Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Konyaspor'un ilacı zaman!..

05 Tuesday 2023
Dokuzda dokuz ile sevinci,  mutluluğu ve gururu bizlere destansı bir şekilde şampiyon  olarak yaşatan filenin sultanlarına, ellerinize yüreklerinize sağlık diyerek parkelerden çimlere  geçmek istiyorum. Başakşehir maçından getirilen 3 puan Konyasporun sıralamadaki hanesine artı olarak yansıdı. Deplasmanda, hemde Başakşehir gibi İstanbul’da hiç galibiyetimizin olmadığı bir takıma karşı, biri beklerken üç puan alıp gelmek tabiiki sevindirici. İki sezondur başarılı bir grafik çizen Başakşehir, bu sene lige iyi başlayamadı ve Emre Belözoğlu ile yollar ayrıldı. Konyaspor açısından bakarsak galibiyet iyi güzel, ancak bu üç puanı bana  göre Konyaspor almadı, Başakşehir verdi. Neden böyle söylüyorum, çünkü oynanan oyuna bakıyoruz tipik bir beraberlik maçı gibi görünüyor. Ev sahibi takım kötünün  kötüsü, Konyaspor ise o kadarda iyi değil, yani görmek istediğimiz  Konyaspor değil, atanın kazanacağı bir karşılaşmaydı öylede oldu.  Chıkalleshı, bir pozisyonda denk getirdi üç puanı Konyaspor’a kazandırdı. Ancak alınan bu galibiyet kimseyi yanıltmasın. Başakşehir’den çok daha iyi takımlar milli aradan sonra karşımıza çıkacaklar. Stajonevıc’in oyun sistemi anlamında  ilk onbiri yakalaması gerekiyor, sonra sistemi oturtması ve sabit oyun sistemini uygulaması gerekiyor. Yeterlimi değil. Sabit oyun sistemi ileriki haftalarda rakipler tarafından çözüleceğini göz önüne alırsak, hocanın B,C.planlarının da olması lazım.Sırp hocada bu kapasite varmı derseniz bana göre yok. Başakşehir maçındaki düşünceli ve tedirgin bakışları zaten herşeyi gözler önüne serdi. Milli aranın ardından, Ç.Rize’yi konuk edeceğiz. Burada İlhan hoca faktörü devreye girecek. Konya’yı tanıyan, atmosferi iyi bilen İlhan hoca, etik olmayan gönderilişinin kafasındaki izlerini, sahaya yansıtacak. Açıkçası pekte kolay bir maç beklemiyor bizi. Aykut hoca ve  İlhan hoca sevgisi içimizde duruyor. Ancak şöyle bir ricam var taraftarlarımızdan. İlhan hocaya maçtan önce veya maç esnasında sevgi gösterisinde bulunmak Stajonevic’e saygısızlık olabileceği gibi, sonraki haftalarda oynanacak oyuna ve sisteme olumsuz etki edecektir.Tabiiki İlhan hocayı tıpkı Aykut hoca gibi bağrımıza bastık. Çok seviyoruz onu, ama sonuçta rakip bir takımın hocası olduğu için, normal sıradan bir maç penceresinden bakmak gerektiğini düşünüyorum. Milli ara dedik, başakşehir dedik, İlhan hoca ve Ç.Rize dedikte, başakşehir maçını tribünde izleyen Portekiz’li forvetimizden bahsetmedik. Nelson Olıveıra yönetimin açıkladığı gibi tribünlere takla attıracak, heyecanlandıracak, hop oturup hop kaldıracak bir forvet değil. Ama PAOK taki ritmini tutturursa, Konyaspor’un vazgeçilmezi olmaya aday bir oyuncu. Bakalım getirenlerin ve taraftarların beklentisini karşılayacakmı. Bekleyip göreceğiz. Taraftarın ve benim takımdaki beklentim, mağlup olsak bile güzel, baskılı, heyecan veren bir oyun. Bunun için Konyaspor’un zamana ihtiyacı olduğu kesin. İhtiyaç olan zamanın fazla uzun olmaması dileğiyle,  Kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English