Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üniversiteliler interneti "eğlence" amaçlı kullanıyor

Türkiye'de 26 üniversiteden 2 bin 806 öğrenciyle yapılan araştırmada, gençlerin interneti daha çok iletişim kurma ve eğlence amaçlı kullandığı ortaya çıktı.

Üniversiteliler interneti “eğlence“ amaçlı kullanıyor
Türkiye'de ve dünyada son yıllarda giderek yaygınlaşan internet kullanımı, yeni iletişim biçimleri ile bunların sosyal ve psikolojik etkilerini gündeme getiriyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Gülnar, Türkiye'de üniversite öğrencilerinin internet kullanım tiplerini (iletişim, eğlence ve bilgilenme) ve ruh sağlığı ilişkisini ortaya koymayı amaçlayan bir çalışma yaptı.

Türkiye'de 26 üniversitede, 2 bin 806 öğrenci arasında bir alan araştırması gerçekleştiren
Gülnar, çalışmayla ilgili bilgi verdi.

Gülnar, araştırmanın interneti yoğun kullanan üniversite gençliğini, geniş bir örneklem üzerinde inceleme konusu yaptığını belirtti.

-En çok anlık mesajlaşma kullanılıyor

Tüm Türkiye'deki üniversiteleri ve öğrencileri temsil etmek amacıyla çalışmada, küme, amaçlı ve olasılıklı örneklem teknikleri kullanıldığını aktaran Gülnar, üniversite öğrencilerinin tüm kullanım türleri dahil günlük internet kullanım süresinin ortalama 118 dakika olduğunu kaydetti.

Burada dikkati çeken noktanın, kullanım türleri olduğunu anlatan Gülnar, şunları söyledi:

"En yüksek kullanım türü günlük ortalama 215 dakikayla anlık mesajlaşmaya ait. Anlık mesajlaşmayı sırasıyla, sosyal medya kullanımı, müzik dinleme, oyun oynama, video ve televizyon izleme takip ediyor. Burada en düşük kullanım ortalamaları ise elektronik posta, özel bilgi arama, akademik bilgi arama ve haber gruplarını takip etme türlerine ait. Diğer bir ifadeyle üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren gençler, interneti daha çok iletişim kurma ve eğlence amaçlı kullanırken, çok daha az sıklıkla bilgi edinme amaçlı kullanmaktadır."

- "Eğlence formatında şeylere ilgi duyuluyor"

Ortaya çıkan sonucu popüler kültürün dayatması olarak değerlendiren Birol Gülnar, günümüzde bazen kitap okumanın bile "zahmet" olarak görülebildiğini vurguladı.

Gülnar, her şeyin eğlenerek öğrenebileceği anlayışının insanları olumsuz etkileyebildiğini
belirterek, "Eğlenerek öğrenmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Dikkatleri dağıtacak çok şey var. Zor işlerle uğraşmak ağır geliyor. İnsanlar hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak eğlence formatında şeylere ilgi duyuyor. Gençlerin de bazı konulara çok fazla kafa yormadıklarını, ülke ve dünya meselelerine dair çok fazla kaygıları olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English