Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Algı operasyonlarına dikkat

13 Friday 2020
Biz geçen hafta ne konuşuyorduk, bu hafta konuşuyoruz. Gündem o kadar hızla değişiyor ki medya mensupları bile bu hıza ayak uydurmakta zorlanıyor. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs üç gün önce bizim de kapımızı çaldı. Haftalardır komşu ülkelerde olduğu için devletimiz çoktan tedbirini almıştı. 

Her türlü tedbire rağmen hastalık haberi vatandaşı fazlasıyla telaşlandırdı. Marketlere koşuldu. Raflar boşaldı. Kolonya kuyrukları oluştu. Hatta kolonya bulamayanlar boynu bükük kaldı desem abartı olmaz. Çünkü haftalardır okudukları, dinledikleri, izledikleri fazlasıyla korkunçtu. Çin çok zayiat vermiş, Avrupa dize gelmişti. ABD ve İsrail bile panikte idi. 

Devletimiz ön tedbirleri almıştı. Süreç güzel yönetildi. Olası salgına karşı senaryolar mutlaka önceden oluşturulmuştur. Bilim Kurulu Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanarak bir takım kararlar aldı. Okullar tatil edildi. Spor müsabakaları seyircisiz oynama kararı verildi. Kültür sanat etkinlikler iptal edildi. 

Devletin tüm organları elinden gelen her şeyi yapıyor. Biz vatandaşlar da devlete yardımcı olmalıyız. Tatili fırsat bilip çocuklarla birlikte AVM’lerde gezmemeliyiz. Yapılması, uyulması gerekenlere riayet etmeliyiz. Bu arada panik hareketlerden uzak durmalıyız.
“Kurt sisli havayı sever” diye çok anlamlı bir atasözümüz var. Böyle durumları seven karanlık kişiler ortalığa çoktan çıktılar. Yalan yanlış bilgiler yaymaya başladılar. Resmi açıklamalar dışında kimseye aldırış etmeyin. Sosyal medya duyduğunuz her şeye inanmayın. Öyle bir algı yapılıyor ki ‘acaba’ da kalıyor insan. Dün gece cuma namazı konusunda öyle paylaşımlar geldi ki Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yapmak zorunda kaldı. Güya bu hafta Cuma namazı kılınmayacakmış. Pes doğrusu. 

Cuma namazı kılınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyada yayılan 'Cuma namazı kılınmayacak' iddialarını yalanladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde "Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır" konulu hutbe irad edip Cuma namazını kıldıracağı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü konu ile şu açıklamada bulundu: "Koronavirüs  nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma namazının kılınmayacağına dair, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın Sosyal Medya Hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım gerçek dışıdır. Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur.''

Biyolojik saldırı şüphesi

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni sevgili büyüğüm İbrahim Karagül “Neler oluyor? Bir şeyler mi gizleniyor? Dünya "tecrit" altına mı alınacak? Tedbirler, uyarılar ürkütücü. "Panik yapmayın" deniliyor, devletler panikte. Virüsün ötesinde bir tehdit mi var? İnsan ırkı nasıl bir tehlike ile yüz yüze? Bir tür biyolojik saldırı mı bu?” diye soruyor köşesinde.Sabah Gazetesinden Haşmat Babaoğlu ise yazısında “Biz bunun tatbikatını üç ay önce yapmıştık, şaşırmadık!"
Kim bunu söyleyen?

Tıp alanında seçkin bir üniversite olduğu herkesçe bilinen Johns Hopkins'in " tıbbi güvenlik" bölümü araştırmacılarından Dr. Eric Toner.

Meraklısı açıp biyografisine bakar, ilginç bir geçmişi var.

Koronavirüs Vuhan'da patlayıp hızla salgına dönüştüğünde Dr. Toner ve arkadaşları haberleri heyecansız karşılıyor.

Çünkü üç ay önce, yani ekim başlarında, buraya dikkat buyurun; zatürree gibi başlayıp gelişen bir salgının laboratuvar ortamında "taklid"ini (simülasyon) geliştirip üzerinde çalışmışlar.

Olay, 65 milyon insanı etkileyecek bir pandemi tablosuyla sonuçlanmış.

Aklınızdan şu soru geçiyordur..

Bu araştırma ekibi 2019 sonbaharında kimlerin isteği ve sponsorluğuyla böyle bir simülasyon gerçekleştirdi?

Cevap çok manidar: Çalışmanın iki destekçisi var: Dünya Ekonomik Forumu ve Gates Vakfı...

Biz de buna şaşırmadık değil mi?

Bill Gates'in dünya çapında bir salgın hastalık ihtimalinin araştırılmasına çok büyük bir yatırım yaptığını ve 2018 yılında "altı ay içinde 30 milyonu öldürebilecek bir salgın ihtimalinin" her an var olduğunu açıkladığını biliyoruz.

Gates, bu açıklamayı yaparken şunun da altını özellikle çizmişti, bir daha hatırlayalım: "Hükümetler ve ordular derhal hazırlanmaya başlamalı."

"Ordular" kelimesine dikkat!

Bu konularda daha çok yazacağız.” Derken şüphesini dile getiriyor. 

Fırsatçılar

Böyle durumlarda maalesef en çok konuşulan fırsatçılar oluyor. Hangi ürün çok rağbet görüyorsa fiyatı aşırı pahalanıyor. Bugün istediğin fiyatı söylediğin o müşteri senin vatandaşın. Daha dün İdlipten gelen şehit haberlerine birlikte ağlayıp üzüldük. Birlikte dua ettik vatanın selameti birliği için. Bugün ne oldu da makarnayı 15 tl ye satıyorsun. Yapmayalım ne olur. Biz birbirimize her zaman muhtacız. 

Mescid-i Haram'da kuşların tavafı

Koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan yönetimi, Kabe'de sadece namaz kılınmasına izin verileceğini açıklamıştı. Alınan söz konusu kararın ardından insanların tavaf edemediği Mescid-i Haram'da kuşların tavaf edercesine uçması hepimizi duygulandırdı.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English