Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Kalan 6 haftalık bölüm

09 Monday 2015

Spor Toto  Süper Lig’in 11. Haftasında Torku Konyaspor, Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında, umduğunu bulamadı. En az 1 puan için gittiği İstanbul’dan eli boş dönen yeşil beyazlılar, oyunun sonlarına doğru yediği golle karşılaşmadan 1 – 0 mağlup ayrıldı. Torku Konyaspor, özellikle ikinci yarı, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı diyebilirim. İlk yarıda bunalan Konyaspor, ileriye çıkmakta çok zorlandı. Savunma futbolunu tam anlamıyla uygulayan yeşil beyazlılar, ikinci yarıda oyunu orta alana yıkmaya çalıştı. Bunda kısmen başarılı olsa da bir türlü ileride top tutamayınca, özellikle kanatlardan gelen Fenerbahçe ataklarına karşı ancak 77 dakika dayanabildi. Serkan’dan seken topun, boştaki Fernandao’nun önüne düşmesi tamamen şanssızlıktı. Anlık yaşanan konsantrasyon kaybı, Kadıköy’de alınması muhtemel 1 puanı da bıraktı. Beraberlik tabiiki iyi sonuç olacaktı, olmadı. Sonuçta İstanbul’da Fenerbahçe’ye karşı oynuyorsunuz. Mağlubiyet normal. Ancak bu hafta lige verilecek olan arada, bu takımı daha ofansif, daha heyecanlı hale getirmek gerek. Çünkü artık ilk yarı sonuna kadar, Torku Konyaspor bütün maçlarını kendi rakiplerine karşı oynayacak. Şurada 6 haftalık bir periyot var. Lig sonunda hedeflenen 7. Sıra ve üstü tutturulmak isteniyorsa, kendi rakiplerinize karşı puan kaybı yaşamamanız gerekmektedir. Bu nedenle takıma biraz daha cesaret aşılanması gerektiğini düşünüyorum. Bazı oyuncular form düşüklüğü yaşıyor. Özellikle Holmen Başakşehir maçından bu yana, üç haftadır beklentilerin altında kalınca, orta alan ile forvet arasındaki bağlantı kopmuş gibi. Bu arada ilk haftalarda gayet başarılı bir oyun çıkaran Dossa Junıor, uzun  süre kulübede sıra bekleyen Sissoko, kadroda görmek isteyipte göremediğimiz Abdülkerim gibi oyuncuların bir arada olmayışı kadro yapısı açısından, Aykut Hocayı ne kadar zor durumda bırakıyorsa, T.Konyaspor’u da o kadar zor durumda bırakıyor. Torku Konyaspor, 12. Hafta oynanacak olan Eskişehir maçıyla birlikte, özgüveni ve cesareti üst seviyelerde olan, Torku Arena’ya çekinerek gelen rakipler karşısında baskılı oynayan, pres yapan ve artık 2 den fazla gol atarak, yemeyen bir takım olmak zorunda. Çünkü bu stad, bu taraftar, bu şehir, futbol heyecanını kaybetmek istemiyor. Başarı veya istenen düzeyde oyun olmadığı zaman, hiç istemem ama yavaş yavaş taraftar sayısında düşüş meydana gelir. Heyecan seviyesi düşer. Bu yüzden, birlik beraberlik içerisinde, biraz  da Aykut Hoca’nın cesareti sayesinde, kalan maçlarda daha başarılı sonuçlar almak,  göze daha hoş gelen oyun oynamak, Konya’ya daha çok yakışacaktır diye düşünüyorum.

12. Haftadan itibaren Torku Konyaspor, 7. Sıranın üstünü tutturmak için bazı riskleri alması gerekiyor. Bu hedef daha üst sıralar olursada elimizin tersiyle iteklemeden, gidebildiği yere kadar gitmesi gerekiyor. Torku Konyaspor, yalnız seyircisiyle ve stadıyla değil, oyunuyla da adından söz ettirebilecek bir takım olmalı. Ligin ilk yarısının bitimine 6 haftalık bir bölüm kaldı. Bu bölümde artık takım olduğunu, rakiplerine kabul ettirmeli.

Ayrıca, birkaç hafta sonra özellikle değineceğim bir konuyu, bir cümleyle şimdiden dile getirmek istiyorum. Torku Konyaspor, artık lütfen Türkiye Kupası’nı ciddiye almalı, önemsemeli. Kulübün kasası için, vizyonu için, reklâmı için, Türkiye Kupasında adından bahsettirmeli.
Kalın sağlıcakla

.
 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English