Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​ÖNCE AKHİSAR SONRA TURGUTLU

21 Tuesday 2015
Kâmil Ocak’ta galibiyeti kaçıran Torku Konyaspor, özellikle Djalma ve Ömer Ali’nin eksikliğini yaşarken, rakibine sahasında pozisyon bile vermedi diyebiliriz.
 
Kaleci Kaya’nın başarıda büyük pay sahibi olduğu maçta Uğur’un boş kaleye 1 metreden dürtmek yerine, zor olanı başarıp topu tribünlere göndermesi yeşil beyazlıları artı iki puandan etti. Sevinilecek nokta, yenilmezlik serisini 6 maça çıkaran Torku Konyaspor, aşağıyla bağını koparmış, yukarıyla ilgisi olmayan, bir sıralamanın rahatlığı içerisinde.
 
Bu hafta sonu konuk edeceğimiz iki takımdan biri olan, Akhisar Belediye’de rahat bir takım. Düşme hattının 11 puan ilerisinde bulunan yeşil siyahlı ekipte Gekas’ın kadro dışı bırakılması Torku Konyaspor için tabiî ki avantaj.
 
Vazte, Ferreıra, Zokora gibi etkili oyuncuları bulunan Ege takımının dikkat edilmesi gereken en önemli oyunucusu ise Lualua. Akhisar’da tanıdık bir isim olan Tolga Ünlü ise Torku Konyaspor’u yakından tanıdığı için, Manisa ekibinin oyun düzenine ve disiplinine dikkat edilmeli. 
 
Akhisar Belediye, bu sezon çok değişik bir istatistiğe sahip. Orta alanı rakibine kolay kaptıran bir yapıya sahip olan, yeşil siyahlılar, daha çok kanatları kullanıyorlar. Çok koşan, defansı kalabalık tutarak ileride çabuk çoğalan Akhisar karşısında Torku Konyaspor, Pazar günü rakibini rahat geçeceğini düşünüyorum.
 
Çünkü, eğer değiştirmezlerse, oyun düzeni Torku Konyaspor’un istediği bir şekilde. Torku Konyaspor, defansı orta alana yakın tutarak, rakibini ilk dakikalardan itibaren sıkıştırmaya başlarsa bu maç skor anlamında farklı olur. Kontradan yese bile kolay atabileceği bir rakip.
 
Akhisar’da kalabalık defans baskıya bir müddet dayanıyor daha sonra hatalar zinciri başlıyor. İlk yarım saat dayanabilen rakip takımı 30. dakikadan itibaren kendi alanına sürekli hapsederse galibiyetin kolay geleceğini düşünüyorum. Zaten istatistiklerde bunu doğruluyor. Bu sezon, bu haftaya kadar, deplasmanda ilk yarım saat içerisinde 7 gol yiyen Akhisar, geri kalan 60 dakikalık bölümde, 17 gol yedi. Deplasmanda attığı gol sayısı ise 12. ve bu gollerin 10 tanesini ikinci yarıda kaydetti.
 
Tamamen kontraya dayalı bir sistemi bulunan Ege takımı, attığı gollerin bir çoğunu hızlı ataklardan buldu. Yediği gollerin ise bir çoğunu ya göbekten atılan şutlarla, ya da duran toplardan yedi.
 
İşte Akhisarın karnesi böyle. 
 
Bu hafta sonu, Pazar günü saat 13:00'te başlayacak olan karşılaşmada tribünlerin dolu olacağını biliyorum,
 
Akhisar böyle bir tribün karşısında ne kadar başarılı olur bilemem, ancak şu bir gerçek ki Torku Konyaspor benim düşünceme göre bu maçı rahat kazanır. Kazanır kazanmasına da, benim aklımda can sıkan başka bir konuyu hemen belirteyim.
 
Bu maçın ardından yarım saat içerisinde Konya B.Şeh.Bel. Atatürk Stadın’a bu taraftar nasıl yetişecek ? nasıl yetişecek diyorum çünkü Anadolu Selçukluspor’un son derece önemli bir maçı var. Turgutlu’yu ağırlayacak olan yeşil beyazlıların’da desteğe ihtiyacı var. Bu yüzden Torku Konyaspor maçı biter bitmez hiç olmazsa ilk yarının ortalarında Atatürk Stadı’na gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. 
 
Bu önemli maçın başlama saati, tüm maçlar gibi 15 : 30
 
Her iki Manisa takımını da eli boş göndermek umuduyla
Kalın sağlıcakla.
 
.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English