Son Dakika Haberler

İki Kur'an kursunda hafızlık eğitimini tamamlayanlar törenle icazet belgelerini aldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul'da iki Kur'an kursunda hafızlık eğitimini tamamlayanlar için icazet töreni düzenlendi.

Beyoğlu Abdüsselam Kur'an Kursundaki 27 öğrenci için Kumbarhane Camisinde gerçekleşen törende, Eyüp Sultan Camisi İmam Hatibi Erhan Mete, Sultanahmet İmam Hatibi İshak Kızılaslan ve hafız İsmail Sert, Kur'an-ı Kerim okudu.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Şahin Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, hafız olan öğrencileri tebrik ederek, Müslümanların Kur'an-ı doğru öğrenmesi ve anlaması gerektiğini ifade etti.

Hafızların yetişmesiyle ilgili üç konuya dikkat edilmesini isteyen Yıldırım, “Bunlardan ilki, Kur'an'ı öğrenmek üzere çocuklarını kurslara gönderen aileler. İkincisi, Kur'an'ı bu yavrularımıza öğreten hocalar. Üçüncüsü ise Kur'an'ı ezberleyen öğrencilerdir. Bu üçünü birbirinden ayırmak mümkün değildir. Üçüne de selam olsun.” dedi.

Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman da “İbadet maksadıyla bol bol Kur'an-ı Kerim'i okuyoruz. Kur'an'ın, bizi kurtaracağının, bize şefaat edeceğinin bilincindeyiz. En önemlisi Kur'an-ı Kerim'in hayat felsefemiz olmasıdır. Kur'an diyor ki, ‘Faiz yemeyin, içki içmeyin, kumar oynamayın”. Kur'an'la yaşayın, Kur'an'la düşünün, Kur'an'la hareket edin. Kur'an-ı Kerim'e karşı görevimiz bu.” ifadelerini kullandı.

- "28 Şubat'ta kapanmıştı"

Abdüsselam Kur'an Kursu ve Camii Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Sarıkaya ise Kur'an Kursu'nun 1976 yılında Abdullah Vanlıoğlu tarafından açıldığını belirtti.

Kurslarının, hafızlık konusunda dünya çapında başarılar kazandığına dikkati çeken Sarıkaya “Kursumuzda 28 Şubat dönemine kadar yüzlerce hafız yetişti. Bu dönemde 8 yıllık kesintisiz eğitim ve kursa yönelik yapılan baskılardan dolayı kursumuzu kapatmak zorunda kaldık. 2012 yılında ise yasağın kalkmasıyla hafızların önü açıldı. Eski mezunlarımız ve hocalarımızın da bir araya gelmesiyle beraber kursumuzu tekrar açtık. 27 öğrencimiz hafız oldu. Bu kişiler ilk hafızlarımızdır.” diye konuştu.

- Bahçelievler'de de 6 hafız icazet aldı

Bahçelievler İmam-ı Rabbani Erkek Kur'an Kursu'nda da 13-18 yaş arasındaki 6 öğrenci için icazet töreni düzenlendi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisindeki törene katılan Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerin "hayırlılar” olarak bilindiğini söyledi.

“Hep kazananlar burada” diyen Bilgili, “Kur'an'ı ne kadar göğsümüze, kalbimize, zihnimize, beynimize yerleştirirsek, yeryüzünde sulhumuz, sükünetimiz de o kadar artıyor. Kur'an'ı kenara itip başka bir şeyi ön plana çıkardığımızda ise bir takım zilletlerle karşılaştığımızı yaşadığımız coğrafyada görmek mümkündür.” diye konuştu.

Kur'an kursu öğreticisi Yusuf Musullu ise kursu geçen yıl açtıklarını ve bir sene içinde ilk mezunlarını verdiklerini belirtti. Musullu, 30 öğrenci okuttuklarını ve şu anda 6 öğrencinin mezun olduğunu kaydetti.

Suriyeli hafızların kaside okuduğu törende, icazet belgelerinin takdiminin ardından program sona erdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English