Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Konyalılar şanslı

25 Tuesday 2023
Ne Kılıçdaroğlu’nun koltuk sevdası, ne ekonominin gidişatı, ne emeklinin feryadı, ne benzine gelen zam… Bu konuların önemsiz olduğundan değil tabi ama hangi konuyu ele alsak canımız sıkılıyor. Bu can sıkıcı konulara hiç girmeden gelin biraz gündem dışına çıkıp hava alalım. Şimdilerde sıcak havalarla birlikte kendimizi zaman zaman dışarıya atıyoruz. Kimimizin kendi bahçesi var ancak herkes bu kadar şanslı değil. Daha çok parkları, doğayı tercih ediyoruz. Konya’da nefes alabileceğimiz onlarca yer var. Şehirden uzaklaşmayalım derseniz Selçuklu Seyir Tepesi sıcak havalarda esinti arayanlar için oldukça ideal bir yer. Yine Selçuklu ilçesinde yer alan Sille baraj bölgesi tercih edeceğimiz yerlerin başında geliyor. Kelebekler Vadisi de serin sayılır. Şehrin yüksek kesimleri olması nedeniyle sanırım buralar daha avantajlı. Meram Tavus Baba bölgesini bilmeyen yoktur. Burası herkes için klasikleşmiş olsa da vazgeçemediğimiz yerlerden biri. Son restorasyon çalışmalarıyla çehresi oldukça değişti ancak eski hali daha otantik geliyordu bana. Özellikle derede ki suyun olmaması o bildiğimiz, hafızalarımızda ki Meram’ı unutturuyor. Meram Çayı neden yok açıkçası bir bilgimde yok. Tarihi köprüden o çayın akışını izleyemiyoruz artık. Meram’da bir diğer alan ise Dutlu Millet Bahçesi. Oldukça nezih bir mekan ve bahçeye güzel bir peyzaj yapılmış. Yeniden restore edilerek Konya turizmine kazandırılan Kızlar Kayasıda  oldukça güzel olmuş. Bir akşam vakti gitmenizi mutlaka tavsiye ediyorum. Işıklandırması ile harika bir görünüm sağlanmış. Tabi bu alanlar mangalcılar için değil. Daha çok doğada nefes almak, dinlenmek isteyenler için. Konya’da , Kozağaç, Hadimi parkları ile Rahmet Ormanları mangal için ideal yerler. İdeal dedim ama çok beğendiğim Karatay Şehir Parkı, Hadimi Parkı gibi yerlerin eski düzeni ne yazık ki kalmamış. Açıkçası yerli vatandaşlar tarafından çok tercih edilmiyor artık. Tabi biraz uzaklara gidelim derseniz sayısız piknik ve kamp alanları var. Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Doğanhisar, Akşehir gibi ilçelerimizde muazzam yerler keşfetmeniz mümkün. Konya’da gerçekten bu anlamda güzel mesire ve park alanları bulunuyor. Belediyeler yapıyor, düzenli bakımını gerçekleştiriyor ancak bizler maalesef bu ortamları sahiplenip gereken özeni, önemi göstermiyoruz. Çevre kirliliğine çok dikkat ettiğimiz söylenemez. Oturulan bankların bile yanmış olduğunu ya da isim kazıldığını görüyoruz. Toplumumuzda bu kirlenmiş zihniyetten hala kurtulamadık. Bir Konyalı olarak şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Şehirde bu kadar park ve mesire alanı kazandıranlara da şükranlarımı sunuyorum. Eyvallah..

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English