Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​ Artık Lig Başlasın

14 Sunday 2016
2015 – 2016 sezonunda beklenenin oldukça üstünde performans gösteren Atiker Konyaspor’dan yeni sezonda beklentiler doğal olarak yüksek olacak. Özellikle 2015 – 2016 sezonunun ikinci yarısının en iyi performans gösteren takımı olması beklentileri yükselten en önemli etkendi.

2016 – 2017 sezonu için farklı bir heyecan oluşurken Atiker Konyaspor’ın Avrupa kupalarında tarihinde ilk defa mücadele edecek olması heyecanı artıran başka bir etken. Bütün bunlar takımın durumu hakkında farklı meraklar oluşturuyordu. Ankara TSYD turnuvası takımın durumu hakkında ipuçlarını göreceğimiz bir organizasyon oldu.

İlk Karabük maçında olumlu izlenimler edindik. Miloseviç, Bajiç ve Amir’in performansları sevindirici idi. Özellikle Miloseviç bu maçta çok beğenildi.

Gençlerbirliği maçı ise durağan, seyredenler için sıkıcı bir maçtı. İlk yarısında rakibine teslim olan, oyunda istediği etkinlikleri gerçekleştiremeyen Atiker Konyaspor beklentilerimizin çok uzağındaydı. Miloseviç ve Bajiç ilk maçın aksine çok etkisizdi. Defansın önündeki ikili Volkan ve Abdülkerim ne ofansta ne defansta gerekli katkıyı veremedi. Takımın defansı ile ilerisi arasındaki bağlantıyı da kuramayınca ne olduğu anlaşılamayan bir oyun ortaya çıktı.
İlk yarıda daha üstün görünen Gençlerbirliği Selçuk’un uzaktan attığı sert şutla ilk yarıyı 1 – 0 önde kapadı.

İkinci yarıda yapılan değişikliklerin de etkisiyle oyunu eişitleyen az da olsa hakimiyetini artıran Atiker Konyaspor olsa da pozisyon üretmekte hiç başarılı olamadı. Son dakikalar yaklaşırken korner kullanımında rakip ceza sahasından önüne gelen topu güzel bir şutla rakip kaleye göndererek eşitliği sağladı. Maçın böyle bitmesi beklenirken son dakikada İrfancan kullandığı serbest vuruşla Gençlerbirliği’ni galibiyete taşıdı.

Karabük maçında hazır gibi gördüğümüz Atiker Konyaspor Gençlerbirliği maçında tat vermedi. Her iki maçta da Skubiç beklenen performansının gerisindeydi. Aldığı topları genellikle kötü kullandı.

Tartışmasız 2016 – 2017 sezonuna en hazır olanlar Konyaspor taraftarları. Bunu aldıkları 27 bin kombine gösterdiler. Kombinelerin 30 bine ulaşması bekleniyor. Geçen sezonki başarıda yadsınamaz katkısı olan taraftarların katkısının artarak devam edeceği aşikar… Bunun takımın oyununu da etkileyeceğini, Atiker Konyaspor’u arzulu oynayan bir takım haline getireceğini umuyorum. 

Gelecek sezon için en güvenilen kişi ise Aykut Kocaman… Taraftarların gönlünde farklı bir yer edinen Kocaman’a güven çok fazla… 

Takımın geçen sezon etkili futbolcularından Meha, Traore ve Holmen takımdan ayrıldı. Takımdan ayrılış hikayelerine bakınca söylenecek bir şey yok… Çok iyi teklif alan Meha, İstanbul’da yaşamak isteyen Holmen, görüşürken fiyat artıran Traore için yapacak bir şey yoktu. Yolları açık olsun. Hizmetleri için teşekkür ederiz.   Olması gerenler oldu. Takımın geneli korunurken geçen sezonki yakaladıkları başarı ile burada devam etmeyi hak ediyorlardı.

Bir yönü ile geçen sezon yakalanan başarının tesadüf olduğunu iddia edenlere karşı takımdaki futbolcuların lige iyi bir başlangıç yaparak elde edecekleri başarı ile tescilleme fırsatlarının olduğu sezonu yaşayacağız. Taraftarlar hazır, stat hazır futbolcuları bekliyoruz. Ümit edilen odur ki en hazır halde gelecekleridir.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com



  


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English