Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Konyaspor A.Ş. olduğu zaman

14 Friday 2013

Zorda olsa Süper Lige yükselen Torku Konyaspor, bugüne kadar yaptığı transfer hatalarını artık yapmamalı. Zaten yapacağını da zannetmiyorum,  çünkü aynı hatalar üst üste yapıldığı zaman, hem takım hem de kulüp yapısının ne hallerde olduğuna şahit olduk. Transferde aceleci davranmayacağız deyip, transfer döneminin son gününe kadar da beklemek saçmalık olur, ancak 'aman şunu kaçırmayalım' diyerek balıklama atlamakta yersiz. Bu bakımdan en doğru zamanda en doğru transferi yapmak gerekmektedir. En doğru transfer tabiî ki Süper Lig'de Konyaspor'un başarısı için ter dökecek, forma ıslatacak transferdir. En doğru zaman ise alınacak yabancı veya yerli oyuncuların kamp dönemine yetişmesidir. Uyum sorunu, dil sorunu, özellikle hazırlık maçlarının yapılacağı son kamp döneminde, Uğur Hoca'nın kuracağı sistemin içerisinde yer alabilmek adına, transferler yapılmalıdır. Transfer edilen oyuncular açısından, özellikle yabancılar konusunda menejerimiz Sayın Seyit İçgül'e çok iş düşüyor. Kendisine bu konuda güvenim sonsuz. Yerli oyuncular ise özenle takip edilmelidir.  İç transferde geçtiğimiz sezon başarılı olan oyuncuların bu günlerde sözleşmelerini uzatmaları en büyük dileğim.      

Tribünlere oynayacak olan transfere karşıyım. İsim yapmış yerli veya yabancı transferler zaten kulübümüzün bütçesini aşar, fakat özellikle yabancı transferler için şunu söyleyebilirim. Takip edilip bu takıma yararlı olacak genç yabancıları çıkarıp bulmak ve getirmek taraftarıyım. İsim yapmamış bir yabancının Konya'da isim yapması daha iyi olur düşüncesindeyim ( Ars gibi ). Bobo ismini kimse bilmiyordu, Ama Beşiktaş'ta neredeyse efsane oldu, Hem kulüp para kazandı hem de başarı elde edildi. Bu gibi örnekler ülkemizde az da olsa var.

Fleminks gibi, Makukula gibi oyuncuları bulup getirmek için Sayın İçgül'ün çaba sarfettiğini de biliyorum. Hatta öyleki Konya'nın Emenike'si olacak bir oyuncu getireceğim dediği zaman heyecanlanmıştık. Heyecanlanmıştıkta kulüpte para yok, transfer dönemi de değil, nasıl olacak diye soru işaretleri vardı aklımızda. Şimdi bir nebze maddi anlamda rahatlamış olsakta, dışarıdan ucuza bulup getirilecek yabancılar konusunda hassas olunmalı. Bu oyuncuların önümüzdeki sezon elde edecekleri başarıları, Konyaspor'a para kazandıracak ve artık A.Ş. olmuş bir kulübün oyuncusu için sonraki yıllar sorun olmayacaktır. Sözleşmesi uzatılması gerekiyorsa para konusu ikinci planda kalacaktır. Çünkü artık Konyasporumuz A.Ş. olmaya çok yakın. Sayın Ali Selvi başkanlığında oluşan şirketleşme sonrası Torku Konyaspor, transfer döneminde zorlanmayacak, oyuncuların hak edişleri zamanında yerine getirilecek, kısacası maddi sıkıntısı olmayacağı için futbol takımımızda Allah korusun başarısızlık, maddiyattan kaynaklanmayacaktır. Zaten maddi durum sağlam olduğu müddetçe başarısızlık yüzdesi en düşük seviyelerde olacaktır. Bu yüzden A.Ş. olmanın önemi çok büyüktür. Rayına oturup nakit sirkülasyonu başladığı zaman ben inanıyorum ki Torku Konyaspor 6. büyük bile olabilir. Avrupa'da olabilir... Hemen aklıma gelmişken söyleyim. Başarı oldukça seyirci stadyumu dolduracaktır. Özellikle yeni stadyumun tribünlerini hayal ediyorum da olamaz böyle bir şey. ( inşallah hayal olmaktan çıkar ) Yeni stadyum demişken. A.Ş.'nin yanı sıra yeni stadyum, daha doğrusu olimpiyat köyünün içinde bulunan stadyumdaki restaurantlar, otoparklar, tesisler, store'lar v.s. para basmaya başladığı zaman Torku Konyaspor artık olmuştur. Ve bundan sonra asansör olmaktan çıkacaktır.  Olimpiyat köyündeki maddi gelirler, güvenilir bir birim veya kişi tarafından takip edilmelidir.

Kalın sağlıcakla

 

.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English