Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya merkezli 22 ilde FETÖ operasyonu

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan, aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticileri, akademisyen ve iş adamlarının da bulunduğu 90 kişiden 30'u gözaltına alındı.

Konya merkezli 22 ilde FETÖ operasyonu
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin yapılanmasını deşifre etmek için bugüne kadar bine yakın kişinin ifadesine başvurdu.

Şüphelilerle ilgili emniyet veri tabanı, açık kaynak, sosyal medya, HTS detay dökümlerinden analizler yapılarak, çeşitli kurumlardan soruşturmaya ilişkin birtakım bilgiler temin edildi.

Veriler aracılığıyla FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi, örgütün yapılanması ortaya çıkarıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında yeteri kadar delil elde edilen kişilere yönelik operasyonun dördüncü aşaması için harekete geçildi.

Bu kapsamda Konya merkezli 22 ilde 90 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Gözaltı kararı verilenler arasında örgütün sözde üst düzey yönetiminde "il-ilçe imamı", "büyük-küçük bölge imamı", "ünite imamı", "bölge talebe mesulü" gibi pozisyonlarda bulunanlarla, mütevelli gibi alanlarda görev alan iş adamı ve akademisyenler yer alıyor.

- Örgüt yapılanmasında akademisyenlerin rolü

Akademisyenlerin örgüt içerisinde üst düzey yönetiminde görev aldığı belirtildi. Akademisyenlerden Prof. Dr. Ömer U'nun üst düzey görev alanlardan biri olduğu, Prof. Dr. Bülent O'nun Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi doktorlarının sohbetlerini düzenlediği ve cemaatte önemli bir yere sahip olduğu iddia edildi.

Eski dekanlardan Prof. Dr. Alim G. ile Prof. Dr. Durmuş B'nin, FETÖ adına üniversite camiasında bulunan öğretim görevlilerinin dini sohbetlerini düzenlediği ve organize ettiği, Prof. Dr. Mikail A'nın akademisyenlerin atama işlerini yaptığı öne sürüldü.

- TSK'ya öğrenci yerleştirmeye ayrı birim

Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden Cem A'nın, yüksekokul mezunlarını işe yerleştirdiği, özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri okullarına öğrenci yerleştirmede görev aldığı iddia edildi.

Kamu personeline sohbet toplantıları düzenleyen Çağlar U'nun da emniyet, TSK ve yargı personeliyle gizli ilişkiler kurduğu, bu kişilerle gizli toplantılar organize ettiği ileri sürüldü.

Grup sohbet toplantılarına katılarak örgüt adına yardım toplanmasını sağlayan ve kamu kurumlarına örgüt mensubu yerleştiren kişilerin de ayrı olduğu belirtildi.

Şüpheliler arasındaki Züleyha Ç. ile Ebru A'nın kadınlara sohbet toplantıları düzenlemek ve esnaftan örgüte yardım toplamakla görevlendirildiklerinin belirlendiği öğrenildi.

Örgüt adına yapılabilecek her türlü hizmeti yüklenen kişiler de gözaltına alınacaklar arasında bulunuyor.

- Soruşturma kapsamında 91 kişi tutuklanmıştı

Operasyonun ilk aşamasında, 30 Temmuz'da Konya merkezli 12 ilde gözaltına alınan 30 şüpheliden 27'si tutuklanmıştı. Operasyonun 9 Ağustos'ta 15 ilde gerçekleştirilen ikinci aşamasında gözaltına alınan 36 şüpheliden 33'ü, üçüncü aşamasında 18 Ağustos'ta yakalanan 39 şüpheliden 31'i tutuklanmıştı.

Gözaltı kararı verilen isimler şunlar:

Ahmet D, Ahmet Ş, Abdulbaki S, Ahmet Ş, Ahmet Ö, Ali B, Abdullah K, Ahmet B, Bekir D, Burhan E, İbrahim Buğra B, Yasin U, Cem A, Mücahit U, Mustafa M, Mevlüt Y, İsa Ö, Fikret Ö, Mehmet Ziya S, Enes V, Faruk G, Emre B, Seyit Abdullah B, Erol Ç, Salih A, Ömer U, Enes Hikmet R, İbrahim B, İdris K, Mücahit Y, Mehmet K, Mevlüt Y, Mehmet K, Hamza T, Necati Erol E, Mehmet Emin A, Fatih C, Halil Z, Hacı Hüseyin D, Hasan K, İbrahim Y, Murat P, Mustafa Ç, Süleyman Y, Ali Fuat Ö, Emrah D, Oğuzhan A, Emin A, Mehmet Ü, Orhan Ö, Murat C, Coşkun M, Fatih S, Mustafa C, Fatih D, Mehmet Ç, Fatih Y, Sefa Z, Mehmet Rifat E, Mehmet K, Mustafa Enes D, Çağlar U, Önder Ç, Şehin G, Uğur B, Yakup K, Yunus Ç, Orhan Y, Mustafa K, Erdinç K, Rüstem Ç, Yıldıray K, Mustafa A, Muhammet A, İsmail Y, Bülent O, İbrahim Ş, Murat D, Alim G, Durmuş B, Mikail A, Ahmet T, Mustafa D, İsmail A, Adem Ş, Erkan S, Halis E, Züleyha Ç, Ebru A ve Yusuf B.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    kazım
    8 yıl önce

    tuskon ve aksiadcılar nerede? kosgebin paraları ile zenginleyenler nerede.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • K
    Koordinatör
    8 yıl önce

    Vay beee

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English