Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Nerede kalmıştık

04 Thursday 2014

Eskişehir maçıyla bitirmiş olduğumuz 2013 – 2014 sezonuna, bu yıl bir anlamda kaldığımız yerden devam ediyoruz diyebilirim. Bu sezona da Eskişehir deplasmanıyla başlayan Torku Konyaspor, Eskişehir'de galip gelebileceği bir karşılaşmayı maalesef mağlup bitirerek ilk haftayı kapattı. Oyunun genelinde üstün bir oyun oynayan ve Eskişehir'e top göstermeyen Torku Konyaspor, sadece Laval'ın kişisel becerileriyle bir şeyler yapmaya çalışan Eskişehir karşısında erken atmış olduğu gol ve güzel oyunuyla sonraki haftalar için diğer takımlara adeta mesaj verdi. Eskişehir ise bir oyuncunun üstüne kurulmuş oyunuyla kendi saha ve seyircisi önünde mahkûm oyunuyla çok az sayıdaki taraftarını çıldırttı. Passolig protestosu yüzünden çok az sayıdaki taraftarlar Eskişehirspor'un, merakla beklediği Sisokko'nun oyuna girmesiyle biraz heyecan yaşadılar. İşte olan ne olduysa Sisokko oyuna girdikten sonra oldu. Hiç atağı bile olmayan Eskişehir tesadüf bulduğu golle beraberliği yakaladı. Ertuğrul Sağlam ikinci hamlesini Ömer Şişmanoğlu ile yaptı ve bu oyuncunun ceza sahasında düşürülmesiyle ev sahibi ekip hiç hak etmediği bir galibiyetle maçtan galip ayrıldı. Toplam üç pozisyonu olan Eskişehir, sayısız fırsatları kaçıran yeşil beyazlılar karşısında ilk haftayı galip kapatmış olsada sadece Laval, Sisokko ve Ömer Şişmanoğlu'nun üstüne oyun kurarlarsa bu sezonu çok zor bitirirler diye düşünüyorum. İlk haftada Konyaspor ise geçtiğimiz sezonu aratmayan bir oyunla ve yeni transferleriyle iddialı bir görünümdeydi. Hasan Kabze ve Djalma’nın olmayışı sol kanadımızı biraz aksatmış olsa da bu oyuncular takıma dahil olunca, yeşil beyazlılar bu sezon içerideki maçların haricinde dışarıdan da bol bol puanlarla dönecektir diye düşünüyorum. Transfer dönemini son saatlerde takıma İtalya’nın dev kulüplerinden biri olan İnter’in kalecisi  Belec’i alarak bitiren yeşil beyazlılar, daha önce bu sezonu üst sıralarda bitirmek adına kaliteli oyuncular transfer etti. Torje, takıma uyum sağladı ve Messi lakabını bu hafta Eskişehir maçında gösterdi. Rangelov ve Marica’nın uyum sorununu tam olarak atlatabilmesi ve takıma oturması için birkaç haftaya daha ihtiyacı var. TSYD turnuvası dönüşünde ciddi sakatlıklar yaşayan Hasan Kabze ve Djalma bu takıma dahil olduğu zaman yeni stadımızda çok can yakacaktır. Benjamin Fuchs, Uğur İnceman, Özgür Özkaya, Volkan Fındıklı, Barış Örücü ve Oğuzhan Demirci, Mesut Hoca'dan forma bekleyen isimler. Mesut Hocanın bu anlamdaki tatlı sıkıntısını anlayabiliyorum. Takımda her oyuncunun kaliteli bir alternatifi bulunuyor, yedek kulübesinde bulunan her oyuncu oyunda olan arkadaşlarını aratmayacak kalitede... Düşünebiliyormusunuz, maç oynanıyor, sahada bulunan oyuncuların dışında yedek kulübesinde Uğur İnceman, Benjamin Fuchs, Marica, Rangelov gibi oyuncular bulunuyor. Takımdaki kalite kendini belli ediyor. Bu kaliteninde sahaya yansıması durumunda tabiî ki bir takımın adından söz ettirmemesi mümkün değil.  

Bu hafta milli maç nedeniyle ara verilecek olan Spor Toto Süper Ligin ikinci haftasında yeşil beyazlı taraftarlar yeni stadında Balıkesirspor'u konuk edecek ve en önemlisi yeni stadında maç izlemenin heyecanını yaşayacak. Üstelik üç büyüklerin haricinde en çok passolig’e sahip olan Anadolu takımı olarak.

Konyaspor taraftarlarını bu duyarlılığı ile takıma kazandırdığı katkıdan dolayı gerçekten kutluyorum. Yeşil beyazlı taraftarlarımıza tabiî ki Konyasporumuza yeni stadımızdaki müthiş akustiğin vereceği heyecanlı ve bol gollü, galibiyetli bir sezon diliyorum

Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English