Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​BİRAZ DAHA ÖZGÜVEN

24 Monday 2015

Torku Konyaspor, Kayseri deplasmanından 1 puanla döndü. Geçtiğimiz hafta, Konya’da oynanan karşılaşmada alınan beraberliğin ardından, gittiği Kayseri deplasmanından da istediğini alan Torku Konyaspor’u, attığı golün ardından Akhisar maçına nazaran biraz daha canlı ve hareketli gördüm.

İlk on biri kafasında şekillendirmeye çalışan Aykut Hoca, oyunun kontrolünün T.Konyaspor’da olmasını istiyor. Oyunu kontrol altında tutmak, devamlılığı açısından biraz zor olsada, pas yüzdesini geliştirmiş gibi görünüyor.

Torku Konyaspor ve Aykut Hoca, geçtiğimiz sezon kaldığımız yerden devam edebilmek adına, kanatlarda yaşanan sıkıntıyı bir an önce çözmeli ve Kayseri’de izlediğim defans kurgusunu geliştirmeli.

Kayseri’de Bisseswar, M biala’dan aldığı topu, istediği gibi götürdü, kullandı, orta yaptı, ve çok net iki pozisyon yakaladı. Allahtan forvet adamları beceriksizdi. Golden sonra orta alana yakın kurulan defans kurgusu ise, arkasına atılan toplara yetişebilmek için depar atsa da attığı deparın sürati, rakip forvetlerin süratinin  çok çok altında kaldı.

Bu iki sorun çözülmediği takdirde, bundan sonraki karşılaşmalarda yeşil beyazlıların başını çok ağrıtacaktır.

Orta alanın ofansif dilimindeki boşluğu ise Holmen dolduracaktır. Ofansif anlamda ileri uçtaki oyuncular ile atakların olgunlaştırılmasını sağlayacak olan  pas, ver-kaç alışverişini hazırlayacaktır. Gol atmak T.Konyaspor için ilerleyen haftalarda istenilen düzeye gelecektir. Gol demişken, ben özellikle uyum ve özgüven problemi yaşayan Riad Bajıc’in birkaç haftaya daha ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Gol yollarında çapraz koşular yapan, orta alanda hatta defanstaki arkadaşlarına bile yardımcı olan Bajıc, ülkesinden ilk kez ayrı kaldığı için, uyum sorununu henüz atlatabilmiş değil. Buda özgüven kaybına neden olduğu için etkisizmiş gibi görünüyor. Sol ayaklı olan Bajıc, sabredildiği takdirde başarılı olacaktır.

T.Konyaspor, bu hafta oynayacağı Galatarasay karşısında iyi motive olduğu takdirde, geçtiğimiz iki haftanın üzerine koyarak, olumlu anlamda çok daha değişik bir T.Konyaspor olarak karşımıza çıkacağını düşünüyorum.  Snaıjder, ve podolskı’nın bireysel becerilerini bir kenara bırakırsak T.Konyaspor Galatasaray karşısındada en az bir puan alacaktır. Bu iki oyuncunun bireysel becerilerini sergilemesine Vukovıc ve Dossa izin vermediği takdirde, geçen sezon gibi en az 5 yeriz diyen bazı kişilere en güzel cevabı vermiş olacaktır. Hele birde Holmen ile başlayıp Bajıc ve H.İbrahim ile devam eden atakların muslera’nın koruduğu üç direğin içinde bitmesi bal kaymak olacaktır.

Takımın biraz daha özgüvene ihtiyacı var bu kesin.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English