel sektör yatırımının açılışını yaptıklarını anımsattı. Erdoğan, bugün de farklı alanlarda Adıyaman'a kazandırdıkları 706 milyon lira yatırım bedeli olan hizmet ve eserlerin açılışını gerçekleştirdiklerine dikkati çekti.

Bakanlıkların Adıyaman'da tamamladığı projelerin bilgisini veren Erdoğan, bugün de eğitim, sağlık, spor yatırımlarının toplu açılışlarını yaptıklarını vurguladı.

Erdoğan, Adıyaman'ın artık teşvik bölgesinde sınıf atladığını belirterek, böylece Adıyaman'a yapılacak yatırımların daha da artacağını dile getirdi.

Belediyelerin Adıyaman'a kazandırdığı toplam yatırım bedelinin 107 milyon lira olduğuna işaret eden Erdoğan, bunların da açılışını bugün yaptıklarını aktardı.

Özel sektörün Adıyaman ile bu ülkenin kalkınması için ortaya koyduğu çabaları takdir ettiğini, farklı alanlarda binlerce kişiye istihdam sağlayacak 125 milyon liralık yatırım yapıldığına değinen Erdoğan, gece gündüz demeden Adıyaman için çalışanları tebrik etti.

Türkiye'nin 16 Nisan'da sandık başına gideceğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu halk oylamasında anayasa değişikliğini ve onunla birlikte yeni yönetim sistemi konusunda tercih belirleyeceğiz. Uzun süredir yönetim sistemi arayışı içindeki Türkiye, tarihindeki en önemli reformlardan birini gerçekleştiriyor. Milletimizin desteğiyle inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Bugüne kadar her önemli konuda yanımızda duran, tavrını milli iradeden yana koyan Adıyaman'ın, 16 Nisan'da da farkını göstereceğine inanıyorum. Şu meydandaki coşku ve heyecan, Adıyaman'ın tercihinin şimdiden tabii ki 'evet' olduğunu gösteriyor. Bu defa Adıyaman'dan sadece 'evet' demesini değil, aynı zamanda tarihe geçecek rekor düzeyde bir oranla tercihini göstermesini bekliyoruz. Sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' demesini bekliyorum."

-"Görüntülerden hicap duydum"

Bu reformun farklı olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu sistemin şu veya bu partinin, şahsın değil, 80 milyonun tamamının geleceği için olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu noktayı özellikle belirtmek istiyorum. Muhalefet, sandığın rengini gördüğü için tezlerini anlatmak yerine yalan yanlış bilgilerle insanımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine niçin karşı çıktıklarını izah edemedikleri için milletimizi kutuplaştırmaya, süreci ısrarla rejim tartışmalarına çekmeye gayret ediyor. Beyefendiler polemik yapmaktan siyaset yapmaya fırsat bulamıyor. Mecliste yaşananları, paketin milletin önüne gelmesini engellemek için sergiledikleri çirkinlikleri gördünüz değil mi?" ifadesini kullandı.

Anayasa değişikliği konusunda TBMM'de kürsü işgalinden yumruk atmaya kadar yaşananları anımsatan Erdoğan, bu görüntülerden, 11 yıldan fazla TBMM çatısı altında milletvekili olarak görev yapmış birisi olarak hicap duyduğunu bildirdi.

Erdoğan, benzer bir tavrın halk oylaması sürecinde de sahnelenmeye çalışıldığını ama onların seviyesine inmeyeceklerini söyledi.

-"Er meydanı kurulacak"

"Atalarımızın dediği gibi 'Ardıcın közü olmaz, yalancının da sözü olmaz.' Bunların da millete söyleyecek sözleri, ülkenin önünü açacak projeleri sabote etmekten başka bir meziyetleri yok." ifadesini kullanan Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"İşi görünce savuşup kaçanlar gibi. Vatana, millete faydası olan meselelerde hemen ortadan kayboluyorlar ama konu faizcilerin, terör örgütlerinin, Türkiye'ye hasım çevrelerin çıkarlarını savunmaya gelince, en ön safta yerlerini alıyorlar. Halkın arasına girmeden, esnafın çayını, çorbasını içmeden, yaşlılarımızın halini hatırını sormadan halkçılık yaptıklarını iddia ediyorlar. Şimdi Kürt kardeşlerimin yarasına merhem olmaya çalışmak yerine, bölücü örgüte koltuk değnekliği yapıyorlar. Adıyamanlı kardeşlerim, kimin darbecilerin ve vesayetin emrinde olduğunu, kimin de gecesini gündüzüne katarak ülkesi için hizmet ettiğini siz çok iyi biliyorsunuz."

Erdoğan, sandıktan kaçanların da milli iradeye kayıtsız şartsız teslim olanların da ortada olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte, artık sandıktan kaçma, milli iradenin arkasından dolanıp vesayet güçleriyle iş tutma devri kapanıyor. Çünkü artık söz de yetki de doğrudan millete geçiyor. Bunlar sandıktan 'evet' çıkarsa milletin karşısına nasıl geçeceklerini bilmiyorlar. Onları şimdiden millet korkusu sardı ama korkunun ecele faydası yok. 16 Nisan'da Allah'ın izniyle evet çıkacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, böyle bir er meydanının kurulacağını, işte o zaman herkesin eteğindeki taşı dökeceğini, maskelerin düşeceğini, gerçek yüzlerin ortaya çıkacağını, ülkenin ve milletin hayrına hiçbir projesi, programı, hayali olmayanların boş çuval gibi yere yığılırken, 5-10 yıllık vizyonu olanların gümbür gümbür meydanları inleteceğini ifade etti.

- "Osmanlı döneminde de meclis vardı"

"Kendine, fikrine, birikimine güvenen bu er meydanından niye kaçsın?" diye soran Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Değerli kardeşlerim, anayasa değişikliğinin kapağını açmadan, ne getirdiğine, ne götürdüğüne hiç bakmadan söylenen sözler kafanızı karıştırmasın. Amaç sürekli siyasi çekişmelere, koalisyonlara, darbelere, ekonomik krizlere, dış müdahalelere yol açan, mevcut zayıf sistemin yerine istikrarı garanti altına alan güçlü bir yönetim sistemi getirmektir. Bunun için yürütme, yasama ve yargının görev tanımlarını yeniden yapıyoruz. Demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarından, Cumhuriyetimizin kazanımlarından en küçük bir taviz vermeden yeni bir yönetim sistemi kuruyoruz. Mesele, şahsımın meselesi değildir. Mesele milletimizin daha huzurlu, daha güvenli, daha müreffeh bir geleceğe kavuşması meselesidir. Birileri diyor ki 'Niye şimdi?' İyi de bu mesele ülkemizde öyle sadece Cumhuriyet döneminde falan değil, çok daha eskilerden beri yaklaşık 200 yıldır tartışılıyor. Bu güne kadar yönetim reformu konusunda pek çok denemeler yapılmış, pek çok sistemler devreye sokulmuştur."

Erdoğan, Türkiye'nin, Meclisle ilk defa Cumhuriyetle tanışmadığına dikkati çekerek, "Osmanlı döneminde de Meclis vardı. Halen milletimize hizmet veren pek çok kurumu biz Osmanlıdan devraldık. Cumhuriyet sadece bir rejim değişikliğiydi. Avrupa ülkelerinin pek çoğu demokrasiyle monarşiyi birlikte yürütmeyi tercih ederken, biz ayın işi Cumhuriyetle yapma yoluna gittik. Bundan dolayı da her zaman söylüyorum, herhangi bir pişmanlığımız yok." diye konuştu.

- "Şartlar şimdi uygun hale geldi"

Erdoğan, 2007'deki anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin rejimini değil, yönetim sistemini değiştirme yolunda ilk adımı attığını hatırlatarak, cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesinin, yönetim sistemini değiştirmek anlamına geldiğini söyledi. Bu tercihi, bir reformla, derli, toplu ve kalıcı hale getirdiklerini belirten Erdoğan, şunları ifade etti:

"İleride yaşanması kesin olan çekişmelerin, kavgaların, bunların yol açacağı krizlerin ve ödenecek bedellerin önüne şimdiden geçiyoruz. Göz göre göre gelen bir tehlikeyi önlemek için illa 1960'ta, 1980'de olduğu gibi darbeye maruz kalmayı, 1994'te, 2001'de olduğu gibi ekonomik kriz yaşamayı niçin bekleyelim? Ne diyor Akif? 'Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar, hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?' Evet, mesele ibret almakta. Biz ülkemizin yaşadıklarından, başımıza gelenlerden gerekli dersi çıkardık. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemini bunun için getiriyoruz. Üstelik bu talebimiz yeni değil. Çok uzun zamandır ama özellikle 2011 yılından beri tüm gücümüzle ülkemize yeni bir anayasa ve bununla birlikte yeni bir yönetim sistemi kazandırmak için mücadele ediyoruz. Şartlar şimdi uygun hale geldi."

Bu konuda, AK Parti ve MHP'nin parlamentoda el ele verdiğini anımsatan Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye parlamentodaki dayanışmaları sebebiyle teşekkürlerini iletti.

- "Şimdi millete sıra geldi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine de teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Ama şimdi iş bitmedi. Sevgili kardeşlerim parlamentoda genel başkanlar, milletvekilleri işi bitirdi, şimdi millete geldi sıra. Gerek AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, gerek MHP'ye gönül veren kardeşlerim, şimdi el ele verme zamanıdır. Ayrılık zamanı değil, birlik zamanıdır. Ve ben bununla da yetinmiyorum, diyorum ki CHP'ye de MHP'ye de gönül veren kardeşlerimizi bu birliğe, bu beraberliğe davet edelim diyorum. Çünkü bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English