Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Nemrut Krater Gölü'nün farklı güzelliği

Eşsiz güzelliği ve konumu itibariyle kış aylarında kayakseverleri ağırlayan Nemrut Krater Gölü, yaz mevsiminde de doğaseverlere güzel anlar yaşatıyor Tatvan Belediye Başkanı Aksoy: "Bölgemizde yaz turizm sezonu başladı. Gezilmeye ve görülmeye değer doğa harikası Nemrut'u herkesin gelip görmesini tavsiye diyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BİTLİS (AA) - Dünyanın en büyük ikinci krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

El değmemiş doğasının yanı sıra soğuk ve sıcak su kaynaklarını bünyesinde barındıran Nemrut Krater Gölü'ndeki buz mağaraları ve buhar bacaları da bölgeye farklı güzellik sunuyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Nemrut Krater Gölü'nün tanıtımı amacıyla Doğu Anadolu Fuarı ve Kültür Sanat Festivali kapsamında Nemrut Şenliği etkinliği için çalışmalar yürütülüyor.

İlçe Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçe sınırları içerisinde yer alan doğa harikası Nemrut Krater Gölü'nün Avrupalı Seçkin Destinasyonlar 2010 yılı "Suya Bağlı Turizm" teması Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak seçildiğini bildirdi.

Aksoy, sıcak ve soğuk göllerin bulunduğu, ağız genişliği 48, taban genişliği 36 kilometrekare olan Nemrut Kalderası'nın Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük krater gölü olduğunu söyledi.

Yüksekliği 2 bin 250 metre olan Nemrut Dağı'nın dördüncü zamanda patlama sonucu oluştuğuna işaret eden Aksoy, şöyle devam etti:

"Nemrut Kalderası'nda biri sıcak, iki krater gölü var. Soğuk göl 13 kilometrekare büyüklükte ve derinliği 155 metredir. Tatlı ve soğuk suya sahip olduğu için turistler burada yüzmeyi tercih ediyor. Hemen yanında yer alan sıcak göl ise 3 kilometrekare alana sahiptir ve en derin noktası ise 100 metre civarındadır. Suyun sıcaklığı yer yer 60 santigrat dereceye varabilmektedir ve doğal kaplıca niteliğindedir. Göl kenarında oluşan küçük havuzcuklar insanlara kaplıca keyfi yaşayabilmektedir. Turistlerin önemli bir kısmı sırf bu tecrübeyi yaşayabilmek için buraya gelmektedir. Ayrıca, kalderanın içinde 68 lav çıkışı bulunur. Bu lav çıkışlarının birinden hala buhar çıkışı devam ediyor."

Aksoy, krater gölü çevresinde bulunan bitki örtüsü ve huş ağaçlarının 2 bin 500 metre yükseklikte yetişmesinin ayrı bir mucize olduğuna değinerek, "Havaların ısınmasıyla bölgemizde yaz turizm sezonu başladı. Gezilmeye ve görülmeye değer doğa harikası Nemrut'u herkesin gelip görmesini tavsiye diyorum. Sezon itibarıyla ilimizi, ilçemizi ve fuarımızı ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistleri Nemrut etkinliklerine de davet ediyoruz." dedi.

Her yıl yaz mevsiminde Nemrut'u ziyaret ettiklerini anlatan Serkan Tulay, Van ve Diyarbakır'dan gelen arkadaşlarıyla birlikte Nemrut Krater Gölü kıyısında iftar yapmayı planladıklarını belirtti.

Nemrut'u görmek ve gezmek için geldiklerini ifade eden Serkan Mamuk da doğasıyla gezilmeye ve görülmeye değer bir yer olduğunu kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English