Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Müthiş bir stad geliyor

14 Tuesday 2014

Torku Konyaspor, Belek'te ikinci yarı için yoğun bir şekilde çalışıyor. Hazırlık kapsamında geçtiğimiz günlerde Anadolu Selçukluspor ile karşılaşan ve 3 – 0 galip gelen yeşil beyazlılar, 12 Ocak'ta ise ligdeki rakiplerinden K.Erciyesspor'la karşılaştı. 1 – 1 sona eren maçın ardından otele dönen ekip, hergün sabah akşam çalışmalarına devam ediyor.

Dün (12 Ocak 2014) ise Torku Selçuk Üniversitesi için akşam 18:00'de oynanan maçın ardından B.B.Liginde ise ilk yarı sona erdi. Son haftalarda aldığı peş peşe yenilgilerin ardından hoca değişikliğine giden sarı mavili ekip, birde oyun kurucu transferiyle birlikte, birçok takımı yenebilecek kapasiteye sahip olan, ancak peşpeşe bu takımlara mağlup olan T.Selçuk Üniversitesi'nin bu kez rakibi Euroleague'de mücadele eden Anadolu Efes'ti. Özellikle ikinci yarısı nefes kesen bir mücadeleydi. Yeni oyun kurucu oyuncusuyla birlikte Troy Devires ve Burak Selen'in bulduğu basketlerle Anadolu Efes gibi bir takımı 76 – 72 deviren T.Selçuk Üniversitesi ikinci yarı için bana ligde kalma adına ümit verdi. İkinci yarının ilk maçı yine Konya'da olacak ve rakibi bu kez Beşiktaş İntegral Forex. Hem futbolda hemde basketbolda Konyamız adına mücadele veren tüm takımlarımıza ikinci yarıda başarılar diliyor ve asıl yazmak istediğim bir konuya geçiyorum.

Geçtiğimiz hafta sonunda Konyamızın dört gözle beklediği ve 2005 yılından bu yana her zaman gündemde olan yeni stadımızın inşaatını gezmeye ve oradaki yetkililerle görüşmeye gittim.

İnşaat alanını zaten Büyükşehir Belediyesi canlı yayınlar sitesinden takip etsemde bizzat orada bulunmak ve içini gezmek istedim. Gittiğim zaman beni, daha önce randevulaştığımız sayın proje müdürü ile iki mühendis arkadaş (isimlerini aslında belirtecektim ama kendileri özellikle isim zikretmemi istemediler) karşıladılar. Çok sıcak insanlarla karşılaştım. Çayımızı bir taraftan yudumlarken bir taraftanda stadyumun geleceği ile ilgili ve şu an yapılanlarla ilgili bilgiler alıyordum. Merak edilen birçok soruyu samimi ve içtenlikle cevapladılar sağolsunlar. Yaklaşık 40 dakikalık bir görüşmenin ardından izin alarak stad içine girip resim çekmek istedim. Başıma bir baget alıp şantiyeden stadın içine doğru çamur olan yoldan ilerlemeye başladım. O anda çamur, su, hiç bir şey düşünmüyordum. İki mühendis arkadaşla birlikte yürürken bir taraftan da sohbet ediyorduk. Giriş kapılarından birine geldiğimizde saha zeminini koridordan görmüştüm. Muhtemelen ambulans girişi olan koridora girdiğim zamanki ruh halimi inanın anlatamam. Zemine ayak bastığım zaman orta alana doğru ilerledik. İlk makas monte edilmişti ve ilk işim içeriden o makasa bakmak oldu. Müthiş görünüyordu. Birkaç resim çektim. Aklıma birden stadın bitmiş hali geldi ve öyle bir durumda tribünler nasıl görünüyor diye kafamı yukarılara doğru kaldırdım. Henüz inşaat aşamasında olsa bile müthiş bir manzara vardı karşımda. Bulunduğum yerde 360 derece dönerek bütün tribünleri izledim. Mühendis arkadaşlara localardan ve tribünlerin olduğu yerden birde makasın olduğu en üst kısımdan resim çekebilmemin mümkün olup olamayacağını sordum. Olumlu cevap aldıktan sonra birlikte önce locaların bulunduğu kata sonra da çatının olduğu bölümlere geçerek resim çekme imkanı buldum. Tam yukarılara çıkarken aklıma tribünler ile saha zeminin mesafesi aklıma geldi ve şöyle adımlayarak tahmini olarak kafamda tasarladığım bir çizgiye geldim. Çok ideal bir mesafe diye düşündüm. Yukarılardanda birkaç resim aldıktan sonra seyirci merdivenlerinden inerek şantiyeye doğru gittik. Bütün bilgiler ve resimler için sayın proje müdürüne teşekkür ederek oradan ayrıldık. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki staddan ayrılmak istemedim. Bitmiş halini düşünerek adeta büyülendim. Sarıdağlar inşaat firmasını ve çalışanlarını gerçekten kutlamak istiyorum. O restaurant bölümleri, store olan kısım, localar inanılmaz güzel olacak. Basın tribünü ise, mevcut olan kapasitenin çok çok üstünde olacağı için ayrıca mutlu oldum.

Kısacası Konyamıza ve Konyasporumuza gönül verenler, inanın bana şehrimize müthiş bir stad geliyor. Harika bir ortam ve akustik olacak buna inanın. Allahtan mani gelmezse önümüzdeki sezon maçlarımızı yeni stadımızda oynayacağız. Yeni sezonun ilk maçını iple çekmeye başladım bile.

Yalnız B.Şeh.Bel. başkanı sayın AKYÜREK'ten özellikle bir ricam olacak. Sayın Başkanım;  çevre düzenlemesiyle birlikte işi bitecek olan yeni stadın,  haricinde kalan ve olimpiyat köyü projesinde yer alan diğer bölümlerinde hayata geçirilmesi adına, bir an önce ihale edilmesini ve hayata geçirilmesini Konyalılar adına rica ediyorum.

Kalın sağlıcakla
 

.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • abdullah tasezen

    Yazınız için teşekkürler Oktay bey keşke Konyadaki tüm sporla alakalı kişiler yeni stadyuma sizin gibi il gösterse yeni yazılarınızı bekliyoruz... wowturkey

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • ÖMER ÖZCAN

    Sevgili Oktay abiciğim. Bizim adımıza inşaata gidip incelemeler yapıp köşenizde bizimle paylaşmanız çok güzel. Stadyum inşşatıyla ilgilenen Konya£daki sınırlı sayıdaki gazetecilerden biri olduğunuz için çok teşekkür ederiz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Fatih Kuzu

    Oktay Abi cok sagolun.Sizi ve yazilarinizi Almanyadan tahip ediyorum. Selamlar Saygilar. Fatih Kuzu

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • ali beyaz

    bu stada emeği geçenlere,ve yakınen takip eden oktay abimize tesekkürü bir boç biliriz umarım isim hakkı torkuya verilir ve TORKU ARENA olur

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Ali Bayrakcı

    Oktay Bey, stadın içini gezmiş biri olarak aynı duyguları, aynı heyecanı paylaştığımızı ifade etmek isterim. Umarım bir aksilik çıkmaz ve gelecek sene maçlarımızı yeni stadyumumuzda izleriz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English