Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Küllerinden doğan bir mesaj var!

21 Thursday 2023
Ç.Rize karşılaşmasını hepimiz izledik. Yazılacak söylenecek çok şey var ancak ben bugün maçın kritiğini yapmak yerine, maç sonrasına değinmek istiyorum.Değerlendirme yazımı yazmak için bu güne kadar bilerek bekledim. Amacım, acaba Konyaspor yönetiminden birileri çıkarda yazılı veya görsel basında yada sosyal medyada birşeyler paylaşırmı diye. Ama tık yok. Merak ettiğiniz  ne paylaşacaklar sorusunu “ anlayana sivri sinek”misali hemen belirteyim. Malûmunuz üzere Ç.Rize maçının ardından yapılan basın toplantısında İlhan Palut  hocanın biraz duygu yüklü, biraz sitemkâr, biraz da ince mesaj niteliği taşıyan söylemleri oldu ki, benim ençok dikkatimi çeken kullandığı iki cümleden biri “Bir gol attık pardon attılar, (kendimi halâ Konya’damı sanıyoruz bilmiyorum)” du. Belliki Konya’yı çok sevmiş, Konya’dan ayrılması kendisini baya acıtmış, aşk acısı çekercesine bir taraftanda şu anki takımının sorumluluğunu unutmadan,  Rizespor’u bir yerlere getirmek bilinciyle açıklamasını yaptı. Kullandığı ve benim ilgimi çeken ikinci cümle ise şuydu. Bir soru üzerine  “ ben gençleri oynatmadım, dedi. Doğru mu ? kesinlikle doğru ama asıl üzerinde durulması gereken cümlesini kelimesi kelimesine hiç noktasına virgülüne dokunmadan yazıyorum. Dedi ki “ Konyaspor, beraber oynama alışkanlığı olan bir takım, tecrübeli oyunculardan oluşmuş bir takım. Genç oyuncuları pek tercih etmeyen bir takım Konyaspor. Şahsım adına belirtmek isterimki bu söylemin içindeki mesajın doğaçlama olduğunu pek sanmıyorum. Eski sayfaları karıştırmak gerekirse, Konyaspor’dan  gönderilişinin şeklini ve açıklamasını cümle âlem biliyor. İlhan  hoca yukarıda belirttiğim gibi Konya’yı,  Konyaspor’u, stadı ve taraftarı hiç unutmamış ve unutacak gibide görünmüyor. Belli mi olur, ileride mevcut yönetim veya başka yönetim belkide ikinci Palut dönemini bu taraftara yaşatır. Gerçi mevcut yönetim olduğu müddetçe geleceğini pek sanmıyorum ama şu bir gerçek ki, İlhan  hoca Konya’yı, Konyaspor’u ve taraftarını nasıl seviyorsa,  İlhan hoca’yı tıpkı Aykut hoca gibi Konyaspor camiasıda çok seviyor. Gönderilişi zamansız olmuştur, yanlış veya doğru olmuştur,  yönetimin tasarrufuydu  ve bu karara saygı duymak gerekir. Asıl sorgulanması gereken konu, Konya sokaklarını dolaşıp binlerce kişiye, İlhan hoca kalmalımıydı gitmelimiydi sorusunu sorduğumuz zaman çıkacak yüzde hangi yönde olurdu, yorumu sizlere  bırakıyorum. Bu arada yanlış anlaşılmasın bu yazıyı  Stajonevıc’i kötülemek yada ona ithafen yazılmış, veya eski  defterleri karıştırmak amacıyla yazılmış bir yazı olarak değil, sadece küllerinden doğan bir konu üzerine yazdım.
Kalın sağlıcakla.Şimdi öğrendiğim ve çok üzüldüğüm bir haberde Trafik  kazası sonrasında ağır yaralanan ve yoğun bakıma alınan Karatay belediye spor kulübünün 13 yaşındaki oyuncusu Süleyman ÜNSAL’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English