Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Önemli Galibiyet

14 Monday 2015

Maçı üç bölüme ayırabiliriz. İlk yarı, ikinci yarının başından Dossa’nın kırmızı kart görmesine kadar olan bölüm ve Dossa’nın kırmızı kart görmesinden sonrası…

İlk yarıda Torku Konyaspor’un çok kötü performansı vardı. Ne işleyen bir oyunu düzeni vardı, ne de rakibi rahatsız eden atak… Pres yapamayan ve rakibe baskı yapamayan bir oyun sergilerken yenilen gol Torku Konyaspor adına ümitleri tamamen bitiriyordu.

Yenilen golde Torku Konyaspor rakip alanda atak oluşturmaya çalışırken Ali Çamdalı’nın rakip sahada topa kafa ile vuramayıp kaçırması ile başlayan atakta defansımız dengesiz yakalanırken defansımızın solundan yapılan ortaya Uğur biraz atik davranıp ayağıyla müdahale edebileceği topu zoraki kafa ile uzaklaştırmaya çalışması topun N’diaye önünde kalmasına neden olurken Ömer Ali de dengeli bir defans yapamayınca gol kaçınılmaz oldu. İlk pozisyonda Ali’nin kafa vuramamasının sebebi rakibin arkadan itmesi aslında. Sahada her iki takım adına çok kötü yönetim gösteren bunu görememesi Torku Konyaspor’a pahalıya mal oldu.

İlk yarıda Meha’nın kullandığı serbest vuruş ve yine Meha’nın kullandığı kornerden gelen topa Vukoviç’in vurduğu kafadan başka hiçbir etkinlik oluşturamadık.

İkinci yarının hemen başında Hakan Aslantaş’ın gereksiz topla oynama çabasından yararlanan Meha topu kaparak güzel bir orta yaptı ve Sissokko güzelbir kafa vuruşu ile ilk golümüzü attı. 

Bu  golün bir ivme getirdiği muhakkak ama ilk yarıyı verimsiz oynayan Holmen’in daha geriye gelmesi, yine ilk yarıda hiçbir olumlu hareketini göremediğimiz Sissokko’nun daha arzulu ve doğru oynamaya başlaması  Torku Konyaspor’un 3. bölgede daha etkili olmasını sağlıyordu. Rakip ceza sahasına daha etkili girmeye başlayan ve başka gollerin işaretini veren Torku Konyaspor izliyorduk.

Oyun üstünlüğü Torku Konyaspor’a geçmiş artık galibiyet ümitlerimiz yeşermeye başlamıştı. 61. dakikada ikinci gol gelirken golün oluşmasındaki en önemli hareketi Sissokko yaptı. Topla içe doğru katederken ani bir hareketle sağına uygun bir şekilde bıraktığı pasla Bajiç’in  defans baskısından uzak, çok rahat bir şekilde topla buluşmasını sağlıyordu. Bajiç yerden orta yaparken, iki defansı üstüne çeken Rangelov topun üstünden atlayarak Meha’nın önündeki boş kaleye karşı topla buluşmasını sağlayarak golün oluşmasında büyük katkı sağlıyordu. Ve Meha en rahat gollerinden birini atıyordu.

Rakip ceza sahası içinde çok acemice, amatörce bir hareket yapıyordu Dossa… İkinci sarı kart ve kırmızı kartla oyun dışı kalırken Torku Konyaspor’u zorlu dakikalar bekliyordu. Bu dakikadan itibaren gol yememek için çabalayan. Alacağı bir galibiyetin önemini bilerek mücadele etmeye çalışan futbolcularımızın bu mücadelelerine yakaladıkları pozisyonlarda beceriksiz son vuruşları ile rakip futbolcular da destek oldular diyebiliriz. 

Tabi ki bir de penaltı var… Serkan’ın kurtararak galibiyete büyük katkı yaptığı… Kendi hatasının telafisiydi bir yerde… Hatası penaltı yapmasında değildi. Rakibinden avantajlı, rahat alabileceği topu rakibine kaptırmasıydı asıl hata. Yaptığı hareket ile penaltıya sebep oldu ama işi oraya getirmeden bitirmesi gerekiyordu.

Her ne kadar galibiyet alınsa da oynanan futbol tatmin edici değildi. Gol yememek adına verilen mücadele sevindiriciydi. Alınan üç puanın da büyük önemi var tabii ki…

Seviniyoruz galibiyet için elbet… Ama buruk bir sevinç… Tek kanadı kırık güvercinin uçması gibi… Allah ŞEHİTLERİMİZin mekanını cennet eylesin. Yakınlarına sabr-ı cemil niyaz etsin… Vatanımıza kastedenleri kahreylesin…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com  

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English