Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK Mİ ?

22 Wednesday 2015

Torku Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’da devam ediyor. Transferin sessiz takımı olan yeşil beyazlılar, hazırlık maçlarının yanı sıra,  Avusturya kampı sonrası Torje’nin takımı Udinese ile Konya’da karşılaşacak. Torje konusunda kulübü ile yaşanan pürüzlerin ortadan kalkmak üzere olduğu ve bu oyuncunun önümüzdeki sezonda yeşil beyaz formayı giyeceği bilgileri, taraftarın yüzünü biraz olsun güldürdü. Torku Konyaspor,  bir türlü istenilen transferlerin gerçekleşmemesi nedeniyle kombinelere ilginin olmadığı bir dönem yaşıyor. Geçtiğimiz sezon ortalama 17.000 olan taraftar sayısının, bu sezon bu rakamın çok çok altında olması, yeni stadın heyecanının yitirilmesiyle birlikte, taraftarın Torku Konyaspor’u bu sezon yalnız bırakacağı izlenimi oluştu. Antalya bir tek Eto’o transferi ile taraftarı hareketlendirirken, Bursaspor ise Timsah Arena’nın heyecanıyla tribünleri doldurarak, geçtiğimiz sezon her hafta adından söz ettiren Konya taraftarının önüne geçmek için çaba sarf ediyorlar.

Torje’yi bile kiralayamayan Torku Konyaspor, çok büyük bir ihtimalle Aykut hocanın onbirde tercih etmeyeceği Emre Can Atilla ve Selçuk Alibaz’ı transfer etmesi, hedefini 8. sıranın üstü veya olursa Avrupa olarak belirleyen bir takımın, Hasan Kabze ve Mehmet Güven’in yerini bile dolduramaması, taraftarı küstürmüştür. Geçtiğimiz sezon takımın en büyük sorunu olan golcü problemini, Aykut hocanın Erzurum kampı sonrası vereceği karara bırakan yeşil beyazlılar, Djalma konusunda ısrarcı olmaması, Torje’yi, bırakın bonservisiyle almayı kiralama becerisini bile gösterememesi, onbirde direkt oynayacak olan oyuncular yerine kulübeyi zengin göstermek için yapılan transferler,  Murat Erdoğan’ın ne kadar aktif ve iş bitirici olduğunu gösteriyor. Doğal olarak bu sorun taraftara ve kombinelere yansıyor. İsim yapmış yabancı bir golcü bile, taraftarı ortalama olarak geçen sezonun üzerine çıkaracakken, Aykut hocanın kaprisleri yüzünden böyle bir transferi istememesi, bu sezon çok ihtiyaç duyulacak olan taraftarı mumla aratacaktır. Geçtiğimiz sezon yattığı yerden para kazanan Marica ve  beklentilerin çok altında olan Rangelov’a bel bağlayan Aykut hoca, ne Torku Konyaspor’un ne de yeşil beyazlı taraftarın üstünde değildir. Kendini böyle bir kompleks içerisinde gören Aykut hoca geçen sezonda aynı hataları yapmış ve bir çok eleştiri almıştı. Yabancılara özel bir alerjisi olan Aykut Kocaman, artık kendini dev aynasında görmeyi bırakmalı.

 

Transfer konusunda yapılan en büyük yanlış ise Murat Erdoğan’ı Seyit İçgül’e tercih ederek yapılmıştır. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu bilemiyorum ancak, Seyit İçgül en azından iş bitirici özelliği sayesinde takıma bir şeyler katabilmek adına çalışıyordu. Murat kardeşimiz ise maalesef bu kapasitenin çok çok altında gözüküyor.

Kısacası şu anda gözüken en büyük sorun, Torku Konyaspor, taraftar kitlesini kaybetmek üzeredir. Milli maçlar haricinde geçen sezonun ortalamasının çok altında bir sayı ile maçlarını oynamak zorunda kalacaktır. Her şey bitmiş değil. Sezon başlamasına daha bir aya yakın zaman varken, yönetim ve transfer komitesinin, taraftarı heyecanlandıracak transferler ile ortalama 20.000 seyirciyi bile yakalayabilecek zamanı var. Bu nedenle Sayın Ahmet Şan başkanlığında yapılacak bir durum değerlendirmesinin ardından, bu transfer sessizliğine son verilmeli diye düşünüyorum.

Açıkçası bu transfer sessizliği, fırtına öncesi sessizlik olsun istiyorum.

Kalın sağlıcakla...

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • YURTSEVER YURDAKUL

    Bu ülkenin kronik rahatsızlığının adı "yıldız"... Hiç kimse ülke dövizini düşünmüyor. Eto geldi tamam da o para bana mı yarayacak? ben takıma parasal destek veriyorum onlar benim paramı yurtdışına yatırıyor. şahsen yıldız ayağına 30 yaşını geçmiş topçu ya para bağlansın istemem. illa yıldız diyosan yıldız parasına 3 tane yıldız adayı topçu al. elbet biri yıldız olacaktır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English