Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Basit Bir Hata

19 Tuesday 2017
Beklentilerin üzerinde sonuçlar alarak ligde beklentilerinin çok üzerinde yer alan Göztepe ile beklentilerin çok gerisinde kalan Konyaspor’un mücadelesi idi. Maçı her türlü sonuca açık görüyordum.
 
Maçın ilk on dakikası Göztepe’nin baskısı ile geçerken sonrasında baskıyı kırıp oyunun kontrolünü eline geçiren Konyaspor oldu. Oynanan oyuna bakıldığında Konyaspor’dan galibiyet beklentim, en azından puanla dönüleceği ümidim oluşmaya başlamıştı.
 
Maç Konyaspor’un istediği kıvama dönüşmüştü. Kale önlerine hızla gelinen oyun gerçekleşirken tehlikeli gol pozisyonları pek üretilemiyordu. Rakip kaleye daha etkili giden Konyaspor olmasına rağmen pozisyon kısırlığı vardı. İlk yarının ortalarında Konyaspor adına kaleye yakın, hafif çaprazdan çekilen şutu  kalecinin önlemesi akıllarda kalan pozisyon oldu.
 
İlk yarının sonlarına doğru korner atışında Selim’in bilindik hareketlerini gördük. O elini, kolunu pozisyon içinde, nerde nasıl kullanacağını bilemeyen Selim’in rakibi çekerek durdurmaya çalışma hevesi Konyaspor için bütün emeklerin heba olmasına neden oldu bir yerde. Basit bir hareket ama Konyaspor için hem maçın hem gelecek günlerin kaybedilmesine neden oldu.
 
İkinci yarıda baskı kuran Konyaspor ve attığı golün kıymetlendirerek üç puana dönüştürmek için sıkı bir defans yapan, ceza sahasını kalabalık savunan Göztepe vardı. Baskıya rağmen pozisyon üretmekte zorlanan Konyaspor, Skubiç’in net pozisyonda topu dışarı attığı dışında net pozisyonu olmadı. Buna karşılık Göztepe arka boşluklara sızarak iki net pozisyondan yararlanamadı.
 
Konyaspor’un gole kadar oynadığı oyun olması gerektiği gibiydi. Golden sonra da yapılması gerekenler yapılıp baskılı oyun oynama isteği de kabul edilecek bir durum. Ama gel gör ki basit hataya teslim edilen bir maç oldu.
 
Özdilek’in oyun tarzını doğru bulmakla birlikte maçı basit hataya teslim edecek futbolcuyu tercih etmiş olması üzerinde durulacak bir durum. Basit hatalar maç içinde karşılaşılacak bir durumdur. Ayıp da değildir. Ama sürekli aynı tarz hatayı aynı futbolcunun yapması ve bu futbolcunun tercih edilmesi eleştirilecek bir konudur. Ayrıca oyuncu değişiklikleri ve zamanlaması da eleştirilecek başka bir konudur.
 
Konyaspor’un bu durumda olmasını etkili santraforsuzluğa bağlamak birinci neden kabul edilebilir. Bu sezon stoper hatalarına bakıldığında azımsanamayacak diğer önemli etkenin de bu olduğu görülür. Stoper hatalarından yenen goller çıkıldığında hatırı sayılır puan kazançları görülecektir.
 
Kritik kararlarda doğru kararlar veren hakem vardı. Gerek penaltı kararı, gerek golün iptali doğruydu. Her ne kadar sonuca etki etmemiş gibi gözükse de faul ve kart standartlarında Konyaspor’un mücadele etme istek ve gücünü elinden alan bir hakem vardı. Rakibini az adamla yakalayan Konyaspor’un pozisyonları faul olmayan pozisyonlara düdük çalarak kesen bir hakem vardı. Görünürde hatası olmayan ama Konyaspor ile ilgili düşüncelerini ince ince işleyen bir hakem performansı da vardı. Zaten ilk maçta verdiği kararlarla Konyaspor’un buralarda olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri de bu hakemdi.
 
Kısacası iyi oynanmasına rağmen basit hata ile kaybedilen bir maç oldu.
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English