Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na saldırı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahıyla ateş açıldı. Küçük çaplı hasara neden olan olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na saldırı
Alınan bilgiye göre, Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahıyla saldırıda bulunuldu. Açılan ateş sonucu bina duvarını delerek içeri giren başlığın patlamadığı öğrenildi. 

Olay yerine bomba imha uzmanlarının çağrıldığı belirtildi.

Küçük çaplı hasara neden olan olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay yerinden kaçan kişi ya da kişilerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, saldırıya ilişkin, "Lav silahı il başkanlığımızın camlarını kırarak içeride duvara saplandı. Hamdolsun, lav silahının ucundaki roket, içerideki duvarda patlamadı. Yaklaşık 10 dakika önce, patlamayan roket duvardan çıkartıldı. Binada ufak tefek tahribat var." dedi.

Erdoğan bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı girişimi hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile de telefonla görüştüğünü kaydetti. 

Saldırıları kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Yıldırım, Temurci ile konuştu
Başbakan Binali Yıldırım da AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'ye, başkanlığa yönelik saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Lav silahı duvara saplandı"
Temurci, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının alçakça bir terör eylemine maruz kaldığını söyledi.

Saat 21.20 sıralarında yaklaşık 25-30 metreden bir lav silahıyla il başkanlığının 3. katına ateş açıldığını belirten Temurci, lav silahının camları kırarak içerideki duvara saplandığını söyledi. Selim Temurci, lav silahının ucundaki roketin içerideki duvarda patlamadığını ve emniyet güçlerinin çok kısa bir süre içerisinde il başkanlığına intikal ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 10 dakika önce, patlamayan roket duvardan çıkartıldı. Binada ufak tefek tahribat var. Hamd ediyoruz, içeride sağılık komisyonumuzun toplantısı vardı, kardeşlerimiz buradaydı. Herhangi bir yaralımız yok ve bu anlamda bir sıkıntımız yok. Bugün aynı şekilde İl Emniyet Müdürlüğümüze de benzer bir saldırı düzenlendi. DHKP-C olduğuna dair bulgular var. Biz AK Parti İstanbul İl Başkanlığında hep güzel şeyleri açıklamak için bu mikrofonların önüne çıktık. Biz yine buradan gecenin bu saatinde belediye ve ilçe başkanlarımızla, bütün kardeşlerimizle tekraren haykırıyoruz; Biz hep burada olmaya devam edeceğiz. Bu millet teröre karşı durmaya devam edecek. Nereden ve kimden gelirse gelsin dimdik ayaktayız. En kısa süre içinde terörün Türkiye'de kökünü kazıyacağız. İstanbul'da AK Parti'yi, kamu kuruluşlarımızı, milletimizi hedef alan bu terör olayını tekrar şiddetle lanetliyoruz. Rabbim, milletimizi, hepimizi bu tür tehlikelerden korusun diyorum. Durmak yok, mücadeleye devam diyoruz." 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English