Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Gaziantepspor'un sorunu..

09 Wednesday 2016
Yaklaşık 25 bin taraftarın B.Şeh.Bel. Konya Arena’daki desteğiyle Trabzonspor karşısında alınan net skor ve puan sıralamasındaki üçüncülük, Torku Konyaspor’u Avrupa'ya bir adım daha yaklaştırdı. Sezon sonu yaklaştıkça yaşanılan heyecanın dozu her geçen hafta bir kat daha artıyor. Zor maçları puan ya da puanlarla geçen Torku Konyaspor,  lig tarihinde yeni rekor peşinde ve bu rekoru kırmaya ramak kaldı. Lig tarihinde 24. hafta itibariyle en başarılı dönemini bu sezon geçiren yeşil beyazlılar, son 20 yıldaki en başarılı 24. haftalarını üst üste üç yıl aynı puan ve aynı sıralamada bitirdi. Tesadüf eseri ilginç bir istatistikle, 2004 – 2005, 2005 – 2006 ve 2006 - 2007  sezonlarının hepsindede 34 puan toplayan Anadolu’nun kartalları, yine ilginç bir şekilde bu üç sezonun 24. haftalarını 7. sırada tamamladı. Bu sezonun aynı haftasında ise 43 puan toplayan Aykut Kocaman ve talebeleri, Avrupa macerasına konsantre olmuş ve sıralamada üçüncülüğe oturmuş durumda.  Bu sıralamadaki yerini korumak isteyen, en azından kaybetmek istemeyen Torku Konyaspor’u zor bir maç serisi daha bekliyor. Sırasıyla bu hafta sonu Antep deplasmanına gidecek olan kartallar, daha sonra en ciddi rakibi olan Başakşehir’i konuk edecek. Gençlerbirliği deplasmanı ve Fenerbahçe maçları sonrası, takımın akibeti biraz daha netleşecek. Her maça ayrı hazırlanan Aykut Kocaman, önündeki ilk maçı düşünüp oyuncuları o maça göre, fiziksel ve zihinsel olarak hazırlıyor. İşte öyle maçlardan birisi olan bu hafta sonunda G.Antepspor’u mercek altına aldım.

Bu sezon istikrar sorunu yaşayan ve sağı solu belli olmayan güneydoğu ekibi, son haftalarda hızlı oynayan ve özellikle kenarlardan top taşıyarak, gol yollarındaki oyuncularını topla buluşturan bir yapıya sahip. Mutlu Topçu’nun öğrencileri üst sıralarda bulunan takımlara karşı daha dirençli ve daha motive bir şekilde hazırlanıyorlar. Bu yüzden, özellikle Hakan Cinemre, İlhan Parlak, Olıveira, Chıbuıke, Putsıla gibi etkili oyuncuları mümkün olduğunca topla buluşturmamak gerekiyor. Gaziantepspor şu anda 31 puanla 11. Sırada ve Kâmil Ocak stadında bu sezon şimdiye kadar, 5 galibiyet 5 mağlubiyet 1 beraberliği bulunuyor. Kendi sahasındaki tek beraberliğini Fenerbahçe karşısında elde eden Kırmızı Siyahlılar, iç sahada 12 gol atarken, 15 gole engel olamadılar. Attığı gollerin beşini ilk 15 dk. içerisinde bulan Gaziantepspor, ilk yarılarda toplam 7 ikinci yarılarda ise toplam 5 gol atabilme başarısını gösterdiler. Yediği gollerde ilginç bir istatistik göze çarpıyor. İlk 15 dakika içerisinde hiç gol yemeyen rakip takım, bu haftaya kadar ilk yarılarda, iç sahada sadece 1 golü filelerinde gördü. İkinci yarılarda ise 14 gole engel olamadılar. Dikkat çekici başka bir nokta ise yediği gollerin 8'ini son 15 dk. içerisinde filelerinde gördüler. Bu istatistik sonucunda şöyle bir izlenim ortaya çıkıyor. Gaziantepspor ilk yarı ve ikinci yarının ilk 15 dakikasında etkili oynayan, ancak ikinci yarı çözülen bir takım görüntüsünde. Yani 60 dakikalık bölümde zor gol yiyen bir ekip. Torku Konyaspor’un çok aksi bir durum olmaması halinde Gaziantep’ten puan veya puanlarla döneceğini tahmin ediyorum.

Kalın sağlıcakla.


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English