Son Dakika Haberler

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinden bazılarının iade edilmesi talebinin reddine ilişkin Atina'daki temyiz mahkemesinin kararını, "Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir" sözleriyle değerlendirdi.

Fikri Işık’tan Yunanistan’a tepki
Işık, TUSAŞ'taki Göktürk-1 Uydu Fırlatma Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi askerlerden üçünün iade edilmemesine yönelik mahkeme kararına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Bakan Işık, "Bizim müttefiklerimizden beklentimiz bu hain terör örgütünün, FETÖ'nün elemanlarının Türkiye'ye kesinlikle iadesidir. Bu bir terör örgütüdür, bir terör örgütü üyesine yapılması gereken muamele neyse mahkemelerin de yönetimlerin de hükümetlerin de bu muamelede bir ayrım veya ayrıcalık yapmaması önemlidir" diye konuştu.

Bakan Işık, terörün her türlüsüne gösterilmesi gereken tavrın aynı olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Terör, terördür, bunun arasında ayrım yapmamak gerekiyor. Bir de mahkemelerin terör örgütleriyle ilgili çok daha hassas ve dikkatli karar vermeleri gerekiyor. Hükümetlerin de müttefik dayanışmasının örneğini göstermeleri gerekiyor. Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir."

- "Bundan herkes zarar görür"

Söz konusu FETÖ üyelerinin iade edilmemesi durumunda Türkiye'nin bir hamlesinin olup olmayacağı sorulan Işık, "Bunların hepsi gerekli birimlerimizde değerlendirilir, gereken adımlar atılır. Burada teenniyle ama kararlılıkla hareket etmek durumundayız." dedi.

Işık, FETÖ üyesi 8 askerin iade edileceğine yönelik daha önceki açıklamalar hatırlatılarak, Yunanistan'daki fikir değişikliğinin sebebinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"ABD'de bu FETÖ liderinin konumundaki kişiyle ilgili de öne sürülen gerekçe aynı, yargı kararı, mahkeme kararı. Biz bu noktada özellikle ülkelerin çok daha yakın işbirliği yapmasının gerekli olduğunu ve mutlaka yapılması gerektiğini söylüyoruz. Burada eğer terör örgütleri arasında ayrım yapmaya giderse ülkeler, bundan herkes zarar görür. Çünkü terör, insanlığın ortak düşmanıdır. Burada terör örgütünün adının 'A', 'B', 'C' olması hiç değişmez. Terör örgütü terör örgütüdür, terörü bulaşan da bunun mutlaka bedelini ödemelidir. Dünyanın hiçbir yeri terör örgütü mensubu için rahat bir yer olmamalıdır."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English