Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sakarya'da hastanede kısa süreli karantina uygulandı

Kalp krizi geçirdikten sonra Karasu Devlet Hastanesine kaldırılan kişinin nefesinden gelen ağır koku nedeniyle hastanenin acil servis bölümü tedbir amaçlı karantina altına alındı AFAD ekiplerinin hastanede yaptığı incelemer sonucu tehlikeli bir durumun olmadığının anlaşılması üzerine kapatılan bölüm yeniden açıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Karasu ilçesinde, devlet hastanesine kaldırılan bir hastadan ağır kokular gelmesi üzerine kısa süreli karantina tedbiri uygulandı.

Alınan bilgiye göre, Nihat Türüt (63) isimli bir vatandaş, yakınları tarafından evinde hareketsiz şekilde yatarken bulundu. 112 Acil Servis ekiplerince Karasu Devlet Hastanesine kaldırılan Türüt'ün nefesinden ağır kokular gelmesi üzerine herhangi bir salgın yaşanmaması için servis karantina altına alındı. Bu arada Türüt, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay üzerine hastaneye sevk edilen AFAD ekipleri, yaptıkları incelemede salgına neden olacak herhangi bir şüpheli durumun olmadığını tespit etti. Bunun üzerine tedbir amaçlı alınan karantina kaldırılarak servis hastaların hizmetine yeniden açıldı.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karasu Devlet Hastanesine getirilen bir kişinin kalp rahatsızlığı nedeniyle öldüğünün belirlendiğini söyledi.

Daha sonra ağır kokular duyulması üzerine zehirlenme şüphesinin oluştuğunu ifade eden Sağlam, "AFAD ekipleri şüpheli ölümden sonrası, olayı yerinde inceledi ve önemli bir durum görülmediği belirlendi. Vefat ettikten sonra hastanın getirildiği o alan, 'Belki zehirlenmedir, etrafa bulaşma söz konusu olur' diye kapatılıp başka bir alanda hastalar bakılmaya başlandı. Daha sonra AFAD ekipleri hastayı ve etrafı incelediler. Herhangi bir bulaşıcı ya da zehirli bir şeyin olmadığı kanaatine varıldı." diye konuştu.

- "Kuş gribiyle ilgili bir durum yok"

Sağlam, hastanenin kapatılan bölümünün kısa bir süre içinde normal işleyişine döndüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kapatılan bölüm tekrar açılarak hasta bakılmaya başlandı. Savcılık hastanın otopsisini yapacaktır. Ölümüne ilişkin bir zehirlenme de olabilir, bakılacak ama etrafa bulaşacak bir şeyin kanaati olmadığı için tekrar çalışma başladı. Bu ölüm zehirlenme şüphesiydi. Kuş gribiyle ilgili herhangi bir durum yoktu zaten. Bu durum kısa süreli bir heyecana yol açtı. 'Hastalar başka yere naklediliyor' diye bir dedikodu oldu ama bunlar gerçeği yansıtmıyor. Kısa bir süreliğine acil alanından yan taraftaki bir alana hasta bakım hizmetleri yapıldı, sonrasında tekrar eski haline döndü. Endişe verilecek herhangi bir durum yok."

Bu arada Nihat Türüt'ün evinin bulunduğu Darıçayırı Mahallesine de giden AFAD ekipleri, çalışmalarını tamamlayarak bölgeden ayrıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English