Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Bize matematik yaptırmayın!..

12 Sunday 2023
Tıpkı futbolda olduğu gibi basketbolda da düşüş hızla sürüyor. Haftalardır galibiyete hasret olan Ayos Konyaspor, Cuma günü evimizde oynadığı karşılaşmada lider T.telekom’da 75 – 84 mağlup olarak dibe demir attı. Haftalardır bir türlü sakatlığı geçmeyen ama antremanlarda yer alan morgan’ın olmayışı, diğer taraftan bench’teki kadro sıkıntısı, her hafta oyun sistemi için koç Sinan Çambel’in B planının olmaması, kulüp yönetiminin basketbol takımını 2. Plana atması, maalesef kötü gidişe engel olamıyor. Geride kalan haftalarda oynadığımız karşılaşmaları acaba yanılıyormuyum diye tekrar tekrar izliyorum ve takımımızın oyun sisteminde hiç bir alternatif göremiyorum. Yani yukarıda belirttiğim gibi rakibe göre B planını devreye sokan bir sistem yok. Bunun yanı sıra genel istatistiklere bakacak olursak, hem savunma hemde hücum ribauntlardaki rakamlar yüzde olarak diğer rakiplere göre düşük. Buda şunu gösteriyorki yerli bir uzunumuzun  olmayışı, topu rakibe ikram etmekten öte gitmiyor. Kısacası çok iyi olan yabancılarımızı gerektiği şekilde kullanamıyoruz. Örneğin dış atışlarda çok iyi olan Jarell Edıe ve Alex Perez’i ekstra paslarlarla topu buluşturamıyoruz ve sezon başından bu yana ekstra pas yapan bir takım izleyemedik desem yeridir.  Boyalı alanda sıkıntı yok gibi. Ancak boyalı alanı kullanarak bulunan sayıların karşılığında rakipler dış atışlarda başarılı olduğu için, sayı farkı her zaman rakip takıma avantaj sağlıyor. Yani biz sayıları iki iki kazanırken, rakip takımlar üçlüklerle farkı teker teker yükseltiyor. Hocada bakıyorki pabuç pahalı, bu kez eddıe ve perez i dış atışlara zorluyor. Rakipler ise bunu bildikleri için alan savunmasına geçerek çizgi gerisinden top kullanmamıza çoğu zaman izin vermiyor. Sonuçta farklı geriden gelerek geri dönen takımımız maalesef açılan farkı kapatsada skora mağlubiyet olarak yansıyor. Hani futbolda hatırlarsınız İlhan hocamızın başka bir konuda kullandığı bir cümle vardı, “bize matematik yaptırmayın” işte bu söz basketbolda bize iki, rakibe üç sayı yazıldığı için matematik yapılmasına gerek bile kalmıyor. Bende yönetimimize, koçumuza, teknik ekibimize ve oyuncularımıza diyorum ki bize matematik yaptırmayın, ikiyse iki üçse üç. İşte bu kadar.
Morgan konusu ise biraz muamma. Sakat gösteriliyor ama antremanlarda hiçte sakat gibi görünmüyor. Bunun nedenini ise bende herkes gibi az çok tahmin edebiliyorum. Yerli oyuncuları ikna etmek kolaydır. Ancak yabancılar maddi  açıdan hassas oldukları için kulüp yönetimi malesef o kadar hassas değiller. Tabiiki buda hem oyun hem skor hemde izleyenler için sıkıntı oluyor. Bilmem anlatabildimmi.
Kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English