Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​İmtihandayız…

17 Tuesday 2023
Kudüs’ü bir emanet gören Filistinliler her gün bombalanıyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar her gün can veriyor… Canlı yayınlarla izliyoruz olup biteni. Film izler gibi bakıyoruz atılan bombalara, yıkılan evlere. Rahat mıyız? Vicdanımızda en ufak kıpırtı emaresi yok mu? Sosyal medya hesaplarımızda gezdiğimiz yerleri, yediğimiz yemekleri, komik videoları paylaşmaya devam edebiliyor muyuz? Şayet hayata kaldığımız yerden devam edebiliyorsak imanımızı yeniden sorgulamak gerektiğine inanıyorum. Çünkü Kudüs bir iman meselesidir. İslam Alemi’nin orasından Müslümanlara vahşet uygulanıyorsa bizim imtihanımız çok zor olacak. Tabi inanan ve iman edenler için bu söylediklerim. Gözümüzün önünde yaşanan vahşete karşı sadece seyirci kalmak zorumuza gidiyor. Bu süreçte sosyal medyadan, gösterilere kadar elimizde ne varsa sahaya sürmemiz gerek. İsrail mallarını boykot etmek önceliklerimiz arasında olmalı. Bunu küçümseyenleri de anlamak mümkün değil. Safımızı bari belli edelim olmaz mı? Bunca yaşananları görmezden gelmek, hayatımıza hiçbir şey yaşanmıyor gibi devam etmek bize yakışmaz. Hükümetin mutlaka adım atacağı hususlar vardır. Biz birlerine akıl vereceğimize gelin en çok sosyal medya kullanıcıya sahip ülkeler arasında yer alırken bunu bir araç olarak kullanalım. Zalime dilimizle bari tepki gösterelim. Varsın birileri utanmadan bunun bir Arap meselesi olduğunu söylesin. Varsın birileri “Filistinliler evlerini sattı” yalanını söyleye dursun, varsın birileri İsrail’i aklama çabasına girsin. Biz şuan çok büyük bir imtihandayız. Bu imtihanın bedelini emin olun hem bu dünyada hem Ahirette çok ağır ödeyeceğiz. Eyvallah… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English