Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Geç oldu, güç olmasın!

28 Monday 2014

Yazıma başlamadan önce, Cumartesi günü bünyesinde birçok yayın organını barındıran ve benim de bağlı bulunduğum ANMEG'in yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, her fırsatta Konyamıza gelip, Konya adına bir şeyleri yapma çabası gösteren Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Milletvekillerimize, Sayın Valimiz Muammer Erol’a, Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e, ANMEG Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın  Ahmet Özer Bey'e, KONTV Genel Müdürüm Sayın Şükrü Hıdıroğlu Bey'e, Genel Yayın Yönetmenim Sayın Nurettin Bay’a, Haber Dairesi Başkanı ve Yeni Konya Gazetesi Genel Müdürüm Sayın Mustafa Tatlısu’ya, Haber Müdürüm Sayın Ahmet Akbıyık’a, bütün çalışma arkadaşlarıma, bu binanın oluşumunda emeği bulunan herkese  teşekkürlerimi ve saygılarımı sunmak istiyorum. Sıcak bir aile ortamında görev yapabilmek benim için büyük bir gurur ve mutluluktur. Spor anlamında üstüne bir şeyler koyarak, daha çok çalışarak, bu binada görev yapmaya, bana kucak açan ANMEG’e lâyık olmaya çalışacağım.

Spor Toto Süper Lig’de Torku Konyaspor, Spor Toto 2. Lig’de Anadolu Selçukluspor ve Beko Basketbol Ligi'nde Konya Torku Selçuk Üniversitesi, bu sezonu kurtardılar, diyebilirim. Konyamızı temsil eden üç takımımız da düşmemek adına mücadele verdiler ve bunu da yüzde doksan başardılar. Aslına bakarsanız ben üç takımımızın da düşmemek adına verdiği mücadeleyi üzüntüyle takip ediyorum. Çünkü şehir olarak Konya, sportif anlamda alt sıralarda veya orta sıralarda değil yukarılarda olmalı. Avrupa hedefi olmalı. Tabiiki her şey istenildiği gibi olmayabilir. Ancak asansör olmak Konya’nın sporu için hiçte hoş bir durum değil. Alışkanlık haline gelmiş olarak, bir sezon PTT. 1. Lig’de, bir sezon Süper Lig’de olmak Torku Konyaspor'a, Spor Toto 2. Lig’de önceki sezonlarda sürekli şampiyonluğa oynayıp, bu sezon düşmemeye oynayan Anadolu Selçukluspor’a, birden bire kendini Beko Basketbol Ligi’nde bulan ama bu fırsatı iyi değerlendiremeyip son anlarda kurtaran Torku Selçuk Üniversitesi’ne, Konyamızın ne kadar sahip çıktığının göstergesi olarak görüyorum.

Bu sezon iyisiyle kötüsüyle artık geride kaldı. Bence her üç takımımız için vakit kaybetmeden,  önümüzdeki sezonlar için hedef çıtasını yükseltmek adına, yeniden yapılanmak gerektiğini düşünüyorum. Önceki sezonlarda Kayserispor, bu sezon Sivasspor gibi takımlar Avrupa için mücadele veriyorsa, Bursaspor şampiyon oluyorsa, Konya’nın bu takımlardan fazlası var eksiği yok diyebiliyorsak, yapılacak tek şey şehir olarak, medya olarak, kurum olarak, kişi olarak, siyaset olarak kenetlenmek ve çaba göstermektir.

Geçenlerde Ali Selvi Bey'le uzun süre sohbet etme imkânı buldum. Konu otomatikman şirketleşmeye geldi. Kurumsallaşmak adına kendisinden güzel şeyler duydum ve mutlu oldum. A.Ş. olmak için her şeyin tamamlandığını, sadece birkaç prosedürün beklendiğini, bu prosedürlerin tamamlanmasının belirli bir sürece bağlı olduğunu belirtti. Kurumsallaşma artık, Konya’mızın sporu için öncelikli bir konu olması gerekiyor.

Önümüzdeki sezon Torku Konyaspor, yeni stadında yepyeni yüzüyle sahne alacak. Süper Lig’de kalıcı olmak ve daima ilk 5'te mücadele edecek bir yapı oluşturmalı, Yeni stat, Konyaspor ile birlikte birçok yerel ve ulusal organizasyona hazırlanıyor. Torku Selçuk Üniversitesi’nin kampüste kendine ait bir salonu var ancak Konyalı sporseverlerinde ilgi göstermesi adına yeni ve 10.000 kişilik bir salon daha yapıldı. Üniversitenin maçlarını bu salonda oynaması en büyük dileğimiz. Süper Lig ile Spor Toto 2. Lig arasında kalan PTT  1. Lig’de Konya’mız adına bir boşluk var. Anadolu Selçukluspor'un bu boşluğu önümüzdeki sezon doldurması yine en büyük dileğimiz.

Taraftarıyla, medyasıyla, siyasileriyle, herkes sportif anlamda Konyamızın yeni yüzüne katkıda bulunmalı.

Önümüzdeki sezon, birlik beraberlik olduğu müddetçe Türkiye’deki yerel, ulusal bütün yazılı ve görsel basın her üç takımımızı gündeme getirecek ve gündemde tutacaktır. Bu oluşumu sağlamak için hiç vakit kaybetmeden herkes üzerine düşeni yerine getirmeli ki Ağustos ayında başlayacak olan yeni sezonda Konya’mız konuşulsun.

Şampiyon olmak, Avrupa’da sesimizi duyurmak, Konyamızın geç kalmış hedefleridir.

Bunun için ilk önce yapılması gereken şey, hedefi yüksek tutmak ve her fırsatta çıtayı yükseltmektir.

Geç olmuştur ama güç olmasın. 

Kalın sağlıcakla.                                                                                                               
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English