Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Play-Off' ramak kaldı

30 Tuesday 2013

Cumartesi günü Torku Arena'da sezonun son maçında Göztepe Basketbolu mağlup ederek Play – Off'larda Trabzon Basket'in rakibi olan Torku Selçuk Üniversitesini yürekten kutluyorum. Üniversite ile sevindik. Ancak Bayrampaşa'dan gelen haber bu sevincimizi biraz buruklaştırdı. Anadolu Selçukluspor deplasmanda rakibine yenilerek 'ohh rahatladık' diyeceğimiz bir haftayı puansız geçti ve riskli bir konuma geldi. Bu haftayı bay geçecek olan Anadolu Selçukluspor'un, son hafta oynayacağı Eyüp maçı belki de koca sezonun en önemli maçı konumuna geldi. Pazar günü ise Torku Konyaspor, ilk yarısında sıkıntılı anlar geçirdiği bir 45 dakikanın ardından, ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle sonuca gitmesini bildi. Manisaspor gibi bir rakibi devirerek play – off yolunda çok önemli üç puanı alan yeşil beyazlılar, hafta sonu oynayacağı Ş.Urfaspor maçına moralli gidecek. Ş.Urfaspor'un tam anlamıyla rahatlaması için 1 puana ihtiyacı var. Bu yüzden Torku Konyaspor hafta sonu rakibi karşısında çok dikkatli olmak zorunda. Hemen ensesinde Karşıyaka ile iki Adana takımının nefesini hisseden Yeşil beyazlılar, rakiplerinin ne yaptığına değil kendisinin ne yapacağına bakmalı.

Manisaspor karşısında karşılaşmanın ilk dakikalarında gözüm önce muhteşem Konyaspor taraftarına takıldı. Böyle seyircisi olan Torku Konyaspor'un böyle ortamı yaşaması için illaki başarılı mı olması lazım diye kendi kendime söylendim. Taraftarların şovunu izlerken birara protokole baktım. Uzun bir süredir maçlarda göremediğimiz Sayın vekilimiz Ayşe TÜRKMENOĞLU'nu gördüm ve mutlu oldum. Yine sitem ettim kendi kendime. Sayın vekillerimiz maçlara daha çok ilgi göstermeli diye düşünürken Manisa'nın golü geldi. Moralimiz tabiki bozuldu. protokolde bulunan vekillerimiz, muhteşem temel atma töreni yapılan stad için de umarım biraz daha duyarlı olur. Ayrıca Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet DAVUTOĞLU'nu da play –off maçlarında görebileceğimizi sanıyorum.

Manisaspor karşısında özellikle ikinci yarıda istenilen oyunu oynayan Torku Konyaspor, takım halinde yine çok başarılıydı. Bireysel olarak isim vermek istemiyorum. Ancak sezon başından buyana sürekli istikrarı koruyan oyucuların yanı sıra, birkaç hafta öncesine kadar eleştirdiğimiz Kaya TARAKÇI ile Ali TURAN'ın, son haftalarda oynadıkları oyunla göze girmeyi başaran isimler olduğunu söyleyebilirim. Ufak bir parantez açarak Murat AKIN kardeşimin biraz daha dikkatli olması gerektiğini belirtmekte yarar var. Pasların şiddetini ve doğru adrese gitmesini, forvetlerin ve forvet  arkasındaki oyuncuların topla buluşmasını sağlayabilmesi için biraz ayar gerektiğini  düşünüyorum. Bunun dışında eleştirrmemiz gereken oyuncu veya teknik ekipten kimsenin olmadığını sevinerek söyleyebilirim.

Şanlıurfa maçında alınacak olan puan ya da puanların ardından daha ince hesapların yapılacağı bir döneme giriyoruz. Hava sıcaklıklarının arttığı yaz aylarına girerken Urfa'nın iklim şartlarını da hesap ederek play – off yolunda istenilen puanların getirileceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden yukarıda da bahsettiğim gibi Torku Konyaspor'un dışındaki Karşıyaka'nın, A. Demirspor'un ve Adanaspor'un ne yapacağını düşünmeden kendi kendini düşünerek kalan iki haftayı istenilen şekilde bitirmesi gerekiyor. Artık play- off yolunda mücadele eden takımların sayısının 7 olduğu ve Torku Konyaspor'un bu takımlar arasında tam sınırda olduğu gerçeğini belirtmekte yarar var. Böylesine son iki haftaya girilen bir sezonda Konyaspor'u, İki Adana takımı ve Karşıyaka haricinde bekleyen başka bir tehdit olduğunu da belirtmekte yarar var. Doğal tehlikeden bahsediyorum. Sıcakların başladığı şu günlerde İlkbahar yorgunluğunu play – off'ların ardından yaşamak haricinde önümüzde başka bir risk olduğunu düşünmüyorum.

Önümüzdeki hafta play – off larda ne yapılması gerektiğini ve play – off'taki rakiplerimizi yazabilmek dileğiyle
Kalın sağlıcakla

 

.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English