Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​MİLLİ HEYECAN TAMAM, AVRUPA’YA DEVAM ...

29 Tuesday 2016
Euro 2016 hazırlık kapsamında yapılan milli maçlarda, taraftarıyla, stadıyla, oyunuyla, disipliniyle, arkadaşlığıyla, lig üçüncülüğünü sonuna kadar hak eden bir takımın milli formayı giyen bir tek oyuncusu bile olmaması, herkesi üzmüştür.

Sezon başından bu yana övgüyle bahsedilen Torku Konyaspor’un bir veya birkaç oyuncusu, bana göre hazırlık maçlarında bile olsa onore edilmesi gerekiyordu.

Türkiye futbol direktörü sayın Fatih terim, eleme maçlarını oynadığı Konya Arena’yı benimsemiş, taraftarını öve öve bitirememiş, ancak yeşil beyazlı formayı giyen hiçbir oyuncuya da kırmızı beyazlı formayı lâyık görmemiştir.

Lig dokuzuncusu Bursaspor’dan 2, Lig sonuncusu diyebileceğimiz Mersin İdman Yurdu’ndan 1, Torku Konyaspor ile aralarında 6 puan fark bulunan Lig dördüncüsü Başakşehir’den, 1, Altınordu’dan bile 1 ve Lig 11.ncisi Gençlerbirliği’nden 1 oyuncuyu milli yapmış, ancak Avrupa kupaları için artık haftalar sayan Torku Konyaspor’dan hiçbir oyuncuya bu şansı tanımamıştır.

Açıkçası sayın Terim’in bu konuda yalnız Konya değil, bütün Türkiye’deki spor adamlarını ve ulusal medyayı ikna edecek bir gerekçesi olduğunuda sanmıyorum.

Milli düzeyde durum böyle.nbsp;

Torku Konyaspor ise Avrupa yoluna kaldığı yerden devam etmek amacıyla bir haftalık aranın ardından Başkent’e gidiyor. Gençlerbirliği ile mücadele edecek olan yeşil beyazlıları bu maçta nasıl bir rakip bekliyor? Önce şunu belirteyim ki cumartesi günü çok ama çok zor bir maça çıkacak olan Torku Konyaspor, üç ihtimalli bir maçta puan arayacak.

Özellikle ligin ikinci yarısında müthiş bir çıkış ve istikrar yakalayan kırmızı siyahlılar, sezon boyunca aldığı 9 galibiyetin 6'sını ikinci yarıdaki oynadığı 9 maçta elde etti.

Sadece Beşiktaş ve Osmanlıspor’a mağlup olan Gençlerbirliği, Galatasaray ile berabere kaldı ve diğer bütün maçları kazandı. Grafiği sürekli yükselen İbrahim Üzülmez’in takımı, oyunu dikine oynayan, kanatları az kullanan bir takım. Özellikle orta alanın ortasından ataklarını başlatan rakip takım, Djalma ve Hleb’le başlattığı akınlardanbsp;topu Stancu, Kulusıc, Selçuk Şahin üçlüsüne aktararak, bir an önce rakip ceza alanı civarına yerleşiyorlar.

Ya kısa pas ve üçgenlerle defansın arkasına atılan toplarla, ya da çapraz koşularla defansın dengesini bozuyorlar. Gol atmakta zorlandığı dakikalarda ise Ahmet Çalık ve El Kabır ile kanatları deniyorlar.

Hızlı olan Ahmet Çalık ve son derece teknik olan El Kabır kenarlara yön veren atakları başlatan isimler. Bu maçta yakından tanıdığımız Hleb’in derin paslarına, Djalma’nın tekniğine ve Selçuk Şahin’in sert ve isabetli şutlarına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok yönlü oyun sistemi olan Gençlerbirliği karşısında Torku Konyaspor bir hayli zorlanacaktır. Her zamanki gibi sabırlı ve panik olmadan oyun üstünlüğünü sağlayabilirse yeşil beyazlılar yenilmezlik serisini bu maçtada sürdürebilir. Ligin ikinci yarısında 14 gol atıp, 8 golü kalesinde gören Gençlerbirliği, oyunu 90 dakika boyunca bırakmayan disiplinli bir ekip. Ligin ilk yarısında oynadığı 16 maçta,nbsp; geriye düştüğü 8 maçın hiç birinde puan alamayan başkent ekibi, bu istatistiği ikinci yarıda düzeltmiş görünüyor.

İkinci yarı çıktığı 9 maçta öne geçtiği 4 maçı kazanan Gençlerbirliği, geriye düştüğü 4 maçtan 2 galibiyet 2 mağlubiyet alarak 6 puan elde etti. Kısacası cumartesi günü kolay gol atan ve kolay gol yiyen bir takıma karşı mücadele edecek olan Torku Konyaspor, öne geçme fırsatını bulursa tıpkı Başakşehir maçındaki gibi geriye yaslanmadan normal oyununu oynamalı. Aksi takdirde son düdük çalana kadar oyunu bırakmayan rakibe karşı, yenilmezlik serisini Ankara’da bırakabilir.nbsp;

Avrupa yolunda avantajlı durumdaki takımımızı desteklemek için Başkent’e akın edecek olan taraftarlarımıza galibiyet sevinci diliyorum.

Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English