Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​BAŞARI İÇİN FORMÜL BELLİ

08 Wednesday 2015

Torku Konyaspor yeni sezon hazırlıklarına pazartesi günü başladı. İlk hazırlık kampını  gerçekleştirmek için salı akşamı Erzurum’a giden yeşil beyazlılar, yeni transferleri ile yeni sezona, yeni stadında çıkacağı günü iple çekiyorlar. Geçen sezonlar transfer denilince ismi hep en önlerde olan Torku Konyaspor, bu sezon sessizlik içerisinde kalarak taraftarlarını endişeye sürükledi.

Seyit İçgül’ün takımdan ayrılmasıyla sessizlik yaşayan Torku Konyaspor, Alban Meha, Dosa Junıor, Emre Can Atilla, Serkan Kırıntılı ve Selçuk Alibaz ile sözleşme imzalarken, transfer komitesi’nin henüz Torje konusunu bile bitirme beceresini gösterememesi, ayrıca Djalma’da ısrarcı olmamaları,

ve taraftarın  yıldız isim beklentisini Aykut hoca kendi kaprisleriyle kapatması nedeniyle, tribünde bulunan ve geçen sezon adından hep bahsettiren taraftarımızın, bu sezon küskünleri oynayacağını tahmin ediyorum. Bu sezon süper lig’e çıkan Antalyaspor’un, Eto transferiyle kombine patlaması yapacağını, hatta  olursa Ronaldinho ile forma satışından gelecek maddiyat ile kulübün büyük bir ivme kazanacağı gerçeğini, bizim sözüm ona Konya’lı iş adamlarımız ( Torku başta olmak üzere birkaç kurum hariç ) görüpte sırtını dönüyorsa, Mübarek günleri yaşadığımız bu günlerde bile, Allah hepsini kahretsin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Onlar Konya’lı iş adamı olmuş olmasına ama Adam olamadıktan sonra “iş” in bir anlamı  zaten kalmıyor. Yani solda sıfır gibi bir şey.  Hani babayiğit nerde ? bir zamanlar yönetime randevu bile vermeyen bir kurum şimdi reklâm uğruna öne çıkıyorsa benim gözümde baba’da değil yiğit hiç değil.

Bu yüzden sokağa çıktığım zaman yaptığım araştırmalarda geçen sezon kombinesi bulunanlar dahil olmak üzere Konyaspor taraftarının, sayısal anlamda bu sezon büyük bir düşüş yaşayacağını gördüm. Milli maçlar dışında tribünler yine eski günlerine dönecek gibi görünüyor. Transferin en büyük yanlışı, yanlışı demiyelimde eksiği nedeniyle, Torku Konyaspor’u taraftar anlamında önümüzdeki yıl, zor bir sezon bekliyor diyebilirim. 

Şimdiye kadar yapılmış olan 5 transferden hiçte memnun olmayan taraftara açıkçası bende biraz yakınım. Çünkü tek tek incelediğimiz zaman, nedenini hepimiz çözmüz olacağız.  Kişisel olarak yapılmış transferleri değerlendirmek istiyorum.

 

Serkan Kırıntılı, Olmazsa olmaz bir eldiven değil. Felgueras gidecekti, niye geldi ? neden boşuna para verildi ? Kaya her geçen sezon üstüne bir şeyler koyuyor. Bence kaya’nın arkasına bir eldiven gerekli. Kaya güven vermiyor mu ? o zaman Serkan Kırıntılı hiçte doğru bir seçim değil. Çünkü Kaya ayarında bir kaleci bana göre.

Emre Can Atilla, her iki ayağını da kullanabilen genç oyuncu, Aykut hoca’dan acaba kaç kez forma alabilecek. Çünkü  genç ve tecrübesiz bir çok oyuncumuz bile şans bulamadığı için başka takımlara kiralanıyor. Örnek mi ? Recep Aydın.

Selçuk Alibaz, Avrupa kültürüyle yetişmiş olan oyuncu, özellikle duran toplarda çok etkili. Selçuk, bir zamanlar Konya’da oynayan Kaue Da Silva’yı anımsatıyor. Hareketli ama Aykut hocanın sistemine göre orta sahada kimi kesecek ? Torje olursa bana göre Alibaz’ın forma şansı düşük.

Alban Meha, video görüntülerine bakılırsa iyi, ama menejerler aracılığı ile takıma kazandırıldıysa kapalı kutu. Şu varki Aykut hoca geçtiğimiz sezonlarda Meha’yı kadrosunda görmeyi çok istemiş. Bakacağız göreceğiz, istediği kadar varmı ?

Dosa Junıor, aynı Alban Meha gibi, görüntüleri iyi ancak kendisi Türk futboluna nasıl ayak uyduracak, Erzurum kampından sonra olmasa bile Avusturya kampındaki hazırlık maçlarında göreceğiz. Bu oyuncuda acaba mı ? sorusu bırakıyor hafızalarda.

Aykut hoca Rangelov ve Marıca’dan ne kadar faydalanacak bilemiyorum ama forvet istemediği için bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Eğer bildiği şeyler bizimde bildiğimiz gibiyse Eyvah Eyvah.

Umarım hem yönetim, hem teknik heyet,hem’de sözde Konya’lı olupta, öz’de Konya’lı olmayan iş adamlarımız konusunda  yanılıyorumdur.

Torku Konyaspor takımı, artık yeni stadıyla, örnek olmuş taraftarıyla, geçtiğimiz sezon’un üstüne bir şeyler koyarak daha büyük başarılara imza atmalı. Önceki yazımda belirtmiş olduğum gibi, Türkiye Kupası’nı ciddiye almalı, önemsemeli, ve Süper Lig’de yavaş yavaş avrupa çizgisine gelmeli.

Ama bakıyoruz ki maalesef bu sezon istenilen transferler yapılmadı yada yavaş kalındı diye kombineler bile ilgi görmüyor. Seyit         İçgül gönderildikten sonra bu konuda yavaşlayan yeşil beyazlılar bir torje konusu bile çözemiyorsa, taraftara hak vermemek elde değil. Bazı taraftarlar arasında geçen konuşmalar “ bu takım kümede kalma mücadelesi verir ” konuşmalarına dönüşmeye başladı ve kombineler beklenen ilgiyi haliyle görmedi.

Sayın Şan başta olmak üzere, Aykut hoca dahil bütün herkesin sezon öncesi,  bu sezon için koyduğu hedefi olmalı ve bu hedefe kilitlenmeli. İnanmışlığını herkes göstermeli. Aksi durumda Recep’i kiraladığın takım bile sana Traore’yi vermez.

Bu sezon başarı gelecekse formülü belli. Transfer komitesinin özellikle seyit içgül’ün yerine gelen  Murat Erdoğan’ın çok çalışması gerekiyor.

Yabancı santrafor + torje + djalma veya en az onun kalitesinde başka bir yabancı + Aykut kocaman istemesede yıldız bir isim + Türkiye Kupası iddiası  ve ciddiyeti +  Lig’de Avrupa iddiası, taraftarı ve kombineleri beklentilerin üzerine çıkarır,  Bu hedefler tutturulursa taraftar desteği artar destek artınca başarı zaten kendiliğinden gelir. Taraftar mutluluğu her şeyden önce gelir bu unutulmamalı.

Kalın sağlıacakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Kemkal Ertür

    Hocam noktalama işaretlerine dikkat edin. Türkçeniz çok zayıf

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English