Son Dakika Haberler

2023 Faizsiz Kredi Veren Bankalar
 
Faizsiz kredi veren bankalar, katılım bankası olarak da bilinmektedir. Bu noktada faizsiz bankacılık prensibiyle çalışan ve çeşitli kredilerle destek sunan bankalar oldukça fazladır. Faizsiz krediler ile vatandaşlar ihtiyaçlarının çoğunu karşılama imkânı elde edebiliyor. Peki, faizsiz kredi veren bankalar hangileridir?

Yeni Müşteriye Faizsiz Kredi Veren Bankalar

2022 yılından beri gündem olan müşteri kapma yarışı, bankalar arasında büyük bir rekabete neden olmuştur. Özellikle yeni müşterilere sundukları fırsatlarla ön plana çıkan birçok banka vardır. Yeni müşteriye sunulan faizsiz kredi desteği bu fırsatlardan bir tanesidir. Faizsiz kredi veren bankalar 2023 yılında da oldukça fazladır.
Verilen desteğin tutarına göre vade oranı değişiklik göstermektedir. Bankalar 60 ay vade ile kredi desteği vermemektedir. Genellikle 12 ay faizsiz kredi desteği verilmektedir. Bu durum enflasyon ortamında vatandaşları zor duruma sokmuştur. Bankalarda bu durumun önüne geçebilmek için, faizsiz kredi sistemini getirmiştir.

100 bin TL Faizsiz Kredi Veren Bankalar

İhtiyaç sahibi vatandaşların kredi haklarını tam anlamıyla kullanabilmeleri için bankalar faizsiz kredi desteği vermektedir. Özellikle emekliler ve çalışanlar için önemli olan faizsiz kredi tutarı, çeşitli bankalarca belirlenmektedir.

20 Bin TL Faizsiz Kredi Veren Bankalar

12 aya kadar faizsiz kredi veren bankalar arasında Yapı Kredi, İş Bankası, Denizbank ve Akbank gibi bankalar bulunmaktadır. Yeni müşterilere sunulan bu uygulamalar, kur korumalı hesaplar için de geçerlidir. İslâmî olarak kullanılan kur korumalı hesaplar, bu açıdan finans ilke ve esaslarına uygundur.

20.000 TL faizsiz kredi veren bankalar hakkında sıkça sorulan sorular arasında; şartları ve hangi bankaların bu desteği vereceği yer almaktadır. Bankaların ilk kez müşterisi olacak kişilere sunduğu faizsiz kredi desteği, faizsiz nakit avans fırsatını da beraberinde getirmiştir. Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası gibi ülkemizdeki önemli bankalar, 0 faiz oranıyla 20.000 destek vermektedir.

5.000 TL Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Son yılların en çok konuşulan uygulamalarından biri olan faizsiz ihtiyaç kredisi, ekonomik krizde vatandaşların kurtarıcısı olmuştur. ING, QNB Finansbank, İş Bankası, Kuveyt Türk, Garanti BBWA ve Akbank; vade farksız 5 bin TL faizsiz kredi desteği sunmaktadır.
Hoş geldin kampanyası kapsamında verilen bu destek, zor durumda yaşayan ve nakit sıkıntısı çeken kişilerin gereksinimlerinin karşılanmasına yöneliktir.

Hangi Bankalar 0 Faizsiz Kredi Veriyor?

Son dönemlerde yaşanan ekonomik krizlerinin göz önünde bulundurulması ve ihtiyaç kredilerine vade kısıtlaması gelmesi, bankaları 0 faizli kredi vermeye yöneltmiştir. İlk başlarda 1-2 banka ile başlayan bu uygulama, günümüzde sayısını giderek artırmıştır. Bu sayede faizsiz kredi veren bankalar gün geçtikçe çoğalmıştır.
İlk olarak Akbank’ın müşterilerine başlattığı bu uygulama diğer bankalara da örnek olmuştur. Ayrıca birçok bankanın bu uygulamayı sistemlerine koyması ile birlikte, faizsiz kredi alma şartları da hafiflemiştir. Vatandaşların merak ettiği faizsiz kredi veren bankalar nelerdir? Açıklayalım!

1 - Akbank Faizsiz Kredi Veriyor mu?

Faizsiz kredi veren bankalar Akbank girişimi ile dikkat çekmeye başlamıştır. Düşük limitleri kapsayan faizsiz krediler, vatandaşların belli başlı ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.
Belli bir dönemde sıkıntı çeken ve kredi kartı borçlarından sıkılan kişiler, 6 ilâ 12 ay vadeli kredilere yönelmektedir. Akbank gibi bankalar, hoş geldin ve müşterim ol kampanyalarıyla faizsiz kredi desteği vermektedir.

2 - Ziraat Bankası 0 Faizli Kredi Veriyor mu?

Ziraat bankası faizsiz kredi desteğini çiftçilere yönelik vermektedir. Sıfır faizli çifti kredisi ve gençlere yönelik sunduğu fırsatlarla Ziraat Bankası ön plandadır. Aylık taksit imkânı ve uzun vadeli ödeme planlarıyla her zaman çiftinin yanında olmuş bir bankadır.
Vatandaşların sıfır faizli kredi için bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Özellikle çiftçilerin yönelik verilen bu destek, çiftçilikle alâkalı yatırım yapma niyeti olan kişilere verilmektedir. Aynı zamanda vatandaşların lise eğitimi tamamlamış olması ve Ziraat Bankası kredisi için sertifika alma gibi şartlarda taşınmaları gerekir.

3 - Yapı Kredi Faizsiz Kredi Veriyor mu?

Faizsiz kredi veren bankalar Yapı Kredi Bankası da yer almaktadır. Bu noktada Yapı Kredi Bankası; Yapı Kredi mobilden müşterisi olan vatandaşlara 10.000 TL’ye kadar faizsiz ve taksitli kredi desteği sunmaktadır. Vatandaşların tek yapması gereken, belirtilen tarihler içerisinde Yapı Kredi mobil ile Yapı Kredili olmaktır.

4 - Halkbank Faizsiz Kredi Veriyor mu?

2022 yılında Cumhurbaşkanı faizsiz kredi onayıyla yasalaştığı Halkbank faizsiz kredi desteği, birçok girişimcinin dikkatini çekmiştir. Halkbank özellikle kadın girişimcilere yönelik birçok destekte bulunmaktadır. Girişimci olarak başvuruların yapılması ile birlikte toplam 250.000 TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sunmaktadır.
Faizsiz kredi desteği veren bankalar arasında yer alan Halkbank, faizsiz kredi desteğinde farklı seçenekler sunmaktadır. Girişimcilere ve vatandaşlara 3 kategori altında kredi sağlamaktadır. İşte bu kategoriler;
  • Kadın girişimciler için özel krediler
  • KOSGEB, Kobi gibi finansman destek kredileri
  • Vatandaşlar için özel şartlara tabi krediler

5 - Faizsiz Kredi Veren Bankalar Arasında Denizbank Bulunuyor mu?

Denizbank üzerinden faizsiz kredi desteği alabilmek için çeşitli kampanyalar düzenlenmektedir. Kampanya kapsamında vatandaşların; internet bankacılığı, DenizBank.com, MobilDeniz ve Denizkartım gibi platformlardan bireysel kredi kartı başvurusu yapması gerekir.
Vatandaşların faizsiz kredi veren bankalar kapsamında Denizbank’ın sunduğu destekten yararlanabilmeleri yalnızca bir defaya mahsustur. Destek alacak kişilerin taşıması gereken en önemli nokta Denizbank kredi kartına sahip olunmasıdır. Vatandaşlara verilen 10.000 TL’lik faizli kredi desteği 6 ay vadelidir.

Faizsiz Kredi Veren Bankalar İhtiyaç Kredisi Vermek İçin Hangi Şartları İstiyor?

Vatandaşların ihtiyaçları için verilen faizsiz krediler, çeşitli kriterler doğrultusunda verilmektedir. Öncelikle faizsiz kredi veren bankalar; kredi almak isteyen vatandaşların gelir durumlarını ve hangi amaçla krediye başvurduklarını incelemektedir.
Kredi talebinde bulunacak kişi, krediyi geri ödeme durumuna sahipse ve uygun kriterleri taşıyorsa, bankalar ihtiyaç kredisini o kişiye vermektedir. Peki, bu krediden yararlanmak için hangi şartları taşımak gerekir?
  • Kredi desteğine başvuru yapacak kişilerin düzenli bir gelirlerinin olması istenir. Yani maddi durum açısından krediyi ödeyecek statü de bulunması gerekir.
  • Vatandaşların güncel kredi skorunun yeterli olması gerekir.

PTT Faizsiz Kredi Şartları Nelerdir?

İhtiyaç kredisi kapsamında en uygun faiz oranı ile kredi desteği sunan bankalar arasında PTT bulunmaktadır. Hangi kredi faizsiz kredi veriyor? Diye soran birçok emekli bulunmaktadır.
Emekliler daha iyi bir gelecek için faizsiz kredi veren bankalar hangileridir merak etmektedir. En uygun faiz oranlarının bulunduğu PTT ve Aktifbank emeklilerin başvuru yaptığı yerler arasında bulunur.
PTT üzerinden ihtiyaç kredisi alabilmek mümkündür. Ancak %4.09’dan başlayan faizlerle kredi verilmektedir. Aynı zamanda krediler 36 ay vadeli olarak tanımlanmaktadır. 2023 yılı itibarıyla PTT üzerinden toplamda 50.000'e kadar kredi alınabilir.
Vatandaşlar PTT'den ihtiyaç kredisi alabilmesi için, genel şartları taşımalıdır. Krediye başvuracak kişilerin 18 yaşını geçmiş ve 80 yaşının altında olmaları gerekir. Aynı zamanda bu fırsattan yararlanmak isteyen emeklilerin maaşlarını PTT üzerinden almaları da gerekir.

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Caiz mi?

Döviz kurları ile ilgilenmeyen kişiler için, islâmî koşullarda kredi alınması, son zamanlarda gündeme gelmiştir. Faizin İslam'da haram olması, caiz olup olmadığı konusunu gündeme getirmiştir. İhtiyacı olan kişiler, caiz bir şekilde kredi almak için faize bulaşmadan kredileri zamanında ödemesi gerekir.

Bu noktada faizsiz kredi almak caiz olur. İslam’a uygun kredi verilmesi konusunda faizsiz kredi veren bankalar gittikçe artış göstermektedir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English