Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Herşeyin başındayız

28 Wednesday 2013

Torku Konyaspor'un Süper Ligin 2. haftasında Sivas'ta aldığı yenilgiyi normal olarak değerlendirmek lazım. Sonuçta kendi saha ve seyircisinin önüne ilk kez çıkan kırmızı beyazlılar, bu maça daha iyi motive olmuşlar. Torku Konyaspor'un, Sivas'ta iyi oynamasına rağmen çok kötü iki gole engel olamayışı yenilgiyi getirdi. Aslında Sivasspor bir hafta önce Fenerbahçe'yi  geriden gelip mağlup ederek adını Türkiye'ye duyuran yeşil beyazlılar karşısında ilk yarıda tedirgindi. Ancak Fener'in yaptığı çok basit gibi görünen hataları bu kez Konyaspor yapınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Lig çok uzun bir maraton ve bu maratonun en başındayız. Nasıl Fenerbahçe galibiyeti unutulduysa Sivas mağlubiyeti de çok çabuk unutulmalı. Torku Konyaspor, hafta sonunda oynayacağı zorlu Kasımpaşa maçına konsantre olmalı. Cuma akşamı oynanacak olan bu maç, inanın bana Fenerbahçe maçından çok daha zor olacak. Bu yüzden konsantrasyon ve moral motivasyon en üst düzeyde olmalı diye  düşünüyorum. Sonuçta Torku Konyaspor 'evinde kral' olmalı. Evinde maç kaybetmeme alışkanlığını elde etmeli. Konya'da maç kaybetmediği zaman sezon başında hedeflediği ilk 10 içerisinde yer alacaktır. İlk birkaç haftanın her takım için zor olduğu gerçeğini her sezon yaşadık, yaşıyoruz. Ama birkaç hafta sonra şekillenmeye başlayan puan tablosuna göre, takımlar ve yapacağı maçlar rayına oturacaktır. Henüz transfer dönemi bitmediği için bütün takımlar eksik mevkilerini doldurmaya çalışıyorlar. Bu yüzden en az 5. hafta bütün takımlar için taşların yerine oturacağını belirtebilirim. Öyle tahmin ediyorum ki Torku Konyaspor'da eksik olan mevkisini tamamlayarak ligde çok takımın canını yakacak kapasiteye  ve kadroya sahip.

Kasımpaşa bu sezon ligin sürpriz takımı adayı. Avrupa'yı hedefleyen Şota ve öğrencileri çok iyi bir kadroya sahip ve süratli oynayan bir kimliği var. Bu takıma Konya'da ayak uydurmaya çalışmak Torku Konyapor için çok büyük bir  yanlış olur düşüncesindeyim. Kasımpaşa'yı hızlı oynamayı seven ama geriye dönüşlerde sıkıntı yaşayan bir ekip olarak görüyorum. Forvet oyuncularına topla oynama imkanı verilmemesi gereken tehlikeli bir ekip. Torku Konyaspor ise ilk önce sakin, panik yapmayan, gösterişsiz bir  oyunla rakibine oyununu kabul ettirmeli. Sonra Paşa'nın oyununu çözüp sonuca gitmek bana daha mantıklı gibi geliyor. Uğur Hoca ne düşünür bilemem ancak verdiği karar ve sistem bu yönde olursa Kasımpaşa'yı eli boş göndermek daha kolay olur düşüncesindeyim. Uğur Hocam kusura bakmasın onun işine ve kararlarına saygım sonsuz. Böyle bir öneriyide kendisisiyle paylaşmak istedim sadece.

Sivas maçındaki gözle görülen hatalar çok basit hatalardı. Bu hataların yapılmasının nedenini de ben, oyuncuların Fenerbahçe zaferinin ardından yaşanan aşırı öz güvene bağlıyorum.

Yazımın başında belirttiğim gibi lig çok uzun bir maraton  ve bu maratonun başındayız. Bu nedenle ayaklar yere basmalı, kafalar bir sonraki maça odaklanmalı, Avrupa gibi bir  hedefi olmayan yeşil beyazlılarımız bu sezon ligde Konyamızı en iyi şekilde temsil etmeli, herşeyin başındayız. Basamaklar teker teker çıkılmalı.

İkinci yarıda bazı maçların yeni stadda oynanacağını da düşünürsek, Konyaspor A.Ş olma yolunda ilerleme kaydederse, Konya'yı çok güzel şeyler bekliyor düşüncesindeyim. Ama tabii ki biraz sabır.

Bu arada özellikle kombinelere yoğun ilgi gösteren taraftarlarımız Konyaspor tarihinde  bir ilki başardılar. İşte taraftar işte Konyaspor sevgisi bu. Herkesi kutluyorum. Demekki bütün iç saha maçları full tribünlere oynanacak. Veee yeni statta oynanacak olan maçları şimdiden hayal etmeye başladım bile. Kombinelerin yeni statta geçerli olacağını kabul edersek, o havayı solumak için herkes gibi bende sabırsızlanıyorum.

Sağlık olduğu müddetçe Konyaspor iyi yolda. Yani herşeyin başı sağlık, kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English