Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Analizlerin Maça Etkisi

21 Sunday 2018
İki takımında gösterdiği performanslar ve Rizespor’un dört as futbolcusundan yoksun olması Konyaspor’u Rizespor karşısında kazanmaya yakın taraf olarak görmeme sebep oluyordu.
 
Maça başlandığında oyuna daha fazla ağırlığını koyan taraf Konyaspor’du. Bu ağırlık ancak 15 dakika kadar sürdü. İlk 15 dakika içinde Rizespor ceza sahasına daha çok giren Konyaspor’un etkinlikleri net pozisyonlara dönüşemeden karamboller oluşturabildi.
 
İlk 15 dakika içinde karambolleri savuşturan Rizespor Konyaspor’un ataklarını daha ön bölgede keserek Konyaspor’un üzerine daha hızlı ve daha etkili gelmeye başladı. Artık oyun Rizespor’un istendiği gibi oynanmaya başladı. Konyaspor ataklarda ne yapacağını bilemez ve düzensiz bir şekilde oluşturmaya çalışırken Rizespor ataklarını durdurmakta zorlanıyordu. Sık atak düzenlemesine karşılık etkili gol pozisyonu üretemeyen Rizespor golden uzak bir oyun sergilerken Jevtoviç’in çok acemice penaltı yapması gol için büyük fırsat oluşturuyor ve penaltı gole dönüştürerek ilk yarıyı Rizespor önde kapatıyordu.
 
Gol bulmak için Jahoviç’i oyuna alan Konyaspor baskılı oynamaya çalışsa da pozisyon kısırlığı devam ediyordu. Yerleşik Rizespor defansı yapılan ortalarda sürekli ilk müdahaleleri yaparak pozisyon oluşmasına izin vermiyordu.
 
Pozisyon oluşturabilmek için topa daha iyi hükmeden, pas kalitesi yüksek bir oyuncuya ihtiyaç vardı. Bu futbolcu Traore idi. Bence Traore, jahoviç’le birlikte ikinci yarının başında oyuna girmesi gerekirdi. Traore’nin ustaca, şiddeti oldukça ayarlı olan pasında ceza sahasında Jahoviç buluşup şut atacakken arkadan ayağına gelen tekme net bir penaltı idi. Bunu hakem göremezken VAR sistemi oldukça gecikmeli olarak müdahalede bulunarak Penaltının verilmesini sağladı. Penaltı gole çevrilerek eşitlik sağlandı.
 
Akan oyunda gol pozisyonlarının üretilemediği maçta karşılıklı penaltılarla atılan goller sonucu belirledi.
 
Kalan süre de iki takımda skoru değiştirmek için çabaladı. Gole yakın olarak mücadele eden Konyaspor olsa da gol atılamadı ve eşitlikle biten bir maç oldu.
 
Konyaspor niye galip gelemedi? Bu sezon oynadığı en kötü oyunu sergileyen bir Konyaspor izledik. Bunun nedeni olarak başta iki teknik direktörün performansını gösterebilirim. Bu sezon Konyaspor’u en iyi analiz eden Okan Buruk’tu. Kendi ceza sahalarının önlerine yakın bölgelerde etkili bir defans dizilişi sergilerken bu diziliş Konyaspor’un pas yollarını kesiyor ve Konyaspor’un etkili olmasını önlüyordu. Dönen toplarla ileri hızlı çıkarak Konyaspor’u yıpratan bir oyun sergileyen Rizespor izledik.
 
Yatabere’nin önceki maçlarda yaptığı presleri bu maçta izleyemedik. Bu rakibin rahat oyun kurmasına oyun hakimiyeti sağlamasına sebep oldu.
 
Jevtoviç ikili ön liberolardan biri olarak oynarken rakip ataklarını kesmede, topu ileriye daha etkili yerlere atarak etkili ataklar oluşmasında katkı verdiğini izlemiştik. Bu maçta sekiz numara pozisyonunda daha ileride oynaması bu etkinliklerini yok ederken rakip topların kesilmesinde etkisizlik yaşandı. Jevtoviç’ in daha önde oynaması Ömer Ali’nin oyununu da bozan bir durum oluşturdu. Jevtoviç’in bu şekilde görev alması hem kendinin hem Jönsson ve Ömer Ali’nin oyunun olumsuz etkiledi ve orta saha da üstünlük kurma olasılığını yok etti.  Jönsson’un da bu sezonun en etkisiz performansını bu maçta sergilemesini de ekleyebiliriz.
 
Rizespor’dan Vedat’ın oyun içinde hava toplarını hemen hemen hepsini alması ve topu takımına kazandırması Konyaspor’un oyununu olumsuz etkileyen ve Rizespor’un oyundaki hakimiyetini artıran önemli etkendi.
 
Hafta içi sosyal medyada güzel msjlar paylaşan Rizespor taraftarının Uğur Demirok’a hem maç içinde hem maç sonunda takındığı tavır kabul edilemez. Herkesin birileri ile hesabı olabilir. Bu hesap Konyasporlu bir futbolcuya dolayısıyla Konyaspor’a kesilemez. Güzelliklerle başlattıkları haftayı kötü bitirdiler. 
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English