Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor tehlikeli eşikte

20 Wednesday 2021
Güçlü görülen rakiplerini yenip denk rakipleri karşısında istediği sonuçları alamayan dengesiz bir Konyaspor gerçekliğine duygularımızı da ekleyerek bizleri şaşırtacak bir Konyaspor beklentimiz vardı.Maça da iyi başladı gol olabilecek iki atak gerçekleştiren Konyaspor iyi oyunu çok erken terk etti. Geçiş oyunlarında yapılan basit pas hataları ile topun sürekli kendi yarı sahasında kalmasına sebep oluyordu. Topa ve oyuna hakimiyeti olmayan Konyaspor’un oyunda tutunması için kalesinde gol görmemesi gerekliği de pek değer görmedi.

Öyle bir ilk gol geldi ki Trabzonspor’a ikram niteliğinde bir savunma anlayışına karşılık zorlanmadan bulunan gol Trabzonspor’un işlerini iyice kolaylaştırıyordu. İmza attığının ertesi günü maça çıkan Barış, kanadındaki Serkan’ı boş bırakıp iki arkadaşının baskısı altındaki Abdulkadir’e baskıya gitmesiyle hem Abdulkadir’in pas atması hem de Serkan’ın asist yapması çok kolaylaşıyordu.

Artık bu dakikadan sonra teslim olmuş bir Konyaspor ve oyunu istediği kıvama getirmiş Trabzonspor vardı sahada. Bu dakikadan sonra maçın kendisinden ziyade maçı buralara gelmesinde etkisi olduğunu düşündüğüm maç öncelerini irdelemek gerekir. Bu maçın bu şekilde sonuçlanmasında bunun çok etkisi olduğu düşüncesindeyim.

Bu maçın iki kırılma anı var. İlki Diomande’nin transfer edildiği, ikincisi Barış’ın transfer edildiği an… İmza ertesi günü bir futbolcunun forma bulması çok şeyi etkiler. Çok kaliteli bir futbolcu olsa bile verilen formanın değerini ucuzlatır. Konyaspor forması bu kadar da ucuz olmamalı…Barış yenen ilk golde yaptığı hata ile yapacağını yaptı zaten. Bir kişinin yaptığı hatayı düzeltmek için on bir futbolcu yeteli olmadı. Gerçi sahada bu hatayı telafi edebilecek becerili hareketler ve oyun da yoktu.

Gelelim Diomande’ye… İşleyen bir düzen ancak böyle bozulur. Önceki maçlarda Jevtoviç’in tek başına yaptığı işi iki kişiye yaptır(ama)mak gibi bir düşünce vardı sahada. Öyle ki tek kişi ile işleyen düzen iki kişi ile yapılınca bir eksik kalmak bir tarafa karmaşaya ve rakip sahaya geçememeye neden oldu. Tek başına daha verimli oynayan Jevtoviç de artık verimliliğini kaybettiği iki maç oynadı. 

Sezon başında beklentilerden daha iyi başlayıp belli bir oyun kurgusunu sahaya yansıtabilen, ne oynadığını anlayabildiğimiz Konyaspor vardı. Bu oyun düzeninde de sıkı savunma yapmanın önemi çoktu. Oyunda ana düşünce daha gelişmektir. Gelişmenin  temelinde ise güçlü yönleri korumak ve zayıf yönleri geliştirmektir. Bu düşünce ile atılan adımlar tam tersine işlemiş gözüküyor Konyaspor’da. Sıkı savunma yapamayan ve ne oynadığı belli olmayan bir Konyaspor var artık. İşleyen bir düzeni oluşturmak emek ve çaba ister. Sezon başından beri bu emek ve çabayı gösteren olmadık maçlar kaybedilmesine rağmen başarılı gördüğüm İsmail Kartal’ın emek ve çabalarını bu kadar basitçe harcamasını anlamıyorum.

Sezonun gidişatında toplanan puan ve sıralamadaki yerin büyük önemi vardır. Kötü oyunlar oynarsınız ama yüksek puanlar toplarsınız bu oyununuza yansır ve iyi oyun da oynamaya başlarsınız.  İyi oyun oynarsınız ama sonuca yansıtamazsanız bu da oyununuzu etkiler ve kötü oynamaya başlarsınız ve kazanma zorunluluğu yüksek stresli maçlar peşinden gelir ki sonuçları sezon sonunda nereye götüreceği belli olmaz. Stresli maçlarda elinizde kaliteli bir kadro olsa bile bu da işe yaramayabilir. Artık Konyaspor’un oynayacağı stresli maçların başındayız ve bir an evvel bu durumdan çıkılması gerekir. 

Yaşanan sakatlıkların getirdiği olumsuzluklar ve üç günde bir maç oynamak kadroyu rotasyonlu kullanma zorunluluğu getirirken kadroda bulunan genç futbolcuların kullanılmamasını yadırgadım ve anlamlı bulmadım. Genç futbolcular oynasaydı maçları kazanırdık iddiasında değilim. Ama hiç değilse futbolcuları daha fazla dinlendirme ve maçlara daha diri çıkma imkanı sağlardı. Bundan dolayı daha az sakatlıklar da verilebilirdi.  Kim bilir belki de çıkış yapan ve futbolcu kazanma fırsatı da yakalanmış olurdu. Gençlerde bu potansiyel var mı? Elbette ki var.

Zor dönemlerde görmezden gelinen genç futbolcuların yapılan transferler ile birlikte hiç düşünülmeyeceği kanısındayım. Öyleyse pilot takıma gönderin gençlerin ve oynamalarını sağlayın. Hiç değilse gelecek sezona kendilerini hazırlama fırsatı yakalamış olurlar. Bu da Konyaspor’a yaptığınız bir hizmet olur. Konyaspor tehlikeli bir eşiğin dibinde ve Antalyaspor maçı kazanılamazsa bu eşiğin içinde bulur kendini. O eşik Konyaspor ile ilgili herkesin yaşayacağı oldukça ızdırap dolu dönemi saklıyor içinde…

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Selçuk Manav

    Rıza Çalımbay hoca gibi bir istikrar abidesini göndermekle başladı hatalar ve zincir şeklinde devam ediyor.

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    Stoperlerimiz kaleönünden ayrılmamalıdır, yediğimiz kontratak gollerde defanstan kimse yoktu. Diemonde ve Barış'ı koy, golcü Jevtoviç'i ileri sür.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    Süper lig takımlarından biri Erdon Daci'yi beleşe getirmek istiyordu, galiba yöneticilerden biriyle anlaşmış; ama planları bozuldu.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Yaşar genel.

    Tivigiyi ilk 11 başlatması gerekiyor serkanı fa affetmesi lazım Oğuz Kağan her maç oynamalı yoksa olmuyor Konya çok kötü

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • Galip

    YÖNETİM KONYASPOR'U FUTBOLCU ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞTÜRDÜ VE BORÇ BATAĞINA SOKTU. 7 TANE TRANSFER YAPTILAR SADECE BİR TANESİ SÜPER LİGTE OYNAYACAK KAPASİTEDE...

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • misafir

    Diamonde yi al. Jevtovic i oyundan düşür. Uğuru sat, aynı kalitede olmayan Barış ı al. Kale yol geçen hanı. Bunun sorumlusu kim. Yazık, günah hem verdiğiniz paraya, hem bozduğunuz isteme. SOnra serkan eleştirdi diye egosu onu oynatmayın. Kale kevgire dönü..

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Yavuz

    Takım lig başladığında derli toplu ne oynadığını bilen bir sistem dahilinde sahada doğru dizilişle iyi bir görüntü çiziyordu.Eksiklerimiz vardı. Takım daha iyiye gitmesi gerekirken sistem bozuldu. Ne oynadığı belli olmayan bir takım yine belli futbolcularin üstüne binen yük ile maç kazanmaya çalışıyor. O da olmuyor. Şu anda takım da maalesef kurgu,plan sistem yok. Defansif anlamda çok zayıf bir takım olduk. Her maçta 2-3 gol yiyoruz. Geçen sene zor gol atıyorduk ama zorda gol yiyorduk. Takımımızın genetiği defansif yapının sağlam olması idi. Defansif yapı üzerine kurulacak hücum hattı ile sonuca gidecektik. Maalesef olmadı. Takım dengesi bozulmuş durumda. Bence Antalya maçı kırılma noktası. Futbolcular da mutsuz. Net takım oyun kurgusunda hata var. Zamanında oyun içinde aksayan yerlere müdahale yok. Geç kalıyor İsmail hoca.65 dk sonra hangi rakiple oynarsak oynayalım rakip oyuncular yoruluyor ve zaman geçiriyor. Bizim takımın en önemli özelliği fizik gücü ve çok koşması.Dün Trabzonspor'da yoruldu.70. dk.dan sonra doğru hamle yapsa 3-0 rağmen rakip sıkıntıya girecekti.Geçen sene 4-3 aldığımız maçları böyle kazandık.Onun içinde önce defansif felsefeyi terk etmeden mücadele edecek bir sistem oluşturulmuştu. Bu felsefe terk edilmiş, bozulmuş. Orta saha ve defans arasında kopukluk ve oyuncular arasında dağınıklık var. İlk yediğimiz gol 3 oyuncunun aynı yerde toplanması ve Trabzonlu kanat oyuncusunun bomboş kalması nedeniyle yedik. Amatör ligde yenmez bu gol.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
  • Mehmet DUMAN

    Sokaktan hiç futbol dan anlamayan birini çağırıp Trabzon karşısına Konyaspor takımı kur desen baş a Erdon Daci yi yazar.İsmail Kartal senmisin Galatasaray a iki gol atan deyip ceza vermiştir Galatasaray maçından sonra daciyi sahada göremedik.Adam adım adım Konya yı düşme potasına götürüyor .Bunuda kimseler görmüyor.Sayın hocam.Selamlar.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English