Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Barista Sütü ile Normal Süt Arasındaki Farklar Neler?

Barista Sütü ile Normal Süt Arasındaki Farklar Neler?

 

Satış reyonlarında çok farklı marka ve farklı özelliklerde süt ve süt ürünleri bulunuyor. Günlük süt, tam yağlı, yarım yağlı, laktozlu, laktozsuz süt bunlardan bazılarıdır. Bu seçeneklerin yanı sıra süt reyonlarında barista süt de reyonlarda yerini almış durumda.
Barista sütü diğer süt ürünlerinden ayıran en önemli nokta yapısında bulunan yağ oranıdır. Barista sözünün kökeni İtalyanca olup, barmen anlamına gelir. Barista süt türü tam da bu amaca hizmet etmek için üretilmiştir. Bu süt türü latte art yapımında kullanılır.
Latte art kahve üzerine sanatsal şekillerin yer verildiği bir sunum şeklidir. Diğer süt ürünlerine göre, barista sütlerin köpük yapısı daha koyu kıvamda ve pürüzsüzdür. Bu özelliğinden dolayı latte art yapımında özellikle bu süt ürünü tercih edilir.

Barista Sütü Nerelerde Kullanılır?

Önemli besin kaynakları arasında sayılan süt, özellikle çocukların gelişimde önemli bir yere sahiptir. Süt ürünleri proteinler bakımından oldukça zengin olup, özellikle kalsiyum gereksinimleri için önemli besin kaynağıdır. Birçok süt çeşidinin yanında barista sütü özel olarak üretilir. Bu süt türü özellikle yumuşak içimli kahve sunumlarında kullanılır.
Yapısındaki yoğunluk ve pürüzsüz yapısı gelişme gösteren latte art sanatsal kahve sunumlarında kullanılmaya elverişlidir. Barista sütü tercihe bağlı olarak doğrudan da tüketilebiliyor.
Ancak yoğun yağ oranı ve yoğun kıvamı nedeniyle günlük içimli süt olarak çok tercih edilmez. Kafelerde ve kahve sunumu yapan barlarda, restoranlarda barista sütü sıklıkla tüketilir. Latte art sanatını icra eden kişiler içinde barista sözü sıklıkla kullanılır.

Barista Sütü Nasıl Kullanılır?

İtalya kahve kültürü arasında yerine alan espresso, barista sütünün yaygın olarak kullanılmasına neden olmuştur. Kahve üzerine sanatsal şekillerin çizilmesi olarak bilinen latte art sanatı ile bu süt türünün kullanılması gittikçe yaygınlaşmış, bu kültürün izleri Türkiye’de de birçok kafe ortamında kullanılmaya başlanmıştır.
Barista sütü kahve hazırlanırken;
  • Öncelikle süt 65 dereceye kadar ısıtılmalıdır,
  • Sonrasında süt uygun yöntemlerle iyice köpürtülür,
  • Servis fincanına koyularak üzerine 3 gr kahve eklenir,
  • Gerek karıştırılarak gerekse late art yöntemleri ile sunum yapılır.
 

Barista Sütünün Özelliği Nedir?

Yoğun kıvamı ile diğer sütlerden kolaylıkla ayrılabilen barista sütü, ayrıca ambalajında kahve logosuyla da reyonlarda hemen kendini belli eder. Pınar barista süt bu sütün üretiminde önde gelen markalar arasında yer alır. Pınar süt ve süt ürünleri reyonlarında, online satış noktalarından barista süt kolaylıkla temin edilebilir.
Barista sütü diğerlerinden ayıran önemli noktalardan biri de protein bakımından oldukça zengin olmasıdır. 100 ml barista sütte, 3 - 4 gr yağ, 4,5 gr karbonhidrat, 57 kalori, 3 gr protein bulunur.

Barista Süt Evlerde Kullanılır Mı?

Barista süt her ne kadar kahve sunumu yapılan mekanlarda yoğun olarak kullanılsa da, evde yumuşak için kahve içmek isteyenlerin de rahatlıkla kullanabileceği bir süttür. Barista süt ile uygun kıvamın tutturulması sayesinde yumuşak içimli kahveler evde de hazırlanabilir.
Evde hazırlanırken doğrudan kahveye katılıp yumuşak içim elde edilebilir. Bunun yanında Espersso makinesi olanlar, espresso sunumları için late art çalışması da yapılabilir. Espresso makinesine bir fincan kahve sunumu için 9-10 gram kahve kullanmak yeterli olacaktır.
Makinede 15-20 saniye gibi kısa bir sürede Espresso hazır hale gelir. Barista süt 65 derecede ısıtılarak ve köpürtülerek fincana ilave edilir. Tercihen sanatsal şekiller oluşturularak veya doğrudan köpüklü sunul yapılabilir.

Barista Sütün Fiyatları Ne Kadar?

Barista sütün fiyatları ambalaj değerine, üretici ve satış noktalarının belirlediği fiyat politikasına göre değişiklik gösterebilir. Pınar süt 1 litre ambalajı ile Barista sütleri satışa sunar.
Barista sütünün özel amaçlı üretilmiş olması, üretim aşamasında kullanılan gelişmiş yöntemlere bağlı olarak, fiyatları diğer süt ürünlerinden biraz daha farklı olabilir. Birçok marketin satış reyonlarından ürüne erişim sağlanabileceği gibi, Pınar Online sitesinde barista süte kolaylıkla erişim sağlanabilir. Ayrıca online satış noktalarını ziyaret eden kişiler fiyat avantajlarından da faydalanabilirler.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English