Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Kimler Bakan olacak?

30 Tuesday 2023
Seçimin ardından merak edilen ilk soru. Kimler bakan olacak? Tabi ki birçok isim zikrediliyor. Kimler kalacak, kimler gidecek? Hepimizin tahmin ettiği, konuştuğu  isimleri burada yazmaya çalıştım. Dışişleri Bakanı olarak İbrahim Kalın ismi üzerinde duruluyor. İçişleri bakanının değişebileceği konuşulanlar arasında. Milli Savunma Bakanlığı için Hulusi Akar’ın, Teknoloji Bakanlığına yeniden Mustafa Varank’ın  getirilmesi bekleniyor. Bakanlığı sırasında başarılı olmuş  isimlerden biri malum Murat Kurum. Vekillerden 3-5 isim kabineye alınacaksa biri de Kurum’un olacağı kesin. Ancak süreç içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlandığını yeni kurulacak Afet Bakanlığına da sıkı durun Uğur İbrahim Altay’ın getirilebileceği konuşuluyor. Sağlık Bakanı hemşerimiz Fahrettin Koca çok başarılı işler yaptı. Pandemi sürecini de gayet iyi yönetti. Tabi vekillik teklifini geri çeviren Koca, bakanlık konusunda da aynı duruşu sergileyebilir. Kendi işinin durumundan dolayı devam etmeyeceği tahmin ediliyor. Ekonomiyi Mehmet Şimşek’e teslim edebileceği, Şimşek’in de eski çalışma ekibinde bulunan Cevdet Yılmaz ve Lütfi Elvan ile yürüteceği yine konuşulanlar arasında. Kabineye yeni isimlerin girmesi  muhtemel görünüyor. Şuan Cumhurbaşkanlığında külliyesinde yetişmiş bazı isimlerinde görev alabileceği gelen söylentiler arasında. Tabi bu isimler bir kulis bilgisinden ziyade ortamlarda konuşulanlar. Konya’nın da beklentisi bir bakanlığın verilmesi. Şehrimizden iki bakan olması gerçekten büyük şanstı. Bu anlamda her iki bakanın da şehrimize verdiği destek ortadayken bu beklentinin olması da normaldir diye düşünüyorum. Eyvallah… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English