Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Artılar ve eksiler

16 Monday 2015

Torku Konyaspor, haftalardır hasret kaldığı üç puanı çok ilginç bir karşılaşma sonrası Kasımpaşa karşısında elde etti. Cuma akşamı oynanan karşılaşmanın birçok yorumlanacak tarafı var. Torku Konyaspor açısından olumlu veya olumsuz bir çok yönleri olan bu maçın ilk önce olumlu tarafına baktığımız zaman, yeşil beyazlılar Fenerbahçe maçı dahil, son üç haftada görmek istediğimiz oyuna biraz daha yaklaşıyor. Bu son üç maçta Torku Konyaspor’un bana göre en dikkat çekici tarafı, isabetli pas yüzdesinin git gide artması ve yan pas - geri  pas olayının önceki maçlara nazaran daha düşük seviyede olması... Kasımpaşa karşısında tam anlamıyla olmasa da dikine oynayan veya oynamak isteyen bir takım görüntüsü vardı. Konsantrasyon, moral motivasyon açısından daha çok isteyen bir Torku Konyaspor izledik. Tıpkı Kayseri’de Erciyes’in bizden daha çok istediği gibi. Sonuçta üç puan daha yazıldı hanemize. Aykut Hoca geçte olsa birtakım doğruları bulmuş veya eleştirileri düşünerek ciddiye almış. Bu yüzden kendisini kutluyorum. Ancaaaak, hocadan bundan sonra tek arzu ettiğim şey hiçbir oyuncusunu küstürmeyip, aksine onu kazanma yoluna gitmesi...

Maçın en önemli ve olumlu yönü ise Şota Arvaladze’nin maç içerisinde verdiği karar. Bu karar sanıyorum Konya değil dünya gündeminde. Zaten öyle de olması gereken bir karar veren Şota’yı, fair-play falan boş verin, insani duygularından dolayı yürekten tebrik ediyorum. İşte olumlu tarafları bunlar olan bu maçta Kabze’yi, verilen böyle bir karar sonrası, o gerginlik içerisinde, o stres altında, ve o sinirle hareket etmeyip, tüm bu duygularına hakim olarak, kaleye topu götürerek çizgiyi geçtikten sonra tekrar eliyle santraya getirmesi nedeniyle ayrıca kutlamak istiyorum. Çünkü böyle bir atmosferde başka bir oyuncu sinirlerine hakim olamayıp, topu sürdükten sonra ağları sert bir şutla havalandırabilir. Bu saygısından dolayı Kabze benden artı bir puan daha aldı.

Olumsuz yönlerine gelince... Hakemin verdiği kararların içinde olumlu olduğu kadar olumsuz taraflar da vardı. Torku Konyaspor cephesinden baktığımız zaman, en olumsuz şey oyuncuların hakem yerine birçok kararı kendilerinin vermesiydi. Birkaç soru sorarak duygularımı paylaşmak istiyorum. Daha doğrusu sorduğum soruların cevapları da olunca sanırım ne demek istediğimi daha iyi açıklamış olacağım.

Babel yerde kaldığı zaman, hakem düdük çaldı mı? Hayır, oyun devam ediyor mu ? Evet,  o zaman neden duruyorsun? Hakemin verdiği devam kararı sonrası, bir çok maçta olay adam haline gelen Donk, bence doğru olanı yapmıştır. Oyun devam ediyor ve topa vurup golünü atıyor. Bundan daha doğal ne olabilir? Torku Konyaspor’lu oyuncular oyuna devam edip, topu kaparak dışarı atabildi. Çünkü o esnada, öyle bir  pozisyon vardı. Donk’un yanlış yaptığı şey ise, Şota gibi insani duygularına sahip olamayışı. O pozisyonda topu kaleye değil, arkadaşı yerde yattığı için  taca atabilirdi, herkes durdu Donk’un topu, Kaya’ya teslim edeceğini düşündü. Ama Donk öyle düşünmedi ve terbiyesizlik yaparak golünü attı. Haklıydı ama terbiyesizdi.  Pekâla neden gol vuruşu esnasında yerde kıvranan Babel yerden kalkarak oyuna devam etti? Ekstra bir terbiyesizlik ve olumsuzluk örneği gösterdi. Neyseki tüm bu kirlilikleri Şota, dakikalar içerisinde, istifasına gidecek kadar gurur yaparak temizledi. Helal olsun sana Şota. Ben yazıyı yazdığım şu dakikalarda Kasımpaşa yönetiminden bir şeyler görmedim. Halbuki maçın ardından sıcağı sıcağına Şota’ya sahip çıkarak istifasını reddeden bir açıklama beklerdim. O konu her ne kadar Kasımpaşa’nın problemi olsa da doğru olanıdır diye düşünüyorum.

Sonuçta, Torku Konyaspor penaltı ile bulduğu golün ardından, tribünlerdeki 17 bin küsür taraftarın üç puan sevincine ortak oldu. Torje’nin gördüğü kırmızı kart olayı başka bir olumsuzluk gibi görünse de önümüzdeki cuma günü Karabük ve sonra Konya’da Trabzon maçları var. Trabzon maçı öncesi verilecek olan arayla birlikte rahat nefes almaya başlayan Torku Konyaspor,  kesinlikle rehavete kapılmamalı. Bütün bu ilginç şeylerin yaşandığı haftanın ardından, bu haftaki rakibimiz olan Karabük, Akhisar’dan 5 yemesine rağmen, averajı maalesef yeşil beyazlı ekibimizle aynı oldu.  Averaja takmış durumda değilim yanlış anlamayın, yenilen gol sayısından bahsetmek istedim.
Kalın sağlıcakla.   
 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English