Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kazanılan büyük fırsat el birliği ile yok edildi

28 Sunday 2024

Alt sıralardaki takımlar ligde kalmak adına atılımlar yaptığı ve beklenmedik puanlar kazandığı haftaları yaşıyoruz. Konyaspor'un sıralamadaki durumu maçlar oynandıkça daha da kötüye gidiyordu. Alınacak bir galibiyet  Konyaspor'a büyük kazançlar getirecekti.


Galibiyet zorunluluğu üst noktada olsa da galibiyetin nasıl alınacağı ile ilgili belirgin bir kanaat oluşturamayan Konyaspor'un mücadelesini bekleyip görecektik.


Maç başlamış önde baskı ile rakibi hataya sürükleyen Konyaspor maçın başlarında iki farkla öne geçmişti. Konyaspor adına umutlar fazlasıyla artarken ilk yarıda farkı artıracak pozisyonlar da yaşandı.


Galibiyet için gol atma zorunluluğu oynamak zordur. Konyaspor gibi kaliteli ayakların yokluğunda bunu yapmak çok daha zordur. Yakalanan iki gol bu zorluğu aşmada büyük bir kazanç oluştururken galibiyet adına çok uygun şartlar oluşmuştu. Hatta rakibin alacağı risklerden yararlanmak gibi bir avantaj da yakalanmıştı.


İş futbolun basit yönünü, kolay yönünü uygulamaya kalmıştı. Etkili savunma yapmak... Teknik direktörün maça etkisi önem kazanıyordu bu noktada...


Konyaspor için işleri çok daha kolaylaştıracak etkinlikler Başalşehir ceza sahasında Moreno'nun ayaklarına arkadan temas ile yaşanırken bunu görmezden gelen hakem ve VAR Konyaspor'un maçı kazanmaması için gerekenleri yaptıklarıın şiddeti iyice artmıştı. Moreno'nun ayağına yapılan darbeyi görmeyen VAR Metehan'ın topa müdahalesinde hakemi etkileneye başladı. Hakem de buna çekinmeden penaltı verebildi.


Öncelikle Moreno'nun pozisyonunda VAR niye işe karışmaz? Bana göre penaltı olmayan biraz daha yumuşatayım net olmayan, tartışmalı pozisyonda VAR nasıl karışır? Tek açıklaması var: Art niyetli, Konyaspor'un kazanmasını istemeyen hakemler.


Verilmeyen ve verilen penaltı kararları ile VAR maçın gidişatına direk etki ederken Konyaspor'a yapılan faulleri vermeyerek maçı etkileyen hakem düdüklerini de sıkça gördük.


Maçın özeti hakemler Konyaspor'un kazanmasını engellemek için art niyetli yönetim gösterip Konyaspor'u alt lige itme faaliyetini başarı ile gerçekleştirmiştir.


Hakemlere rağmen yine kazanılabilecek bir maçtı. Bunda da Ömeroviç'in futbolun basit yönünü uygulatamayacak kadar maçı okumadaki beceriksizliği engel oldu.


Cicaldau sezon başından beri aldığı topları ya kaptırıp ya da attığı pasları rakibe verirken ve sahada koşmayan, mücadele etmeyen görüntusüyle ilk on birde başlayıp maçtan çıkmamasının mantığını, futbol bilgisini hiç anlayadım hiç bir zaman anlayacağım...


Öndeyiz gol yememeyerek alabileceğimiz bir galibiyet var. Orta sahanın fiziksel gücünü artırmak için Cicaldau'nun oyundan çıkması gerekirken üstüne bir de çıt kırıldım, mucadele edemeyen, koşma özürlü üstüne topları da sezon başından beri etkili kullanamayan ve oyunu saha içinden izlemekten başka marifeti olmayan Yunus Mallı'yı oyuna alarak orta sahanın fiziksel gücünü azaltarak ne kazanmayı kayal ettin sayın Ömeroviç? Bu nasıl futbol anlayışı, nasıl bir oyun planı ve futbol bilgisi gerektiriyor bilemem ama bugün Konyaspor'un mağlubiyetine büyük katkı sunmuştur.


Rakip sol kanattan Emirhan ile etkili olmaya başlayınca buraya önlem almayı aklından geçirmedin Ömeroviç Hocam... Akıl vermek haddime değil ama Ahmet Oğuz'u oyuna alıp Emirhan'a ekstra dirençli bir savunma yapılabilirdi.


Sezon başından beri en aksayan bölge orta saha... Sadece iki futbolcu alınacak olsa altı ve sekiz numara olması gerekirdi. Bir futbolcu alındı hazır değil... Aksayan orta saha ile devam etmek nereye kadar? Bunu görmek çok mu zordu? Hala orta saha için katkı verecek, oynatılacak oyuncu yok...


Kazanılmış büyük fırsat vardı. Öncelikle hakemler,  Ömeroviç ve orta sahaya yapılamayan transferlerin eksikliği ile heba edildi.


Tüm bunlara rağmen Konyaspor için hala büyük şanslar var. Hatta bu takım nasıl maç kazanacak olgusundan maç kazanabileceğini gösteren bir takım olgusuna geçiş var. Yeter ki yakalanan fırsatlar kullanılsın...


Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English