Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​1 yıl daha..

05 Saturday 2023
Ekonomi bakanımız Mehmet Şimşek önümüzde ki yıl yani 2024 yılının ortalarından itibaren enflasyonun inmeye başlayacağını söyledi. Enflasyonla 1 yıl daha mücadele edip 1 yıl sonra meyvelerini yiyeceğiz. 1 Yıl içine afet, küresel ekonomik kriz, savaş gibi durumlar olmazsa tabi. Salgın, yangınlar, yüzyılın depremi, küresel ekonomik kriz derken bu hale geldik. Yeniden toparlanmak zaman alacak. Son 3 yıllık durum öylesine canımızı yaktı ki uzun bir süreci bekleyecek takatimiz kalmadı. Ev fiyatlarının 3’e, 4’e katlandığı bir dönem ben hiç yaşamadım. Arabanın yatırım aracı olarak alındığına ilk defa bu yaşımda şahit oldum. Eskiden arabayı alırdık 3-5 sene binerdik. Aynı rakama yada biraz üstüne satınca “zarar etmedik” derdik. Bu süreçte 3-5 ayda araçlarda 2 katına çıkan fiyatlara şahit olduk. Diğer yandan tabir yerindeyse içine girilmez evlerin fiyatı milyonla başlıyor. Ev kiralarının kısa zaman içinde bu kadar yükselmesi belimizi büktü. Mahkemeler ev sahibi – kiracı davalarıyla, haberler kavga haberleriyle meşgul bu aralar. Kime ne diyeceğiz bilemedik. Enflasyonu tetikleyen diğer unsurları bilemem ama bu ev kiralarına ciddi bir dokunuş gerekiyor. Tabi atı satan! Üsküdar’ı geçti o ayrı. Meskenlerde %25 zam yasasına uyanı gördünüz mü? Çok nadir. Yasayı hatırlatan kiracılara karşı ev sahipleri evlenen oğlunu, kızını işaret ediyor. Tabi bir de kiracıların duruşu da önemli. İyi niyetli ev sahiplerinin adımına karşı fedakarlık yapmaları gerekiyor. Değeri 3 Milyonluk  eve sahip birinin sizi 2 Bin TL kira ile oturtmasını beklenmemeli. Bu süreçte en sorunlu alan burası. Bu sorun çözülmedikçe gıda fiyatlarının gerilemesi, akaryakıt fiyatlarının düşmesi dar gelirli aileler için bir anlam ifade etmeyecek. Çünkü aldığı maaşın büyük bölümünü kiraya veren biri için varsa arabaya binmesi lüks artık. 1 yıl daha kemerleri sıkalım. 1 yıl daha ekmeğimizi bölüşelim. Bir yıl daha sosyal hayatımızdan, boğazımızdan kısalım. 1 Yıl sonra uçacak değiliz ama en azından artık gündemimizde pahalılık olmaz diye ümit ediyorum. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English