Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Bizdekiler çakma solcu olabilir mi?

25 Saturday 2023
Geçtiğimiz gün bir panel düzenlendi. Panelde konuşmacı olan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan Filistin meselesinde Avrupa’da ki sol sivil toplum kuruluşlarının eylem yaptığını söyledi ve bizde ki solcular nerede? diye sordu.  Evet Avrupa’da ki solcular bir çok konuda eylem refleksi gösteriyor. Bazen çevre için, bazen hayvan hakları için. Gazze’de ki katliama da sessiz kalmayıp devlet otoritesine rağmen bu eylemleri yapıyor. Peki Türkiye’de LGBT için yürüyen solcularımız nerede? Dağda ki teröristin haklarını! savunan solcularımız nerede? Sözde ağaç için gezi isyanı çıkaranlar nerede? Kadın haklarını ve çocuk haklarını dillerinden düşürmeyen ama nedense Gazze’de binlerde katledilen kadın ve çocuklar için kılını kıpırdatmayan solcularımız nerede? Bizdekiler çakma solcu olabilir mi? 

KONYA’DA YEREL SEÇİM KULİSLERİ BAŞLADI
Yerel seçim sürecine giriyoruz. Konya’da kimler aday, kimler gidecek? sorusu sorulmaya, kulisler yapılmaya, dedikodular yayılmaya başladı bile. Siyasette asla bir bilenin çıkmadığı süreçlerdir seçimler. Onun için bu gidecek, bu kalacak diye kimse kesin öngörüde bulunamaz. Ancak beklentileri de burada konuşmamız gerekiyor. Daha önce de yazmıştım. Konya merkez ilçelerde bir değişiklik beklemiyorum açıkçası. Özellikle Meram’ın makûs talihini kırması gerektiğini düşünüyorum. Konuştuğum, görüştüğüm ne kadar Meramlı varsa aynı cümleler kuruluyor. Özellikle Meram diyorum çünkü diğer merkez ilçelerde 2 dönem,3 dönem aynı isimlerle yapılan çalışmalar bir istikrar getirdi. Meram ise her dönem yeni bir isimle girildiği için açıkçası çok bir istikrar sağlanamadı. Mustafa kavuş hem karakteri, hem yaklaşımı, hem de çalışmalarıyla şuan Meram’a değer kattığını düşünüyorum. Taşra ilçelerde 3 dönem kuralı olması nedeniyle sadece Hadim’de 3 dönemi tamamlayan Ahmet Hadimioğlu’nun görevi sona eriyor. Şuana kadar görev yapan başkanlar arasında yeni dönemde aday olmayacağım diyen henüz çıkmadı. Ancak bazı isimlerin değişmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Büyük ihtimal Ocak ayı ortalarında Ak Parti’de adaylar belli olacak. Bu seçimde hangi ilçeler de  ittifak adayı çıkarılacak bilinmez ancak bu anlamda Cumhur İttifakı’nda bir ayrışma beklemiyorum açıkçası.  Şimdi okuyucularımız neden sadece  Ak Parti üzerinden bir değerlendirme yaptığımı sorarlarsa malum muhalefetin adayları kimlerdir? Nerelerde aday gösterecekler? İttifak yapacaklar mı? Bu belirsizlik sürüyor. O bakımdan herhangi bir değerlendirme yapmamız zor. Eyvallah… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English