Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Onurluyuz, Gururluyuz, Konyasporluyuz

01 Thursday 2017
Sezonu ligde istediği gibi geçiremeyen Konyaspor için sezonu arzuladığı güzellikte bitirmek için bir fırsattı ZTK final maçı. Maçın belirgin, mutlak bir favorisi yoktu. Konyaspor’u taraftarıyla bir tık fazla kupaya yakın kılıyordu.
 
Maçı kazanacak maç içinde gösterilecek performanslar belirleyecekti muhakkak fakat Konyaspor’un iki avantajı vardı. Başakşehir karşısında bu sezonki Konyaspor’u bekliyordu fakat maça çıkan Konyaspor geçen sezonun Konyaspor’u oldu. Haftalar önce ligi bırakıp kupa maçına konsantre olmak ve haftalardır bu maç için hazırlık yapmak Başakşehir takımı karşısında Konyaspor’un bir diğer avantajıydı.
 
Aslında finalde çok rakipli bir maça başladı. Ligdeki konumları gereği Avrupa kupasında farklı hesaplar içinde olan ve Konyaspor’un kaybetmesini dileyen takımlar bu arzularına ulaşamadılar. Avrupa kupasına katılmayı onlardan çok daha fazla isteyen, kupayı alma arzusu çok yükseklerdeki Konyasporlu futbolcular galip gelmeyi bildiler.
 
Birlik beraberlik içinde bu kupayı fazlası ile isteyen şehir ve taraftarlar  da gereğinini yüksek arzularla yerine getirince mücadele eden futbolcular için fazlası ile itici bir güç oldu. Futbolcuların performanslarını en üst noktaya çekti. Başakşehir karşısında galip gelebilmenim yolu da zaten tüm futbolcuların en üst noktada performans göstermesiydi ki bu noktada katkı yapan taraftarların kupanın alınmasında katkıları çok fazlasıyla gerçekleşti.
 
Aslında taraftar bu maça sezon içindeki tavırları ile hazırlamışlardı. Zor zamanlarda, kaybedilen maçlardan sonra bile yapılan destek tezahüratlarının, tribüne çağrılarak takıma olan inancın gösterilmesinin bu kupanın alınmasındaki en temel etkenlerden olduğunu söylemek mümkün…
 
Muhakkak ki yerinde analiz yapan,  rakibinin artıları ve kendi takımının eksik yönlerine göre en uygun taktikle takımı mücadele ettiren Aykut Kocaman finalin kazanılmasındaki en önemli etkendi…
 
İnanan, rakibinden çok daha iyi mücadele eden, maç içersinde disiplinden en ufak şekilde kopma göstermeden, birbirini en iyi şekilde tamamlayan Konyasporlu futbolcuların kariyerinde bu kupayı kazanmalarının olması fazlası ile yakışacaktır.
 
Kupanın kazanılmasında Serkan’ın yaptığı üç pozisyondaki kurtarışın katkısı, Ali Turan’ın tehlikeleri büyümeden önleyen müdahaleleri, Vukoviç’in hava toplarında etkinliği, Douglas’ın geldiğinden bu yana defansa verdiği en yüksek katkı, Sukubiç’in istikrarlı oyununu sergilemesi ve sistemdeki yeri ve diğer futbolcuların en yüksekten sergiledikleri performansları etkili oldu.
 
Maç yüksek heyecanlı ve bol pozisyonlu olmamasına rağmen yüksek stresli ve her iki takım içinde çok zordu. Ya gol yersek endişesi ile şu pozisyondan bir gol çıkar mı ümidi arasına sıkışan duygularla kalplerin yüksek hızla atarak izlediğimiz ve sonunda yoğun sevinç duyguları ile tamamladığımız maçın sonunda ayaklarımız titrerken, gözlerimizden yaş akarken bulduk kendimizi…
 
Ve kupayı alarak büyük bir prestij kazanımı elde edildi. Daha da önemlisi yükselişte olan, yükselişine devam etmesi gereken Konyaspor’a  gelecek darbe bertaraf edildi. Kazanılmış özgüvenin kaybedilmeden artarak devam etmesi sağlandı ki yarınların büyük Konyaspor’unun temelleri atılmış oldu. Sezonun en karlı takımlarından biri de Konyaspor oldu.
 
Rize maçından sonra sempati kaybı yaşayan Başakşehir’in hakkını teslim etmek gerekirse Konyaspor kadar onlar da kupayı hakketti. Kurallarda kupanın iki takıma verilmesi ve iki takımında şampiyon ilan edilmesi olsa Başakşehir takımı da hak etmişti. Sonuçta penaltılarla da olsa kazanan Konyaspor ve kupa şampiyonu Konyaspor oldu. Hiç lekesiz ve sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk…
 
Kupanın kazanılmasında en fazla emeği geçenden, en az emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler… Sevinçliyiz, onurluyuz, gururluyuz, Konyasporluyuz…
 
Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM  
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English