Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Çıkış için üç haftalık ara

09 Friday 2015

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun ilk yarısı geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalarla sona erdi.

Torku Konyaspor lige yeni stadıyla üst sıralar, hatta mümkünse Avrupa hedefiyle girdi. Torku Arena heyecanıyla, Anadolu'daki Passolig satış lideri olan yeşil beyazlı taraftarların beklentisi, yeni transferler ile en üst düzeye çıktı. Ligin ilk maçında güzel oynamasına rağmen deplasmanda Eskişehir’e mağlup olan yeşil beyazlıları, ikinci hafta öyle güzel bir atmosfer bekliyordu ki, anlatılmaz yaşanır. Balıkesir maçına günler öncesinden hazırlanan taraftarlar, 60 yıldır yaşadığı eziyeti maç başlamadan hemen önce daha iyi anladı. Aman Allah’ım. O nasıl bir güzellik, nasıl bir atmosfer, ben bile o gün orada kalıp geceyi orada geçirmek istedim desem yalan söylemiş olmam .Hani derler ya !  “Karga bile yavrusunun gözüne hoş gelirmiş”  işte öyle bir duyguyu yaşadım.

Birçok stad gezdim maç izledim ama inanın böylesini görmedim. Allah, yaptırandan, yapandan, vesile olanlardan razı olsun. 'Balkes' maçına çıkan takımımız, gözümüze hoş gelse bile kafamızdaki soru işaretleriyle 2 – 0 lık bir galibiyet alarak, sezon sonu beklentilerimizin boşa gitmeyeceği mesajını verdiler. Ancak mesaj ilk yarı sonunda gereken yere iletilmedi.

İlk 7 haftada üçü iç sahada olmak üzere toplanan dört puan, faturayı Mesut Bakkal’a kestirdi. Aykut Hoca’nın gelişi ile yeni bir heyacan ve beklentileri isteyen Konya camiası, Aykut Hoca nezaretinde iç saha maçlarında ilk olarak Karabükspor’u, ardından Gaziantepspor’u, mağlup ettikten sonra, 2 Aralık günü Torku Arena’nın yenilmezlik ünvanını elinden alan Giresun’un ardından hiçte istenmeyen bir görüntü ve sonuçlara tanıklık etti. Mersin İdman Yurdu’nu oyun anlamında güzel olmayan ama skor anlamında iyi olan bir sonuçla 2 – 0 mağlup ettikten sonra, arka arkaya gelen 5 – 0 lık mağlubiyetler, Ziraat Türkiye Kupası’nda alınan sonuçlar, Trabzon derbisini bu güzel zeminde oynamak isteyen ve oynayan Beşiktaş mağlubiyeti, puan sıralamasında 12. olmamıza neden oldu.

Bir sorun vardı takımda.

Hemde boyutu büyük bir sorun görüntüsünde. Daha doğrusu, sorun takımda mı, yönetimde mi, hocada mı, bilinmez, ancak Torku Konyaspor’un, boyutu büyük olan sorununu çözmesi için üç haftalık devre arası imdadına yetişti. Maddi sorunu yaşamaması gereken oyuncularda böyle bir sorun varsa, o zaman sorulması gereken birkaç soru ortaya çıkıyor.

1. Torku Arena isim sponsorluğundan para akışı sağlandı mı, sağlandıysa nerede ?

2. Reklam gelirleri, iddia gelirleri, yayın gelirleri nerede ?

3. Stad içerisindeki restaurant ve storelardan elde edilen gelirler ( sanırım oyunculara verilecek kadar elde edilmiştir ) nerede ?

4. Beşiktaş –Trabzonspor karşılaşmasından elde edilen gelir nerede ?

5. Bütün maçlarda fulle yakın tribünleri dolduran taraftarlardan elde edilen miktar nerede ?

LÜTFEN YANLIŞ ANLAŞILMASIN HESAP SORMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEDE DEĞİLİM ZATEN ÖYLE BİR NİYETİMDE YOK.

ANCAK;

Bu soruların cevaplarını sokaktaki vatandaş bile birbirlerine soruyor ve kendilerince bir sorumlu belirliyor.  Bu durumu doğrusuyla yanlışıyla makul bir şekilde ve inandırıcı boyutuyla bir yetkilimiz çıkıp kamuoyu ile paylaşılırsa, o zaman Torku Konyasporlu oyunculara sormak istediğim sorular ortaya çıkıyor.

1. Maddi sorununuz varsa bile, sizin emeğiniz ve mesleğiniz itibariyle bilerek ve göstermelik oynamama lüksünüz olmamalı, bu durum ekmeğini yediğiniz şehre ve mesleğe ihanet anlamını taşır.

2. Maddi sorununuz yoksa maçlarda neden iştahlı, hırslı değilsiniz ?

3. Performanslarında düşüklük yaşayan Hleb, Kabze, Torje, Djalma, gibi birçok oyuncumuzun ne gibi problemleri var ? Problem yoksa bu düşüş neden ?

Bu soruların yanıtlarını benim gibi herkes merak ediyordur. Ama asıl merak edilen konu sezon sonunda yeşil beyazlılar nasıl bir ortamda ve sıralamada olacak. İlk birkaç maç Torku Konyaspor’un oyunundan bahseden ulusal medya, şimdi sadece stadımızı ve taraftarımızı konuşur oldu.

Bu durumu tersine çevirmek için bir şeyler yapılmalı. Hemde acilen. Artık duymak isteyen kulaklara diyorum.

Bakalım transferler ve Aykut Hoca, ikinci yarı Torku Konyaspor’a hayat verebilecek mi ? bekleyip göreceğiz. Önemsemediği Ziraat Türkiye Kupası’nı artık kenara koyan yeşil beyazlılar ile, kötü gidişe neden olanlar, ikinci yarıda, bu güzelim stadyuma ve herkesin gıpta ile izlediği taraftara ihanet etmemeliler. Beşiktaş’ın ardından en çok sakatlık problemi yaşayan T.Konyaspor, bir çok maçında da hakem problemi yaşadı. İkinci yarı bu yüzden taraftarımıza daha çok iş düşüyor. Böyle hakemleri ve rakip takımı baskı altına almak, hem hakemi hem de rakibi mağlup etmek, Konya’ya gönül veren taraftarlarımızın, medya’mızın, siyasiler’imizin, STK. larımızın görevi olmalıdır.  

İlk yarının çok kısa özeti böyleydi. Torku Konyaspor, umarım ikinci yarı “her düşüşün bir çıkışı olur” tezini gerçekleştirir. Takımımızın çıkışı için üç haftalık zaman var.

Kalın sağlıcakla,

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English