Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​İki ihtimal

29 Saturday 2014
Ziraat Türkiye Kupası grup maçları başlıyor. Temsilcimiz Torku Konyaspor, Torku Arena’da Salı günü konuk edeceği Giresunspor maçıyla grup maçlarına start verecek. H grubunda mücadele edecek olan yeşil beyazlılar, Ptt 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor, bölgesel amatör ligde mücadele eden Cizrespor ve Süper Lig temsilcisi Gençlerbirliği ile gruptan çıkmak için çift devreli lig usulü olarak mücadele edecek. 
Normal sezonun 12. haftası itibariyle başlayacak olan Z.T.K. Grup maçlarında,  ilk iki sıra için mücadele edecek olan takımları mercek altına aldığımız zaman, T.Konyaspor’un bulunduğu H grubunda karşımıza çıkan tablo, kâğıt üzerinde şu şekilde oluşuyor. ( benim kişisel görüşüm )
 
GENÇLERBİRLİĞİ
 
S.T.S.Lig’de mücadele eden başkent ekibi, 13 puanla 10. sırada bulunuyor. Lig’de istikrarsız bir görüntü içerisinde olan Gençlerbirliği, deplasmanda 5 puan topladı ve iç sahada ise 8 puan aldı. Deplasmanda kazanmış olduğu 5 puanı son üç haftada elde eden kırmızı siyahlı ekip, yükseliş içerisinde. Lig’de oynadığı maçlarda özellikle, Uğur Çiftçi ve tanıdık bir isim olan Hakan Aslantaş’ın etkili olduğu orta alanı, kanatlardan daha çok kullanıyorlar. Bu iki isim, ilerideki Stancu ve Tomic’in bulunduğu gol bölgelerine aktarmayı çoğu zaman başarıyorlar.  Kanatlarda sıkıntı yaşayan Gençler, rakibin hızlı oyuncuları karşısında etkisiz kalıyor. Yavaş olan ve geriye dönmekte güçlük yaşayan bir defans anlayışına sahip olsalar da, Dahlin gibi iyi bir kaleciye sahipler. Şu var ki ligde oynadığı kadro ile kupada oynadığı kadro yapısına bakacak olursak, büyük bir değişiklik içerisindeler. Bu da şunu gösteriyor, ya kupa ya lig.
 
Klasikleşmiş olan ve gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz anlayışını taşıyan Gençlerbirliği, yine de sürpriz olmadığı takdirde gruptan çıkabilecek güce sahip.
 
GİRESUNSPOR
 
PTT.1. Lig ekibi bu sezon istediği konumda değil. Geçtiğimiz sezonlar ile kıyaslayacak olursak bu sezon beklentilerin çok altında kalan renkdaşlarımız, 9 puanla 14. sıradalar. Ligde istenileni veremeyen Karadeniz ekibinin, kupadaki grup aşamasına kadar geldiği görüntüsü farklı. 2. turda  normal süresi 2 – 2 biten maçta Sakaryaspor’u penaltılarla 8 – 9'luk skorla kupanın dışına attılar. 3. turda Bayrampaşa’yı deplasmanda 1 – 0 yenerek gruplara kalmayı başaran  Giresunspor,  ligde deplasmanda oynadığı 10 maçın 8'inde gol atmayı başardı. En son geçtiğimiz hafta Adanaspor’u Adana’da 2 – 0'la deviren yeşil beyazlıların, en golcü oyuncuları Ergün Çakır ile Abdülaziz Solmaz. Kupa kadrosu ile lig kadrosu arasında fazla bir değişiklik göremediğim Giresunspor, Konya’da oynayacağı ilk maç için, iyi bir başlangıç yapmaya çalışacak. Bu yüzden Torku Konyaspor’un, daha sonra oynayacağı kupa maçlarına nazaran Salı günü oynayacağı bu maça daha çok konstantre olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ancak Giresunspor ligde çok kritik bir noktada olduğu için bu hafta kendi evinde oynayacakları Antalyaspor A.Ş. maçını düşüneceklerdir. Üstelik zor bir fikstüre sahip olan yeşil beyazlılar bu haftadan itibaren hep play – off mücadelesi verecek olan yukarıdaki takımlarla karşılaşacaklar. Kısaca şanslarının yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. 
 
 
CİZRESPOR
 
Ön elemede deplasmanda Yüksekova’yı 1 – 2 ile, birinci turda yine deplasmanda Mardinspor’u 1 – 4 ile, ikinci turda kendi evinde Aydınspor’u 3 – 1 ile ve üçüncü turda Göztepe’yi Cizre’de 2- 0'la geçen doğu ekibinin, eleme maçlarında oynadığı takımlara dikkat ettiyseniz köklü takımlar ve kendilerinde bir üst klasmanda oynayan takımlar. Kırmızı yeşilli ekip, ligde son hafta deplasmanda oynadığı Tatvan Gençlerbirliği’ne 2 – 0 yenilmiş olmasına rağmen oynadığı bölgesel amatör ligde 21 puanla lider durumdalar. Kupada aldığı sonuçlar ise dikkat çekici. Hem ön elemelerde hem de turlarda farklı sonuçlar elde etmeleri ise kupayı çok ciddi önemsiyorlar anlamını taşıyor. Bana kalırsa grubun en zayıf halkası gibi görünen Cizre, sürpriz yapmaya çok yakın. Giresun ile çekişme içine girecekler ve onlarda en az Giresun kadar ikincilik mücadelesi vereceklerdir. Bence Ggiresu'ndan daha fazla şansa sahipler diye düşünüyorm. Asıl dikkat edilmesi gereken ekiplerin başında gelen Cizrespor, grupta kilit maçlara sahip olacak bir takım diye düşünüyorum. Her ne kadar amatör bölgesel ligde olsalar da kırmızı yeşilli takım kupada  sürpriz yapabilir.  
 
TORKU KONYASPOR
 
Son haftalarda oynadığı oyunla, attığı goller ile ulusal basında yer alan ekibimiz, daha çok Torku Arena ve bu mabedi dolduran taraftarlar açısından gündeme geliyor. Aykut Kocaman’ın gelişiyle yeni bir hava yakalayan yeşil beyazlılar, oyuncuların maddi sıkıntılarının da giderilmesiyle, özüne döndü ve korkulması gereken bir takım hüviyetine büründü. Özellikle Konya’da maç kaybetmeyen Torku Konyaspor, en zor deplasman şehri olarak görülmeye başlandı. Lig’de beklenenin biraz altında kalan ekibimizi rakiplerden çok sakatlıklar zorluyor. Ligde ayrı kupada ayrı bir takım çıkarabilecek kadar kaliteli bir kadroya sahip olan Torku Konyaspor, bu sezon belki de ilk kez hem ligi hem de kupayı önemsiyor. Grupta oynadığı ve galip geldiği her maçtan geliri olacak olan takımlar, bu yüzden bu aşamadan itibaren en az lig kadar zorlu geçecek bir kupa macerasına giriyorlar. Torku Konyaspor, havasını ve oyun düzenini bozmadığı takdirde, Konya’da kupanın son haftasında oynayacağı ve belkide final niteliği taşıyan Gençlerbirliği maçıyla gruptan lider çıkmaya en yakın takım olacağını düşünüyorum. Torku Konyaspor bu guruptan çıkmasına çıkar, çıkar da inşallah finali de görür ve geçen sezon Eskişehir’in Konya’da Galatasaray’a karşı yapamadığını biz yaparız.
 
Sonuçta benim kişisel görüşüm olarak, kâğıt üzerinde, H grubunda karşımıza iki ihtimalli bir tablo çıkıyor.  
1. İhtimal. T.Konyaspor lider, Gençlerbirliği ikinci, Cizrespor üçüncü, Giresunspor dördüncü. 
2. İhtimal. T.Konyaspor lider, Cizrespor ikinci, Gençlerbirliği üçüncü, Giresunspor dördüncü.
 
Her iki ihtimalde de, ekibimiz gruptan lider olarak çıkarken, Giresunspor son sırada bitirecek diye bir tahminim var.  
 
Kalın sağlıcakla
 
.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English