Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​İki Samuel'den hangisi?

03 Thursday 2015

Torku Konyaspor’un bu haftaki konuğu kendi rakiplerinden Antalyaspor.
Yaşadığı puan kayıplarının ardından, önce zar zor mağlup ettiği Eskişehir’i, sonrada Rize’den getirdiği beraberlik nedeniyle biraz nefes alan Torku Konyaspor, cumartesi günü yine kendisine rakip olan Antalyaspor’u misafir edecek. Aslında Eskişehir maçı öncesi Aykut Hoca’nın yaptığı açıklama tamda bu haftayı işaret eder nitelikte. Yani T.Konyaspor’un üst grupta mı, yoksa aşağıyla olan bağlantısının puan anlamında biraz daralacağını mı olacağını belirleyen bir maç olacak. Bu yüzden son derece dikkatli olması gereken yeşil beyazlılar, ölüp ölüp dirildiği Eskişehir maçının ardından Rize’den getirdiği puanın değerli olduğunu düşünüyorum. Oyun anlamında birkaç haftadır hücum hatlarındaki hareketlilik ve istek, açıkçası beni mutlu etti. Mutlu olmadığım konu bu hücum varyasyonundaki sürekliliğin olmayışı. Saman alevi gibi, gerektiktiği zaman hücuma yönelik oynayan takım, rölantide götürdüğü maçlarda sıkıntı yaşayabiliyor. Bu nedenle cumartesi günkü rakibimiz Antalyaspor, bu tür karşılaşmaları seven, oyunun temposunu ayarlayan çok ciddi bir ekip. Özellikle Eto’o'nun bireysel yeteneklerinin yanı sıra, genelde ortadan ve dikine oynayan ve ara paslarıyla topu bu oyuncuyla buluşturan bir takım. Aykut Hoca Eto’o'ya özel bir önlem alacak mı bilemeyiz ancak, Kamerunlu oyuncuyu özellikle ceza alanı civarında topla buluşturmamak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ünlü yıldızın Kweuke kadar şanssız veya beceriksiz olmadığını belirtmekte yarar var.  Eto’o dan korkuyorum çünkü hemen hemen her maçta golü bulunan oyuncu, sadece 4 maçı boş geçmiş diğer 9 maçta birer ikişer golü var. Bu oyuncunun gol istatistiğide ilginç. Attığı 11 golün 10 tanesini ikinci yarıda kaydetti. Açıkçası Kırmızı beyaz formayla bir ritm tutturmuş vaziyette. 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu, ikinci baharını yaşadığı Antalya’da hem çok seviliyor, hemde bu oyuncu yakaladığı  havayı sürdürmek ve gol krallığında zirveyi bırakmak  istemeyecektir. Sonuçta yıldızlar topluluğu diyebileceğimiz Akdeniz ekibinin Eto’o dışındada çok etkili oyuncuları var. Diarra, M’Billa, Celustka, Lazarevıc, Sezer Badur oyunun seyrini değiştirebilecek yapıya sahipler. İşte bu yüzden çok ciddi ve zorluk derecesi bir hayli yüksek olan bu maçta hem oyuncularımıza, hemde taraftarımıza çok iş düşecek. Taraftar demişken, maç her ne kadar cumartesi günü saat 16 : 00'da olsa bile bu maça ilgi her zamankinden daha yoğun olacaktır. Zor görünen bu maçı kolaya çevirmek için taraftara ve oyuncularımıza tabiî ki Aykut Hoca’ya çok iş düşüyor. Cumartesi günkü rakibimizin değerlendirmesi bu şekilde. Ama Antalya’nın karşısında bu kez T.Konyaspor var. Antalya’nın Eto’o su varsa, T.Konyaspor’un Holmen’i var. Yani iki Samuel’den hangisinin güleceği cumartesi günü belli olacak. Antalyaspor değilde genelde Eto’o dan bahsettik umarım nazarımız değmiştir.
Kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English