Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​“Bizim Oğlan” muamelesi yapmayın!

16 Tuesday 2024

Toplumun en az maaşını alan emekliler için karar bekleniyor. Emeklilerin büyük çoğunluğu 7 Bin 500 TL gibi komik bir maaşla yaşamaya çalışıyor. Emekli oluncaya kadar ev almanız, çoluk çocuğu evlendirmeniz, borçları kapatmanız gerek. Tabi asgari ücret almıyorsanız. Aksi halde yaşama şansınız yok. AK Parti ilk iktidara geldiği zamanı dün gibi hatırlıyorum. Partinin İlk icraatı Başbakanlık önünde ki çitleri kaldırmak ve emeklilere 100 Bin Lira (eski parayla) zam yapmak olmuştu. Hayatı boyunca çalışmış insanların emeklilik dönemlerinde miami’de tatil yapmalarını kimse beklemiyor ancak en azından sabit giderlerini kimseye muhtaç kalmadan karşılamaları gerekiyor. Bu zam meselesinde siyaseten bakılmaz ama bakılsa bile bugün AK Parti’ye en çok oyu bu dar gelirli kesim verdi. Artık bu insanlar “bizim oğlan” muamelesinden sıkıldı. Ciddi bir zam yapılmadığı zaman alternatiflere yöneleceklerini söyleyen de az değil. Mesele bu insanların oyları da değil. Onurunu koruyarak, kimseye muhtaç kalmadan sade bir yaşam sürebilmelerini sağlamak. Devlet kendi emeklisini, memurunu, işçisini, doktorunu, öğretmenini enflasyona karşı korurken bu insanların tek suçunun devlette çalışmamak olduğunu söylüyor gibi. Emekliler arasında ki makas açılıyor ve bu sosyal adaletsizliğe dönüşüyor. Açıkça ifade edeyim EYT çok yanlış bir karardı. Bu yanlışı sadece iktidara yüklemiyorum. Daha seçim süreci başlamamışken “EYT’yi biz çözeceğiz” diyen tüm muhalefetin de yanlışıdır. Bugün emekliler EYT’nin sıkıntısını çektiğini düşünüyorum. “Efendim çıkarmasaydı” der gibisiniz. İşte o öyle olmuyor. Muhalefetin biz yapacağız dediğini iktidar “biz yapmayacağız” diyemez. Dediği takdirde bunun bedelini sandıkta öderdi. Hatırlarsınız Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Bin TL olan asgari ücret için muhalefet 1200, 1300, 1400 TL vaatlerde bulunmuş ve AK Partili isimlerde “efendim bu mümkün değil” demişlerdi. Dediler ama seçimde tek başına iktidara gelemeyince 5 ay sonra ki seçimlerde Bin 300 TL vaat edilmiş ve gereği yapılmıştı.  Şuan vatandaş devletten Milyar dolarlık yatırımlar değil ülkemizde ciddi manada hissedilen enflasyona karşı vatandaşın korunmasına yönelik adımlar bekliyor. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki masadan emeklilerin memnun kalacağı bir rakam çıkar. Eyvallah… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English