Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Gelmeyen pişman olur..

15 Monday 2016
Torku Konyaspor, evinde oynadığı son Osmanlıspor maçında berabere kalarak ilk üç şansını kullanamadı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Galatasaray, Başakşehir ve Akhisar’ın puan kaybı yaşayacağını tahmin ediyordum. Akhisar dışında diğer iki takımın puan kaybetmesi Torku Konyaspor için büyük önem taşıyordu ancak zor geçeceğini tahmin ettiğim ve açıkçası korktuğum Osmanlı maçında, ne yazıkki korktuğum başımıza geldi diyebilirim. En azından beraberliği kurtararak puan hanesine bir puan daha ekledik. Diğer taraftan ise kaybedilen iki puan için üzüldük. Buruk bir sevinç yaşadık bu hafta sonu... İki hafta üst üste içeride oynayacağımız maçlardan ilkini iki puan kayıpla kapatmış olsak da Cuma akşamı Büyükşehir Belediyesi Konya Arena’da oynanacak olan Sivasspor karşılaşması daha çok önem kazanmış durumda. Son beş haftadır üç puanı bir arada göremeyen Kırmızı beyazlılar, Mesut Bakkal’ın gelişiyle evinde oynadığı ilk galibiyetini bu hafta sonu Çaykur Rizespor karşısında elde etti.



Torku Konyaspor’un bu haftaki konuğu olan Sivasspor, 17 puanla 16. sırada bulunuyor. Mustafa Altındağ ile başlayıp Okan Buruk’la sezona devam eden ve geçtiğimiz hafta üçüncü kez teknik direktör değişikliğine giden Sivasspor’un, Konya’da oynayacak olması nedeniyle deplasman karnesine göz attım. Şimdiye kadar toplamda 21 gol atıp 33 golü kalesinde gören Sivasspor, deplasmanda 8 gol atarken kalesinde 21 gol görmüş. Attığı gollerden dördünü ilk yarıda dördünü ikinci yarıda kaydetmiş. Yediği gol sayılarında da denge var. 21 golün 10'unu ilk yarıda 11 ini ikinci yarıda ağlarında gördü. Deplasmanda sadece 5 puan elde eden Kırmızı beyazlı ekibin Sivas dışında 1 galibiyeti 2 beraberliği 8 mağlubiyeti bulunuyor.

Yiğit incedemir başta olmak üzere Aatıf Chahechouhe, Burhan Eşer, Texerıa Torres, Hasan Kabze gibi etkili oyuncuları var. Yiğit İncedemir, geçen hafta gördüğü kırmızı kart nedeniyle Konya’da forma giyemeyecek.



Mesut Bakkal’ın oyun sistemi agresif ve hücuma dayalı bir sistem. Gol yollarında etkili olabilecek bir oyun düzeni kurmaya çalışıyor. Yeni hocalarına kendilerini göstermek isteyen oyuncularda Arena’da daha istekli olacaklardır. Bu yüzden Aykut Kocaman ve talebelerinin, rakibi hafife almak gibi bir lüksü olmayacaktır. Olmaması da gerekir. Osmanlıspor maçı kadar zor olmayacağını düşündüğüm bir karşılaşmadan Torku Konyaspor istediği oyunu sahaya yansıtabildiği takdirde bol gollü bir galibiyet çıkarabileceğini düşünüyorum. Konyaspor golde yiyebilir ama skoru riske edeceğini düşünmüyorum. Cuma akşamı taraftarımız, sayısal anlamda ne kadar çok olur ve baskısını hissettirirse takım, ligdeki sıralamasında arzu edilen yere bir adım daha yaklaşır.nbsp; Bana göre Sivasspor’un Konya’dan puan alması sürpriz olur. Tabiki yine söylüyorum, Sivas’ı hafife almadan.



Haftanın son iş gününde en az 20 bin kişiyi hızlı, zevkli ve heyecanlı bir maç bekliyor diyebilirim.



Torku Konyaspor’un Antalya maçındaki gibi izleyenlere futbol ziyafeti vereceğini hissediyorum. Maça gelemeyenlerin çok şey kaybedeceği bir Cuma akşamı yaşayabiliriz. Kalın sağlıcakla...



nbsp;

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English