Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Resim çizerek çocuk işçiliğine dikkati çektiler

Düzce'de, bedensel ve zihinsel engelli gençlerin istihdamı ve sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması amacıyla uygulamaya konulan Kusursuz Kafe'nin çalışanları, çocuk işçilere dikkat çekmek için resim yaptı Kusursuz Kafe Proje Koordinatörü Üçüncü: "Karadeniz'de başlayan fındık hasadında çocuk işçiliğine karşı farkındalık oluşturmak istedik. Tablolar, resimler, gençlerin hayal dünyaları ile süsleniyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği iş birliği ile bedensel ve zihinsel engelli gençlerin istihdamı ve sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması amacıyla uygulamaya konulan Kusursuz Kafe çalışanları, çocuk işçilere dikkat çekmek için resim yaptı.

Kentteki kafede toplanan çalışanlar, serbest çalışarak çeşitli resimler çizdi. Bazı çalışanlar, karton ve boyalarla resimlerin üstüne "Çocuk İşçiliğine Son" yazdı.

Kusursuz Kafe Proje Koordinatörü Mine Üçüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kafenin yaklaşık bir aydır hizmet verdiğini söyledi.

Kafe çalışanlarının müşterilerle aile olduğunu vurgulayan Üçüncü, "Buraya gelen misafirlerimiz, garson ve şeflerimizle dertleşiyor, sohbet ediyor. Birçok şey bu kafede paylaşılıyor. 18 gencimiz yaklaşık bir aydır burada çalışıyor, gayet mutlular. Biz de artık proje geliştirme kapsamında resim ve tuval etkinliği yapmak istedik. Gönüllü arkadaşlarımız ve down sendromlu garsonlarımız aileleri ile vatandaşlar burada resim yapıyoruz. Bu anlamda, Karadeniz'de başlayan fındık hasadında çocuk işçiliğine karşı farkındalık oluşturmak istedik. Tablolar, resimler, gençlerin hayal dünyaları ile süsleniyor. Hep birlikte karar verdik, konumuz 'Çocuk İşçiliğine Son' olsun deyip çalışmalara başladık." şeklinde konuştu.




- "Buranın geleceğe güvenle yürüyen gençlerle dolmasını bekliyoruz"

Üçüncü, burasının yaşayan bir kafe olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Burada, sadece müşteri ağırlama ve servis olmayacak. Buranın samimiyeti çok farklı. Tüm bölge halkını buraya bekliyoruz. Burası, projesi biten bir kafe olmayacak, her geçen gün down sendromlu ve diğer istihdam edilemeyen gençlerimiz için burada çalışmalar yapılacak. Buranın geleceğe güvenle yürüyen gençlerle dolmasını bekliyoruz."

Kafede garson olarak çalışan ve resim çalışmasına katılan Ramazan Aydın da "Çok güzel oldu. Allah razı olsun, tüm sevdiklerimiz de geldi. Resim çiziyoruz, çiçek yapıyoruz, serbest çalışıyoruz ve yazılar yazıyoruz. Çok güzel oldu. Başkaları da katılsa daha güzel olur." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English